Jocuri Cu Spiderman

Jocuri Cu Spiderman: Ghidul Complet

Cine nu il iubeste pe **Spiderman**? Eroul nostru prietenos din cartier a capturat imaginatia si afectiunea a milioane de oameni, oferindu-ne numeroase aventuri memorabile in benzi desenate, filme si, desigur, jocuri video. In acest articol, vom explora **jocurile cu Spiderman**, incepand cu titlurile clasice si pana la cele mai moderne, pentru a oferi o imagine de ansamblu a acestei serii fascinante.

Istoria jocurilor cu Spiderman

Prima aparitie a lui Spiderman intr-un joc video dateaza din 1982, de-a lungul anilor evoluand, adaptandu-se la diferite platforme si aducand in prim-plan noi povesti si personaje. In cele ce urmeaza vom detalia cateva din cele mai notabile jocuri cu Spiderman, grupate pe perioade de timp.

Titlurile clasice (1982-2000)

 • Spider-Man (1982) – dezvoltat pentru Atari 2600, a fost primul joc cu Spiderman in care acesta trebuia sa salveze Manhattanul de Green Goblin;
 • Spider-Man and Venom: Maximum Carnage (1994) – bazat pe seria de benzi desenate Maximum Carnage, jocul dezvoltat pentru Super Nintendo si Sega Genesis a introdus personajele Venom si Carnage;
 • Spider-Man (2000) – dezvoltat de Neversoft pentru PlayStation, a fost primul joc 3D cu Spiderman si a primit recenzii pozitive pentru gameplay-ul sau.

Perioada de glorie (2002-2007)

 • Spider-Man: The Movie (2002) – bazat pe filmul lui Sam Raimi, a introdus sistemul de swing a lui Spiderman si a primit laude pentru fidelitatea fata de film;
 • Spider-Man 2: The Game (2004) – un nou sistem de swing si un Manhattan open-world au facut acest joc sa fie considerat unul dintre cele mai bune jocuri cu Spiderman din toate timpurile;
 • Spider-Man 3: The Game (2007) – dezvoltat pentru PlayStation 3 si Xbox 360, acest joc a implementat un sistem de lupta mai complex.

Jocurile moderne cu Spiderman

Odata cu aparitia consolelor si a jocurilor video online, jocurile cu Spiderman au continuat sa se modernizeze. In aceasta perioada, am putut experimenta jocuri memorabile precum:

 • Spider-Man: Shattered Dimensions (2010) – a prezentat patru versiuni alternative ale lui Spiderman, fiecare avand un stil de joc diferit;
 • Spider-Man: Edge of Time (2011) – a introdus calatoria in timp si a dezvoltat povestea lui Peter Parker in viitor;
 • Ultimate Spider-Man (2005) – bazat pe seria de benzi desenate Ultimate Spider-Man, a oferit un nou stil grafic si o poveste mai matura;

Jocul revolutionar: Marvel’s Spider-Man (2018)

Marvel’s Spider-Man, dezvoltat de Insomniac Games pentru PlayStation 4, a redefinit genul jocurilor cu supereroi si a fost aclamat atat pentru grafica, cat si pentru povestea intriganta. In acest joc, Peter Parker isi asuma rolul mentorului pentru tanarul Miles Morales, alt personaj care a fost si protagonistul jocului **Marvel’s Spider-Man: Miles Morales** (2020).

Jocuri online cu Spiderman

Pe langa jocurile video, Spiderman este prezent si in jocurile online, unde accesibilitatea si variabilitatea atrag multi jucatori. Unele dintre aceste jocuri includ:

 • Spider-Man: Hazards at Horizon High – un joc in care trebuie sa il ajuti pe Peter Parker sa isi apere scoala;
 • Spider-Man: Mysterio Rush – un joc online in care trebuie sa il infrangi pe Mysterio;
 • Spider-Man: Into the Spider-Verse: Masked Missions – un joc bazat pe filmul Into the Spider-Verse care ofera diferite misiuni.

Interesat de mai multe jocuri cu Spiderman? Poti sa le descoperi [aici](https://www.mobygames.com/game-group/spider-man-licensees)! Afla mai multe despre benzi desenate si background-ul personajului Spiderman.

Previous Article