Robert Turcescu: De la jurnalism la cariera în televiziune și film

Robert Turcescu: Portretul unui om din televiziune si film

Robert Turcescu, cunoscut jurnalist, televizor si acum si actor, a reusit sa rupa barierele dintre domeniile in care a activat si sa-si demonstreze talentul in fiecare dintre acestea. Iata o prezentare cat mai completa a personalitatii lui Robert Turcescu, de la biografie si cariera, la premii si avere, dar si despre familia sa, relatiile pe care le-a avut si alte curiozitati.

Copilarie

Robert Turcescu s-a nascut pe data de 17 decembrie 1968, in Bucuresti, Romania. El a crescut intr-o familie normala, iar inca din copilarie si-a descoperit pasiunea pentru comunicare si dorinta de a se exprima in fata oamenilor.

Studii si inceputul carierei in jurnalism

Dupa ce a terminat liceul, Robert Turcescu a absolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti. Totusi, dupa absolvirea facultatii, el isi gaseste vocatia in jurnalism si decide sa urmeze Scoala BBC pe care o finalizeaza in anul 1995.

Cariera lui Robert Turcescu este marcata de colaborari cu numeroase publicatii si posturi de radio si televiziune, incepand din anii `90:

 • 1990-1996: redactor la Gazeta Sporturilor
 • 1996: editor la revista Capital
 • 1996-1998: reporter si editor la revista Total Sport
 • 1998-2000: reporter la cotidianul Ziua
 • 1999-2001: colaborarari cu Radio Contact, Radio Total si Radio Delta.

Televiziune si Eurovision

In 2001, si-a intemeiat o relatie stransa cu televiziunea, incepand cu emisiunea pe care a realizat-o pentru Pro TV, „Exclusiv”. Show-ul a avut succes, iar de-a lungul timpului, Robert Turcescu a ajuns si coordonator al departamentului de stiri al postului de televiziune B1 TV si a prezentat emisiunea „Un show pacatos” impreuna cu Mihai Gainusa.

In 2015, Turcescu a indeplinit rolul de comentator oficial al Eurovision, in cadrul caruia a prezentat concurentii si a oferit o privire de ansamblu asupra competitiei.

Cariera in film si proiecte recente

Dracula – Istoria nestiuta
In 2014, Robert Turcescu a incercat sa se lanseze in industria filmului, jucand in productia hollywoodiana „Dracula – Istoria nestiuta”, in rolul unui calugar. Acesta a fost un pas in fata pentru el, consolidandu-si si mai mult diversele talente si capacitati.

Filme si seriale recente
Lista de proiecte in care Turcescu a avut parte de diferite roluri in ultimii ani este destul de extinsa:

 1. Fanboy (2017) – serial TV – rolul lui Relu
 2. Pariu cu viata (2011) – serial TV – rolul lui Horatiu
 3. Maricel (2019) – film – regizor si actor in rolul lui Maricel
 4. Zeul furtunilor (2021) – film – rolul lui Jones

Viata personala si familie

In ceea ce priveste viata personala, Robert Turcescu s-a casatorit in 2000 cu jurnalista Maria Apostol. Cei doi au impreuna doi copii, un baiat si o fata. Turcescu si Familia lui traiesc in prezent in Bucuresti, unde actorul isi desfasoara activitatile legate de televiziune si cinema.

Premii si recunoastere

Robert Turcescu este detinatorul mai multor premii si nominalizari in cadrul diferitelor gale si festivaluri, atat pentru activitatea sa din jurnalism, cat si pentru cea din industria cinematografica. Doar cateva exemple de premii si nominalizari primite:

 • Premiul pentru cel mai bun ziarist – Gala Premiilor TV Mania in anul 2003
 • Premiul pentru cea mai buna emisiune – Gala Premiilor Radar de Media in anul 2014
 • Nominalizare pentru cel mai bun actor in rol secundar – Festivalul International de Film pe anul 2021

Avere si stil de viata

Robert Turcescu are o viata confortabila, datorita averii estimate la peste 1 milion de euro. El conduce un automobil Audi si este cunoscut pentru pasiunea sa pentru calatorii si vacante exotice, impreuna cu familia sa.

In ciuda succesului sau in domeniile in care a activat, Turcescu a ramas un om modest si discret, dand dovada de o atitudine echilibrata si o conduita demna de respect.

Un actor polivalent si mereu in continua dezvoltare

Robert Turcescu a reusit sa se impuna atat in lumea televiziunii, cat si in lumea filmului, fiind un exemplu clar de perseverenta si daruire fata de pasiunile si talentele sale. Indiferent de domeniul in care si-a incercat norocul, si-a lasat amprenta si a incantat publicul cu prestatiile sale. Cu siguranta, vom mai auzi despre Robert Turcescu si realizarile sale in anii care vor urma.