Jocuri Cu Zombi

Jocuri Cu Zombi

Jocurile cu zombi au devenit extrem de populare in ultimii ani, mai ales datorita succesului unor seriale TV si filme precum The Walking Dead si World War Z. In acest articol vom discuta despre istoria jocurilor cu zombi, cele mai populare tipuri de jocuri cu zombi, top 5 jocuri cu zombi si sfaturi pentru a te descurca in aceste jocuri.

Istoria jocurilor cu zombi

Jocurile cu zombi au aparut pentru prima data in anii 1980, dar au devenit extrem de populare abia la inceputul secolului 21. Primul joc care a prezentat zombi a fost Zombie Zombie, aparut in 1984. Cu toate acestea, franciza care a dat nastere fenomenului zombi in jocuri a fost Resident Evil, lansat in 1996, care a stabilit standardele pentru majoritatea jocurilor cu zombi de astazi.

Tipuri de jocuri cu zombi

Jocurile cu zombi sunt extrem de variate si pot fi clasificate in urmatoarele categorii:

  1. Jocuri de actiune si aventura: in aceste jocuri, jucatorii vor fi in controlul unui personaj care, in general, trebuie sa rezolve puzzle-uri si sa lupte impotriva zombilor pentru a avansa in poveste. Exemple populare includ Resident Evil si The Last of Us.

  2. Jocuri de supravietuire: in aceste jocuri, jucatorii trebuie sa supravietuiasca cat mai mult posibil intr-un mediu ostil plin de zombi. Exemple populare includ DayZ si 7 Days to Die.

  3. Jocuri de strategie: jocurile de strategie cu zombi necesita planificare si gandire tactica, iar jucatorii vor fi responsabili pentru a construi si a mentine baze si comunitati in timp ce se apara impotriva atacurilor zombilor. Exemple populare includ State of Decay si They Are Billions.

  4. Jocuri de tip „tower defense”: jucatorii trebuie sa isi apere baza de atacurile zombilor plasand diferite tipuri de turnuri si capcane. Cele mai cunoscute jocuri de acest tip includ Plants vs. Zombies si Plants vs. Zombies: Garden Warfare.

Top 5 jocuri cu zombi

Iata o lista cu cele mai populare si indragite jocuri cu zombi:

  1. The Last of Us: un joc de actiune-aventura dezvoltat de Naughty Dog in care jucatorii controleaza personajul Joel, care calatoreste intr-o lume post-apocaliptica pentru a proteja o fata pe nume Ellie. Jocul a primit numeroase premii si a fost apreciat pentru povestea si atmosfera sa captivanta.

  2. Resident Evil 2 Remake: o reimprospatare a legendarului joc din 1998, Resident Evil 2 Remake ofera o experienta imbunatatita a atmosferei de groaza si actiunea tensionata a originalului.

  3. Dying Light: un joc open-world de actiune si supravietuire dezvoltat de Techland, in care jucatorii trebuie sa supravietuiasca intr-un oras devastat de un virus si sa il elibereze de zombi in timp ce isi imbunatatesc abilitatile si echipamentul.

  4. Plants vs. Zombies: un joc de tip „tower defense” extrem de popular si captivant, care a avut un impact semnificativ in cultura pop. Oricine poate invata sa joace acest joc, iar plantele amuzante si zombii adorabili fac deliciul oricarui jucator.

  5. Left 4 Dead 2: un joc first-person shooter in care jucatorii coopereaza pentru a supravietui intr-o lume plina de zombi. Jocul se distinge prin abordarea axata pe cooperare si modurile variate de joc.

Sfaturi pentru a te descurca in jocuri cu zombi

Alege cel mai potrivit joc in functie de preferintele si abilitatile tale – un jucator amator de actiune rapida si confruntari intense poate prefera Left 4 Dead 2, in timp ce un jucator care prefera strategia si planificarea ar putea opta pentru They Are Billions.

Resursele sunt limitate, asa ca trebuie sa le folosesti in mod inteligent. Aprovizioneaza-te cu resurse in etapele initiale ale jocului, iar cand esti mai experimentat, incearca sa nu razgandesti fiecare zombi pe care il intalnesti – fii selectiv si alege bataliile in mod intelept.

Nu uita sa iti dezvolti abilitatile si echipamentele personajului pentru a face fata provocarilor crescande ale jocului. In cele din urma, jocurile cu zombi sunt despre cooperare si supravietuire, asa ca nu ezita sa colaborezi cu alti jucatori si sa te distrezi in timp ce lupti impotriva hoardelor de zombi.

Previous Article
Next Article