Assassin’s Creed II – Xbox 360

Assassin’s Creed II: Descoperiti lumea Capodoperei Renascentiste in Xbox 360

Povestea din spatele Assassin’s Creed II

Assassin’s Creed II este unul dintre cele mai populare si captivante jocuri video din istorie, lansat in anul 2009 pentru platforma Xbox 360. Dezvoltatorii jocului, Ubisoft Montreal, au reusit sa ofere o experienta fenomenala intr-o perioada remarcabila din istorie. Jucatorii se vor trezi in pielea lui Ezio Auditore da Firenze, un tanar asasin din Italia renascentista care isi cauta razbunarea pentru moartea familiei sale si descoperirea unui complot indreptat impotriva lor.

Gameplay-ul si mecanica jocului

Mecanica din Assassin’s Creed II pune accentul pe explorarea lumii, pe furtul, luptele emotionante si abilitatile de asasin. Jucatorii vor merge pe urmele lui Ezio in timp ce acesta ajunge sa evolueze ca un adevarat maestru al asasinilor in lumea coruptiei si a intrigi renascentiste. In aceasta lupta, Ezio va primi ajutor de la prieteni precum Leonardo da Vinci si Machiavelli, in timp ce rivalii, precum familia Borgias, incearca sa-l orice in drumul lor pentru a distruge fratia asasinilor si pentru a controla intreaga Italie.

Misiunile in joc sunt variate si interesante, incluzand urmarire, asasinare, atacuri la distanta, colectarea de obiecte si completarea obiectivelor secundare. Enumeram si cateva elemente importante din gameplay:

  • Sistemul de parkour: Ezio se poate deplasa cu rapiditate si gratie pe cladiri inalte, sarind de la o cornisa la alta sau folosind carlige pentru a se imbranci in vant spre obiectivele sale.
  • Luptele de corp la corp: Jocul include un sistem de lupta care implica blocari, atacuri rapide si contraatacuri. Echipamentul disponibil variaza de la sabii medievale si ascutitele pumnale, pana la arcuri si resortul ascuns al asasinilor.
  • Stealth si asasinare: In modul stealth, jucatorii pot manevra in umbre si se pot misca fara a fi descoperiti, eliberand asasinarea in stil propriu sau folosind diferitele instrumente la dispozitie pentru a schimba cursul misiunilor.
  • Colectionabile si obiective secundare: In cazul in care jucatorii vor sa ia o pauza de la misiunile principale, ei pot gasi o varietate de colectionabile si obiective secundare, precum glifele, portretele lui Leonardo da Vinci sau penele razletilor si multe altele ce pot fi colectate pentru a dezvalui secrete si a debloca provizorii.

Grafica si stilul artistic al jocului

Assassin’s Creed II se bucura de un stil artistic remarcabil si de o grafica foarte detaliata pentru epoca sa. Cele mai mari orase ale Italiei renascentiste, Floreta, Venetia si San Gimignano, au fost recreate digital astfel incat sa ofere o experienta cat mai imersiva si autentica. De la reproduceri fine ale cladirilor istorice pana la simbolistica jocului, grafica si stilul artistic sunt binecuvantari pentru ochi si te vor transporta in timp direct in epoca renascentista.

Dezvoltarea si designul Assassin’s Creed II

Assassin’s Creed II a fost dezvoltat pentru Xbox 360 de catre Ubisoft Montreal. Echipa de proiectare s-a asigurat ca fiecare element de joc este bine integrat si functioneaza in armonie cu celelalte. Povestea lui Ezio si a familiei sale este atent construita pentru a mentine suspendarea si pentru a-l implica pe jucator in aventura. In acelasi timp, misiunile, lumea si game engine-ul permit tuturor lumii sa experimenteze jocul in functie de propriul stil si abilitati.

Receptia si impactul jocului

Assasin’s Creed II a primit recenzii pozitive critice si a devenit rapid un succes comercial, vanzand peste 1,6 milioane de copii in prima saptamana si peste 11 milioane de copii in total pe toate platformele. Jocul a primit premii si aprecieri din partea industriei pentru calitatea sa ca poveste, grafica, gameplay si mecanica. Jocul a fost elogiat pentru imbunatatirea multora dintre problemele din primul joc si a devenit un titlu emblematic al platformei Xbox 360.

Continuarea in serie si valoare de rejucare

In urma succesului jocului Assassin’s Creed II, s-au dezvoltat multiple sequele si spin-off-uri care au ajutat la extinderea si dezvoltarea universului si a povestii din spatele acestei serii uluitoare de jocuri. Jocuri precum Assassin’s Creed: Brotherhood si Assassin’s Creed: Revelations permit jucatorilor sa continue aventurile lui Ezio Auditore in timp ce ofera noi locatii si mecanici de joc.

De ce sa alegeti Assassin’s Creed II pe Xbox 360?

Pentru fanii jocurilor de actiune si aventura, Assassin’s Creed II pentru Xbox 360 este fara indoiala o alegere obligatorie. Crearea unui univers unic intr-o perioada captivanta a istoriei, gameplay-ul variat, mecanica bine definita si povestea provocatoare, il fac sa fie un joc ce nu ar trebui sa lipseasca din colectia niciunui gamer pasionat de aventuri si istorie.

Mai vrei sa afli mai multe despre universul Assassin’s Creed? Nu rata site-ul oficial al jocului si nu ezita sa discuti cu alti fani ai jocului.