Journey – PS3

Journey – PS3: Un Joc de Aventura Unic in Universul Gaming

Este timpul sa pornim intr-o calatorie de neuitat in lumea jocurilor pe consola PS3. Astazi, ne aventuram in taramul magic al videoclipului de-arta „Journey”. Lansat in 2012 de catre dezvoltatorul Two Brothers si Sony Entertainment pentru PlayStation 3, Journey este un joc in intregime dezvaluit in detaliu in acest articol. Pentru a ne pregati, sa vedem care sunt principalele elemente pe care le intalnim in acest joc:

 1. Grafica si stil artistic
 2. Gameplay si mecanici
 3. Sunet si muzica
 4. Premii si recunoastere
 5. Videoclipul de arta Journey Collector’s Edition
 6. Unde sa-l achizitionezi

Grafica si Stil Artistic

Journey este un joc care se remarca mai ales prin stilul sau vizual deosebit. Cu un aspect minimalist si o paleta restransa de culori, jocul ni se prezinta ca un tablou in miscare. Peisajul s-au inspirat din cultura Beduina si este incantator de simplu, reusind sa capteze perfect momentele de liniste si teama, dar si frumusetea peisajului si peisajelor explorate de catre personajul nostru.

In plus, efectele de iluminare si culorile calde ale soarelui si ale desertului actioneaza in tandem pentru a ne reduce stresul si a ne imersa complet in aceasta cautare onirica.

Gameplay si Mecanici

Journey este un joc de aventura si explorare in care jucatorii trebuie sa navigheze printr-o serie de medii diferite in timp ce rezolva puzzle-uri si descopera secrete. Nu exista instructiuni sau text pe ecran; in schimb, jucatorii trebuie sa interpreteze mediul inconjurator si sa experimenteze pentru a avansa.

Un aspect impartasit cu alte jocuri de acest gen, precum Flower si ABZU, Journey ofera jucatorilor o experienta narativa liniara cu o curva de invatare accesibila si o durata de joc medie de aproximativ trei ore.

Mealtiuni de referinta in acest context:

 • Site-ul oficial Sony Entertainment pentru Journey
 • Pagina de recenzii pentru Journey pe Metacritic

Sunet si Muzica

Muzica si efectele de sunet sunt elemente-cheie in Journey. Compozitorul Austin Wintory a creat o coloana sonora premiata care urmareste evolutia si emotiile jucatorului pe parcursul aventurii. Instrumentatia simpla si melodiile captivante formeaza un companion perfect pentru explorarea desertului. In plus, muzica se adapteaza si se schimba in functie de actiunile jucatorului si de progresul in joc.

A se vizita si articolul despre Austin Wintory.

Premii si Recunoastere

De-a lungul anilor, Journey a primit numeroase premii si acum este recunoscut ca un joc emblematic al generatie PlayStation 3. Printre recunoasterile primite, remarcam urmatoarele:

 • Game of the Year (IGN)
 • Best PS3 Game (Eurogamer)
 • Best Original Score (Spike TV VGA)

Videoclipul de Arta Journey Collector’s Edition

In 2012, Journey a fost lansat inclus orand cu Flower si fl0w intr-o editie speciala numita Journey Collector’s Edition. Aceasta editie, disponibila si astazi, contine cele trei jocuri mentionate, muzica, materiale din spatele scenei si concept art. Journey Collector’s Edition reprezinta o invitatie la trairea de aventuri intr-un univers fascinant, dupa ce am explorat cele trei lumi diferite si incantatoare.

Unde sa-l Achitionezi

Journey este disponibil in sa-l achizitionam in format digital in PlayStation Store si in format fizic ca parte a Journey Collector’s Edition in ambele formate: PlayStation 3 si Playstation 4. Jocul este si parte a catalogului PlayStation Now.

Journey – PS3: O Aventura de Neuitat

Experimentand Journey, veti descoperi un joc de aventura si explorare care a adus inovatie in universul gaming. Cu ajutorul trairilor vizuale si emotionale, Journey este un joc care ramane peste ani si peste generatii cu o amintire pretioasa in sufletele jucatorilor. Nu ezitati sa porniti intr-o calatorie memorabila, alaturi de acest joc care intruchipeaza insasi esenta artei si creatiei in domeniul jocurilor video.