Call of Duty: Modern Warfare 2 – Xbox 360

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Xbox 360: Un joc aclamat si totodata captivant

Realizatori:

 • Dezvoltator: Infinity Ward
 • Editor: Activision
 • Platforma: Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows
 • Data lansarii: 10 noiembrie 2009
 • Gen: Shooter in prima persoana
 • Moduri: Single-player, Multiplayer

Call of Duty: Modern Warfare 2 este un joc de tip shooter in prima persoana, dezvoltat de Infinity Ward si publicat de Activision pentru Xbox 360, PlayStation 3 si Microsoft Windows. Lansat in anul 2009, acesta este al saselea titlu din seria Call of Duty si este o continuare directa a jocului Call of Duty 4: Modern Warfare.

In acest articol, vom trece in revista aspectele cele mai importante ale jocului, de la poveste si personaje pana la modurile de joc si receptia critica.

Povestea si personajele principale

(Call of Duty)[https://www.callofduty.com/] Modern Warfare 2 are loc la cinci ani dupa evenimentele din primul joc Modern Warfare, intr-un context politic si militar plin de tensiune. Jucatorul are ocazia sa se puna in pielea mai multor soldati, in cadrul a numeroase misiuni speciale pline de actiune.

Urmatoarele personaje sunt cele mai importante si reprezinta protagonistii povestii:

 1. „Soap” MacTavish: Fost protagonist al jocului Call of Duty 4: Modern Warfare, in Modern Warfare 2, Soap este capitan in cadrul fortelor speciale britanice SAS si membru al echipei Task Force 141.
 2. Gary „Roach” Sanderson: Este al doilea membru al Task Force 141 controlat de jucator si este sub comanda lui Soap MacTavish.
 3. Simon „Ghost” Riley: Este un personaj masca, care functioneaza in calitate de potrivit, pentru capitan MacTavish si este membru al Task Force 141.
 4. General Shepherd: Este comandantul Task Force 141 si antagonistul principal al jocului, dupa ce tradeaza echipa in cursul povestii.

Modurile de joc

Call of Duty: Modern Warfare 2 prezinta diverse moduri de joc, care se adreseaza jucatorilor cu diferite preferinte.

Single-player

Modul Single-player urmareste povestea principala, in care jucatorul isi asuma rolurile a mai multor personaje in cadrul unei serii de 18 misiuni speciale, fiecare dintre ele avand diferite obiective de indeplinit. Modul campanie prezinta o poveste captivanta si actiune dinamica, contribuind la succesul jocului.

Multiplayer

Modul Multiplayer ofera diferite tipuri de joc, in care jucatorii pot concura unul cu celalalt, in echipe sau individual. Aici, jucatorii pot capata in timp experienta, deblocand noi arme, echipamente si alte facilitati pentru personalizarea personajelor lor. Exista si optiunea de a juca cooperativ cu un prieten, in cadrul unor misiuni speciale.

Spec Ops

Modul Spec Ops prezinta o serie de 23 de misiuni scurte, in care jucatorii trebuie sa indeplineasca diferite obiective, fie singur, fie in cooperativa, cu un partener. Acest mod de joc pune accentul pe indeplinirea de obiective in timp limitat si pe precizie.

Receptia critica

Call of Duty: Modern Warfare 2 a fost aclamat de critici inca de la lansarea sa. Jocul a fost laudat pentru:

 • Grafica impresionanta si audio excelent, care contribuie la crearea unei atmosfere realiste
 • Povestea captivanta si personajele bine conturate
 • Modul Multiplayer antrenant si diversificat
 • Progresul in joc, care ofera jucatorilor un sentiment de satisfactie si realizare

Cu un scor de 94/100 pe Metacritic, jocul a primit numeroase premii si a stabilit noi vanzari in industria jocurilor video. De asemenea, a dat startul unui nou trend in lumea jocurilor, cel al shooter-elor moderne bazate pe o poveste si personaje realiste.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Xbox 360: Un must-have pentru iubitorii de actiune

In concluzie, Call of Duty: Modern Warfare 2 pentru Xbox 360 ofera jucatorilor o experienta de neuitat, imbinand succesul cu succes elementele de poveste, personaje si diferite tipuri de joc. Cu grafica impresionanta si sunetul excelent, jocul si-a castigat locul in randul celor mai bune titluri din genul shooter in prima persoana.

Daca sunteti in cautarea unei provocari si vreti sa experimentati un joc aclamat de critici si apreciat de jucatori, Call of Duty: Modern Warfare 2 pentru Xbox 360 este cu siguranta o alegere excelenta.