Courteney Cox: Cariera și rolurile marcante ale actriței

Courteney Cox: Cariera si rolurile marcante ale actritei

Courteney Bass Cox (nascuta Cox; 15 iunie 1964,) este o actrita, producatoare si regizoare americana. Inainte de a deveni actrita, a lucrat ca model si apoi in publicitate. Este probabil cel mai cunoscuta pentru rolurile sale in serialele „Friends” si „Cougar Town”. Aceasta actrita talentata a avut o cariera stralucita atat in televiziune, cat si in film.

Courteney Cox s-a nascut pe 15 iunie 1964 in Birmingham, statul Alabama, SUA. Cox a studiat arhitectura si designul la Mount Vernon College inainte de a-si dori sa devina actrita. La facultate, Courteney a ales sa urmeze o cariera in modelare, care i-a deschis calea spre lumea divertismentului. Cox a aparut prima data in public in videoclipul „Dancing in the Dark” al lui Bruce Springsteen.

Click aici pentru a citi mai multe despre biografia actritei

  Courteney Bass Cox s-a nascut intr-o familie de cinci copii: ea are doi frati mai mari, Richard si Virginia, si o sora mai mica, Dottie. Mama ei, Courteney Copeland, a fost o gospodina, iar tatal sau, Richard Lewis Cox, un om de afaceri. Parintii sai au divortat cand avea zece ani, iar Courteney si fratii sai au ramas cu mama lor. Cox a frecventat Mountain Brook High School, unde a fost majoreta si membra a diverselor cluburi de teatru.  Dupa absolvirea liceului, Cox a avut mai multe slujbe, cum ar fi lucrul ca ospatara si ca magazinier, inainte de a-si lansa propria afacere de imbracaminte din cauciuc, numita Rubber Suits. Intreprinderea ei a fost un succes si a ajutat-o sa isi finanteze studiile la Mount Vernon College. Acolo a studiat arhitectura si design si, in timpul studiilor, a inceput sa se intereseze de actoria.