Lucian Viziru: Cariera muzicală și evoluția talentatului artist

Lucian Viziru: O introducere in viata si cariera unui artist multi-talentat

Lucian Viziru, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati actori romani, s-a nascut pe 2 iulie 1971, in Campulung, Romania. Talentul sau artistic nu se limiteaza la actorie, el reusind sa se impuna si in lumea muzicii. Cu un timbru deosebit si o carisma care te cucereste inca de la primele aparitii pe scena, Lucian Viziru si-a creat o cariera de succes ce cuprinde numeroase premii si recunoasteri atat pentru talentul sau in actorie, cat si in muzica.

Cariera in actorie

Lucian Viziru si-a inceput cariera in actorie in anul 1994, cand a absolvit cursurile Academiei de Teatru si Film „I.L. Caragiale” din Bucuresti, Departamentul de Arta Teatrala. De-a lungul timpului, el a jucat in numeroase filme si piese de teatru, cum ar fi:

 1. Mosule, ce tanar esti! (1997)
 2. Numai iubirea (2004)
 3. Lacrimi de iubire (2005)
 4. Vacationland (2006)
 5. La urgenta (2006)

In 2006, Lucian Viziru a jucat in celebra telenovela „Pacatele Evei”, rolul avocatului Radu Borcea. Impactul rolului sau a fost atat de mare incat personajul sau a devenit unul dintre cele mai emblematice in televiziunile romanesti.

Cariera muzicala

Pe langa cariera in actorie, Lucian Viziru a reusit sa impresioneze si in lumea muzicala. Debutul muzical a avut loc in anul 2000, cand el a lansat primul sau album, numit „Cand jucati tiganii”. Albumul a cunoscut un imens succes comercial, iar single-ul cu acelasi nume a devenit hit. Acesta a fost doar inceputul unei cariere muzicale pline de reusite, care include:

 1. Castigarea premiului „Debutul Anului” la Festivalul „Mamaia 2000”
 2. Lansarea a trei albume de studio: „De dragoste” (2003), „Inapoi in viitor” (2005) si „Predestinati” (2007)
 3. Colaborari cu artisti celebri precum DJ Phantom, Smiley si Marius Moga.

Viata personala si familia

Viata personala a lui Lucian Viziru a fost de-a lungul timpului destul de discreta, artistul preferand sa-si protejeze latura aceasta la adapost de ochii curiosilor. Se stie ca in anul 2012, acesta s-a casatorit cu Andreea Banica, o cantareata foarte cunoscuta in Romania, insa, dupa mai putin de un an, cei doi au decis sa divorteze. Momentan, nu se stie despre nicio alta relatie demna de a fi mentionata.

In ceea ce priveste familia, dupa o lunga cercetare, acesta a aflat, in anul 2010, ca este tatal unui baietel, rezultat in urma unei relatii anterioare casatoriei.

Averea lui Lucian Viziru

Fiind unul dintre cei mai apreciati actori si cantareti romani, nu este de mirare ca averea lui Lucian Viziru este una considerabila. Desigur, nu se cunosc cifre exacte legate de veniturile sale, insa este bine stiut faptul ca acesta detine o casa si un teren intr-o zona de lux din Bucuresti, precum si un studio de inregistrari in cadrul caruia a creat o serie de piese de succes.

Recunoastere si premii

Talentul si munca depusa au adus cu sine recunoasterea publicului si a criticilor deopotriva. Cateva dintre cele mai impunatoare premii obtinute de Lucian Viziru in timpul carierei sale sunt:

 1. Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal la Festivalul de film de la Costinesti, in 2004, pentru filmul „Numai iubirea”
 2. Premiul pentru cel mai bun cantaret la Festivalul „Mamaia 2003”
 3. Premiul pentru cel mai bun album al anului in 2005, pentru albumul „Inapoi in viitor”

In final, pot spune ca talentul, munca si ambitia l-au condus pe Lucian Viziru in topul celor mai buni actori si cantareti din Romania. Prin cariera sa, a demonstrat ca artistii de valoare pot excela in mai multe domenii si ne-a oferit numeroase exemple de creatie ce vor ramane in memoria publicului de-a lungul timpului.