Andrei Duban: De la comedie la televiziune și film

Andrei Duban: De la comedie la televiziune si film

Andrei Duban este unul dintre cei mai cunoscuti si talentati actori romani, cu o cariera care cuprinde numeroase roluri memorabile. Acesta s-a impus pe scena teatrala si cinematografica prin umorul sau caracteristic, oferind publicului romanesc momente de neuitat si replici care au ramas in istoria filmului. In acest articol vom explora viata lui Andrei Duban, de la inceputurile sale in actorie si televiziune, pana la succesul de astazi.

Povestea succesului si inceputurile carierei

Nascut pe 12 februarie 1966 la Bucuresti, Andrei Duban a urmat cursurile Facultatii de Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti si, pana in 1990, s-a dedicat studiului limbilor straine, in special limbii engleze. Cu toate acestea, pasiunea sa pentru actorie l-a impins sa-si incerce norocul in aceasta directie acum patru decenii, in tarziul anilor ’80.

Isi incepe cariera in concerte si spectacole de teatru din Bucuresti si incepe sa-si faca un nume in lumea divertismentului. In 1991, ia parte la crearea grupului „Divertis” si deja in 1993 joaca in primul film in care a avut unul dintre rolurile principale – „Megalomanul” (1993). In paralel, isi cladeste cu staruire si repertoriul pe scenele teatrelor din Capitala.

Cariera de succes in televiziune

La inceputul anilor ’90, Andrei Duban incepe sa apara in diverse emisiuni si spectacole de televiziune, precum:

  • Divertis (1991 – 2003), unde a jucat in numeroase sketch-uri alaturi de Viorel Dragu, Dem Radulescu, Silviu Petcu si Ileana Stana Ionescu, toti cei patru formand grupul bine cunoscut al Divertisilor
  • Sarutul Muntilor (1996): Acesta a jucat in rolul lui Doru Pompieru, un tanar ajuns in satul natal pentru a-l ajuta pe unchiul, parasind viata comoda de oras.

De asemenea, a creat si realizat emisiuni de succes, precum:

  • „Telecinemateca Andrei Sarbulescu”, unde a povestit despre filme intalnite pe parcursul carierei sale.
  • „Noaptea lui Andrei Duban”, un program nocturn ce consta dintr-un amestec interesant de interviuri, comentarii despre filme si concursuri.

Realizari in cariera cinematografica si teatrala

De-a lungul carierei sale, Andrei Duban a avut numeroase roluri in televiziune, teatru si cinema. Enumeram aici cateva dintre cele mai importante:

  1. L-am vazut prima oara pe ecrane in „Megalomanul” (1993)
  2. A interpretat mai multe personaje in „Baieti buni” (2005), alaturi de Capsa, Gica Petrescu si Silviu Petcu
  3. Spate in spate (1997), film in care a jucat tandem cu Dem Radulescu
  4. Milea (2000), filmul care a marcat tribut adus dramaturgului Dumitru Radu Popescu.
  5. In anul 2010, Andrei Duban si-a adaugat la palmares doua productii cinematografice, „K.Pax” si „Viata in imagini”.

Viata personala

Andrei Duban este un om discret si rezervat cand vine vorba de viata sa personala. Totusi, in cursul vietii sale amoroase, a fost casatorit de multiple ori iar surpriza cea mare a venit dupa al patrulea mariaj, chiar cu realizatearea casatoriei cu Cristina Rainov, o cunoscuta actrita de teatru si film.

Andrei Duban are doisprezece copii, rezultat din relatiile sale anterioare, si deja este si bunic.

MarkDown si Link-uri Externe

Pentru a urmari mai multe informatii despre actorul si comediantul Andrei Duban, puteti accesa pagina sa de IMDb sau pagina sa oficiala de Facebook.