Alicia Silverstone: Despre Autor și Activista dedicată Veganismului

Alicia Silverstone: Despre Autor și Activista dedicată Veganismului

Oricand auzim numele de Alicia Silverstone, ne amintim de frumoasa actrita din anii ’90 care ne-a cucerit cu rolul sau in filmul Cult „Clueless”. Cu toate acestea, exista mult mai multe in povestea lui Alicia decat statistica unei celebritati pe ecranul marilor ecrane. Ea este in prezent o autoare si activista dedicata veganismului care si-a redefinit cu succes cariera – toate fiind intreprinse in timp ce isi creste in acelasi timp frumosul copil si gasirea timpului pentru a milita in numele unor cauze pentru care isi dedica sufletul.

Pentru a celebra aceasta femeie minunata, in articolul de azi vom explora viata lui Alicia Silverstone si vom vorbi despre bio, avere, relatii, premii, cariera, viata personala, familie, si filmele in care a jucat. Fara alte introduceri, haideti sa incepem:

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone s-a nascut pe 4 octombrie 1976 in San Francisco, California. Este fiica lui Monty si Didi Silverstone. Tatal sau era un agent imobiliar si mama sa o insotitoare pe cursele de avioane. Ambii parinti erau originari din Anglia si si-au crescut copilul intr-o familie evreiasca. Fiind cea mai mica din familie, Alicia are doi frati mai mari, David si Kezi.

Educatia

Alicia a invatat la San Mateo High School inainte de a se inscrie la Beverly Hills High School unde a frecventat pana la sfarsitul anului 1994, pe care l-a absolvit cu diploma de general equivalency. Ulterior, a urmat cursuri de actorie in Los Angeles, unde a descoperit-i cele care sunt pasiunile de-o viata: actoria si activismul.

Avere si Beneficiarile

Este interesant de observat ca Averea lui Alicia Silverstone se ridica la o suma extrem de impresionanta de aproximativ e 20 de milioane de dolari, ceea ce nu este o realizare mica pentru o persoana. Ea are parte de asemenea si de o serie de beneficii din cadrul diferitelor companii pe care le-a sustinut in playlist-uri trecute sau in implementarea curenta, toate cu legatura la munca sa activista prin care promoveaza cauzele ei.

Relatii

Alicia Silverstone si-a cunoscut fostul sot, Christopher Jarecki, in 1997 si s-au casatorit in 2005, dupa o lunga relatie pre-maritala. In mai 2011, cei doi au devenit mandrii parinti ai fiului lor Bear Blu Jarecki.

Din pacate, in februarie 2018, cuplul a anuntat ca se despart si s-au divortat oficial in 2018.

Premii

Alicia Silverstone a castigat numeroase premii in cariera sa de pana acum, incluzand aici:

 1. MTV Movie Award for Best Breakthrough Performance (1994)
 2. MTV Movie Awards for Best Villain pentru rolul sau negativ in Batman si Robin(1997)
 3. Young Artist Awards pentru actrita tanara ce a avut cel mai brilanta prestatie la ora de debut

Carierea in actorie

Alicia si-a inceput cariera propiu-zisa in actorie prin interpretarea unui rol in sitcom, The Wonder Years in 1992. Aceasta oportunitate i-a deschis apoi usile catre o cariera fulminanta, dar totusi putin expusa mediatic. Ea a jucat in mai multe filme si seriale TV, cum ar fi:

 • Clueless (1995)
 • Batman & Robin (1997)
 • Blast from the Past (1999)
 • Love’s Labour’s Lost (2000)
 • Global Heresy (2002) si Vamps (2012)

In timp ce multi oameni cred ca Alicia a incetat sa mai apara pe ecrane, acest lucru nu este adevarat; ea lucreaza inca in industria cinematografica si este activa in roluri in fiecare an.

Viata personala

Viata personala a lui Alicia este una plina si implinita. Ea este o mama devotata fiului sau Bear Blu si in aceasta calitatea de vindeca a unei familii numeroase si unitae. Publicul chiar a putut-o vedea pe ea si pe fiul ei intr-un episod al show-ului „Lip Sync Battle”, in care au dansat si au interpretat melodia „Fancy” (interpretata de rapper-ul Australian Iggy Azalea si Charli XCX).

Alicia este pasionata de activism si cauzele pentru care s-a angajat in toate acestea de-a lungul anilor. In plus fata de furca si afilierea sa la organizatia PETA, ea a fost, de asemenea, o voce puternica in apararea drepturilor animalelor, mediu, si in promovarea stilului de viata sanatos, vegan prin cartile sale cum ar fi „The Kind Diet” si „The Kind Mama”.

Familie

Alicia Silverstone iubeste profund familia sa vorbeasca deschis despre faptul cum suportul acesteia a ajutat-o sa creasca si sa se dezvolte ca artist in toate acestea intr-un domeniu cu multe provocari. Familia ei, de asemenea avalizeaza in totalitate stilul de viata vegan si au fost sustinatorii numeroaselor sale cauze de a lupta pentru drepturile animalelor de-a lungul anilor. Familia sa extinsa include si o familie adoptata de animale, inclusiv caini si pisici.

Filme de cariera

Pe langa cele mentionate mai sus, Alicia a jucat in numeroase filme de succes si buget mic pe parcursul carierei sale, cum ar fi:

 • The Crush (1993)
 • Le Nouveau monde (1995)
 • Excess Baggage (1997)
 • The Babysitter (1995)
 • True Crime (1996)
 • Beauty Shop (2005)

Ea a avut, de asemenea,urecheaapetitiemareetiveatruroluriImportantainteriale de televiziune, cum ar fi:

 • Braceface (2001-2003)
 • Queen America (2018)
 • The Cool Kids (2019)
 • The Baby-Sitters Club (2020)

Asadar, putem trage concluzia ca Alicia Silverstone este nu doar o stea stralucitoare in cerul Hollywoodului, ci si o femeie puternica si dedicata cauzelor pe care ea le sustine, precum veganismul si protectia mediului. Cu atatea realizari remarcabile si o viata privata implinita, Alicia Silverstone ne reaminteste ca vedetele nu se rezuma doar la reflectoarele scenei, ci pot reprezenta de altfel si catalizatori pentru schimbari pozitive in lume.