Uncharted 2: Among Thieves – PS3

Uncharted 2: Among Thieves – PS3

Uncharted 2: Among Thieves este un joc video lansat initial pentru consola PlayStation 3 si dezvoltat de catre Naughty Dog. Acest titlu apartine genului actiune-aventura si a fost publicat de catre Sony Computer Entertainment in octombrie 2009. Uncharted 2 este continuarea jocului Uncharted: Drake’s Fortune si face parte din trilogia Uncharted care s-a bucurat de succes pe Playstation 3.

Povestea Jocului

Eroul principal al jocului este Nathan Drake, un aventurier care porneste in cautarea unei comori pierdute. De aceasta data, Drake isi propune sa dezlege misterul legendarului cautator de comori Marco Polo: disparitia unei intregi flote in drum spre China si secretul din spatele orasului legendelor, Shambhala. Pe parcursul jocului, Nate colaboreaza cu Chloe Frazer, o vechi prietena, si Elena Fisher, iubita sa din primul joc. Impreuna, acestia se confrunta cu o serie de personaje negative, precum raufacatorul Zoran Lazarevic si sarbul sau, Harry Flynn.

Personaje Principale

  • Nathan „Nate” Drake: Protagonistul seriei, Drake este un aventurier care porneste in cautarea comorilor si a adevarului.
  • Elena Fisher: Jurnalista de investigatie care l-a insotit pe Drake in aventura anterioara si detine o legatura profunda cu el.
  • Chloe Frazer: O aventuriera si vechi prietena a lui Drake, care este si ea implicata in cautarea comorii lui Marco Polo.
  • Victor „Sully” Sullivan: Mentorul si prietenul apropiat al lui Drake, Sully revine pentru a-l ajuta pe Nate in aceasta aventura.
  • Zoran Lazarevic: Principalul antagonist al jocului, Lazarevic doreste sa gaseasca secretul Shambhalei si sa se foloseasca de puterea acestuia pentru a controla lumea.
  • Harry Flynn: Sarbul nemernic al lui Lazarevic, el joaca un rol important in dezvoltarea povestii.

Mecanici de joc

Uncharted 2 ofera o experienta de joc actiune-aventura in terta persoana, in care jucatorii controleaza personajul principal, Nate. In timpul gameplay-ului, jucatorii vor intampina o serie de aplicatii si elemente de joc care includ:

  • Explorare: Jucatorii au posibilitatea sa exploreze o varietate de locatii diferite, gasind obiecte colectabile si rezolvand puzzle-uri pentru a avansa in joc.
  • Catarare: Drake dispune de abilitati de catarare pentru a trece peste obstacole si a accesa sectiuni de joc inaccesibile altfel.
  • Combat: Jucatorii se vor implica in lupta corp la corp si schimburi de focuri cu inamicii pentru a avansa in joc. Un sistem de acoperire dinamic permite jucatorilor sa se protejeze in timpul acestor situatii.
  • Vehicule: Sunt disponibile cateva sectiuni in care jucatorii vor conduce si pilota vehicule pentru a se deplasa dintr-un loc in altul.

Trailer oficial Uncharted 2: Among Thieves

Grafica si Sunet

Uncharted 2: Among Thieves este apreciat pentru calitatea impresionanta a graficii si a sunetului. Cu un motor grafic imbunatatit fata de primul joc, Naughty Dog a reusit sa creeze un univers vizual detaliat, vibrant si atragator. Cutscene-urile si animatiile personajelor sunt la un nivel profesional si creeaza o poveste invaluitor in acest titlu cinematrografic.

In ceea ce priveste sunetul, jocul se distinge printr-o coloana sonora originala de inalta calitate, compusa de Greg Edmonson. Efectele de sunet si vocea celor care au dat voce personajelor sunt remarcabile, prezentand dalogue-uri cu umor si exprimand emotii reale in timpul jocului.

Moduri de joc

In afara modului single player, Uncharted 2 ofera si un mod multiplayer, care se poate juca atat cooperativ, cat si competitiv.
In modul cooperativ, jucatorii pot juca in moduri precum Gold Rush, Survival sau Co-op Objective, in timp ce modurile competitive includ Deathmatch, Plunder si Elimination. Aceste moduri ofera posibilitatea jucatorilor sa isi creeze proprii eroi si sa concureze impotriva alti jucatori sau sa colaboreze pentru a rezolva misiuni in echipe.

Receptia jocului

Uncharted 2: Among Thieves a primit recenzii extrem de pozitive din parte criticilor si jucatorilor deopotriva, unii sustinand ca este unul dintre cele mai bune jocuri de pe PlayStation 3. A fost laudat pentru grafica impresionanta, povestea captivanta si sistemul de joc inovator. De asemenea, a castigat numeroase premii si nominalizari, inclusiv Game of the Year si Best PS3 Game in anul 2009.

Editia Remasterizata

In 2015, a fost lansata o versiune remasterizata pentru PlayStation 4 ca parte a colectiei Uncharted: The Nathan Drake Collection. Aceasta editie include grafica imbunatatita, ruland la 60 de cadre pe secunda si rezolutie 1080p, precum si alte imbunatatiri ale gameplay-ului pentru a oferi o experienta optimizata pentru consola PS4.

In concluzie, Uncharted 2: Among Thieves este un joc care merita sa fie jucat si apreciat pentru grafica, poveste si mecanicile sale de joc. Este considerat un punct de reper in istoria jocurilor video si un exemplu de joc excelent pentru generatia PlayStation 3. Daca esti un fan al genului actiune-aventura si al povestilor captivante si haioase, nu trebuie sa ratezi acest titlu deosebit.