The Elder Scrolls V: Skyrim – Xbox 360

The Elder Scrolls V: Skyrim – Xbox 360 – Recenzie

The Elder Scrolls V: Skyrim este un joc de rol de actiune-open-world, dezvoltat de Bethesda Game Studios si lansat in noiembrie 2011 pentru Xbox 360, PlayStation 3 si PC. Acest joc iti permite sa iti creezi propriul personaj si sa explorezi o lume vasta si detaliata, plina de pericole si aventuri.

Cuprins

Povestea jocului

Povestea din Skyrim are loc in provincia de Skyrim (Skyrim) din Tamriel, intr-o perioada in care dragonii au revenit in lume si aduc haos si distrugere. Jucatorul preia rolul Dovakiin, un erou ales, care are puterea de a absorbi sufletele dragonilor, invatand astfel abilitati numite "Thu’um" si putand lupta impotriva acestor creaturi. Scopul principal al jocului este de a opri dragonul rau Alduin, cunoscut ca "World-Eater" sau "Devoratorul lumilor ", care ameninta sa distruga intreaga lume.

Mai mult, povestea jocului se afla intr-o perioada in care se poarta un razboi civil intre Stormcloaks si Imperial Legion, oferind jucatorilor posibilitatea de a se alatura unei tabere si de a lupta pentru cauze diferite. Acest conflict politic adauga un strat aditional de profunzime si realism jocului, oferind jucatorilor un mediu plin de conflicte si decizii care pot afecta lumea in care traiesc.

Crearea personajului

Skyrim va permite sa va creati un personaj unic la inceputul jocului, alegand intre 10 rase diferite si personalizand aspectul fizic al personajului. Fiecare rasa are propriile trasaturi si abilitati raciale speciale, care va pot ajuta in lupta si in explorarea lumii.

Pe parcursul jocului, veti putea sa va dezvoltati personajul in modurile pe care doriti prin nivelarea abilitatilor diferite, precum forta, inteligenta, rezistenta, precizie si magie. Vei putea sa alegi intre diverse abilitati si talente "Perks", care vor deschide noi posibilitati de gameplay si vor face ca personajul tau sa fie cu adevarat unic.

Sistemul de lupta

Sistemul de lupta in Skyrim este unul dintre cele mai important elemente ale jocului. Jucatorii pot alege intre o varietate de stiluri de lupta, inclusiv lupta corp la corp, arcuri si sageti, magie si abilitati de stealth, care permit evitarea sau infruntarea inamicilor intr-un mod silentios si letal.

De asemenea, sistemul de maiestrie in Skyrim permite plasarea "Perk"-urilor in diferite ramuri de maiestrie pentru fiecare categorie de arme sau magie, specializandu-va intr-un anumit stil de lupta, devenind un maiestru necrutator sau un invatacel care poate manipula mai bine fortele magice.

Magia in Skyrim

Magia joaca un rol important in lumea Skyrim, oferind jucatorilor posibilitatea de a influenta lumea inconjuratoare. Exista cinci scoli de magie disponibile in joc: distrugere, coniura, ingrijire, iluzie si alterca, fiecare cu propriile abilitati si efecte unice. Magia poate fi invatata de la NPC-uri sau gasita in carti reteta si scroll-uri.

Scolile de magie sunt specializate in diferite tipuri de efecti, precum magia de distrugere care se concentreaza pe atacurile directe, magia de coniura care permite invocarea de creaturi si existente spirituale pentru a va ajuta in lupta, iar magia ingrijire si alterca, care se concentreaza pe sustinerea vietii si modificarea unor atribute sau elemente din lumea inconjuratoare.

Explorarea lumii si quest-urile

Lumea din Skyrim este una vasta, plina de diverse cladiri, orase si regiuni care asteapta sa fie explorate. Jucatorii pot alege sa urmeze quest-urile principale ale jocului sau sa se aventureze in lume fara niciun scop prestabilit. Pe parcursul calatoriei, jucatorii vor descoperi numeroase dungeon-uri, pesteri si fortareted pline de inamici, capcane si comori ascunse.

Pe langa quest-urile principale, exista si nenumarate quest-uri secundare si alte activitati, cum ar fi misiuni pentru diferitele factiuni, precum Companions, College of Winterhold, Thieves Guild si Dark Brotherhood. Aceste misiuni ofera jucatorilor o experienta de joc profunzimica si continut suplimentar care sporeste imersiunea si atmosfera jocului.

Grafica si audio

Grafica in Skyrim pentru Xbox 360 este uimitoare, avand in vedere puterea limitata a consolei. Lumea jocului este detaliata si variata, oferind o vedere spectaculoasa a muntilor si a regiunilor inzapezit, iar personajele sunt bine realizate si animate.

Sunetul si colaborarea audio se potrivesc perfect cu atmosfera jocului, oferind unele dintre cele mai memorabile piese muzicale si efecte sonore pe care le veti intalni intr-un joc de rol. De la strigatele stravechi ale dragonilor care se intorc in lume la zgomotul usor al armelor si armurilor in lupta, totul in Skyrim pare autentic si solicitant.

DLC-uri si mods

Skyrim a primit trei pachete de continut descarcabil (DLC): Dawnguard, Hearthfire si Dragonborn. Acestea expandeaza lumea jocului si introduc noi misiuni, personaje si obiecte. Fiecare dintre DLC-uri aduce in prim plan o alta parte a lumii Skyrim, precum vampiri si lupi, adoptarea si ingrijirea copiilor sau ajungand in regiunea Solstheim.

De asemenea, pentru versiunile de PC si consolele Xbox 360 si PlayStation 3, jucatorii au avut acces la o multime de moduri create de comunitate prin intermediul workshopului Steam si site-urilor specializate precum Nexus Mods, care va permit sa adaugati noi functii, obiecte si personaje, imbunatatind calitatea jocului.

Inchidere

The Elder Scrolls V: Skyrim reprezinta un punct de referinta in ceea ce priveste jocurile de actiune si de rol intr-o lume deschisa. Oferind o lume vasta si interactiva, plina de povesti interesante si personaje memorabile, precum si un sistem de lupta complex si magica captivanta, Skyrim este o adevarata capodopera, care merita jucata pe orice platforma, inclusiv Xbox 360.

In ciuda restrictiilor hardware ale consolei Xbox 360, Skyrim ofera grafica deosebita si continut masiv, impreuna cu coloana sonora capivata si atmosfera unica, Skyrim este un joc care nu ar trebui sa lipseasca din colectia oricarui pasionat de jocuri video.