Ana de Armas: Cariera și rolurile memorabile ale actriței

Ana de Armas: Cariera si rolurile memorabile ale actritei

Ana de Armas s-a nascut pe 30 aprilie 1988 in Havana, Cuba. Ea si-a dezvoltat pasiunea pentru actorie inca din copilarie, aratand interes pentru teatru si film. La doar 14 ani, Ana merge la scoala de teatru din Havana, unde studiaza timp de 4 ani, inainte sa-si inceapa debutul in industria cinematografica.

Cariera in Spania si Hollywood

Dupa cativa ani petrecuti in industria cinematografica cubaneza, Ana de Armas se muta in Spania pentru a urma o cariera mai ampla. In scurt timp, Ana reuseste sa obtina roluri in filme spaniole, in special in seriale de televiziune, precum „El Internado” si „Los hombres de Paco”.

Debutul in Hollywood al Anei vine in 2015, cand obtine rolul unui personaj secundar in filmul „Knock Knock”, in regia lui Eli Roth. De atunci, cariera ei a crescut exponential in ultimii ani, colaborand cu actori si regizori de top.

Filmele in care a jucat

  • „Una rosa de Francia” (2006): in primul sau film cubanez, Ana joaca rolul unei tinere, Marie, care i se alatura lui Alex pentru a salva o prietena intr-o mare aventura.
  • „El Internado” (2007-2010): Ana isi castiga faima in Spania cu acest serial, in care interpreteaza personajul Carolina, o eleva la un internat unde se intampla lucruri ciudate.
  • „Plus”;
  • „Hands of Stone” (2016): biopic despre viata legendarului boxer Roberto Duran, in care Ana joaca rolul sotiei lui, Felicidad Iglesias.
  • „War Dogs” (2016): alaturi de Miles Teller si Jonah Hill, Ana interpreteaza rolul Iz-ului, prietena lui David Packouz.
  • „Blade Runner 2049” (2017): acesta este unul dintre cele mai cunoscute filme cu Ana de Armas, in care interpreteaza rolul lui Joi, iubita holografica a personajului lui Ryan Gosling;
  • „Knives Out” (2019): in acest thriller de mister, Ana de Armas joaca rolul lui Marta, o tanara ingrijitoare care se implica in cazul de omucidere a stapanului ei.

Avere si succes financiar

Potrivit Celebrity Net Worth, averea Anei de Armas este estimata la aproximativ 4 milioane de dolari americani. Aceasta avere provine in principal din cariera sa de actorie, precum si dintr-un numar de campanii publicitare si contracte de model in care a fost implicata.

Relatiile si viata personala a Anei de Armas

In ceea ce priveste viata personala a Anei de Armas, se pare ca starleta isi pastreaza viata amoroasa privata. Se stie, totusi, ca in 2011, Ana s-a casatorit cu actorul spaniol Marc Clotet, dar au divortat in 2013.

In 2020, Ana a fost implicata intr-o relatie cu actorul Ben Affleck, dupa ce s-au cunoscut pe platourile de filmare ale thrillerului „Deep Water”. Cu toate acestea, in 2021, cuplul s-a despartit.

Premii si recunoasteri

Ana de Armas a primit numeroase premii si nominalizari pentru prestatiile sale actoricesti. Printre acestea se numara nominalizarea la Globurile de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul ei din „Knives Out” si nominalizarea la Premiile Goya pentru cea mai buna actrita revelatie in filmul spaniol „El callejon”.

Viitorul carierei Anei de Armas

Ana de Armas este cu siguranta un nume de urmarit in anii urmatori. Cu numeroase proiecte interesante in lucru, Ana de Armas ne va surprinde cu siguranta cu performante noi si fascinante.