Rob Lowe: Hollywood și Cărți – Viața și Cuvintele unui Star Apreciat

Rob Lowe: Hollywood si Carti – Viata si Cuvintele unui Star Apreciat

Rob Lowe, pe numele sau complet Robert Hepler Lowe, s-a nascut la data de 17 martie 1964 in Charlottesville, Virginia, Statele Unite ale Americii. Parintii sai, Barbara Lynn si Charles Davis Lowe, erau profesori; mama sa era originara din Ohio, iar tatal sau din Danemark. Parintii lui Rob au divortat cand acesta era copil, si impreuna cu mama sa si cu fratele sau mai mic, Chad, el s-a mutat in California de Sud.

Educatie si primii pasi in actorie

Rob a fost un elev foarte talentat, si s-a pasionat de actorie inca din copilarie. Si-a inceput cariera de actor la varsta de 15 ani, cand a jucat in serialul “A New Kind of Family”. Tot in aceasta perioada, si-a facut debutul pe marele ecran cu o rol in filmul “Thursday’s Child” (1983). Insa, adevaratul sau breakthrough a venit in anul 1985 cu rolul sau din filmul “St. Elmo’s Fire”, care l-a facut rapid unul dintre actorii preferati ai publicului tanar si i-a consolidat renumele de sex simbol.

Cariera in film si televiziune

Rob Lowe este cunoscut pentru talentul sau deosebit, iar filmografia sa este impresionanta. Printre cele mai de succes si apreciate filme si seriale in care a jucat se numara:

  • The Outsiders (1983) – unde a jucat alaturi de Tom Cruise si Patrick Swayze
  • Class, The Hotel New Hampshire, si St. Elmo’s Fire – filme din anii 80 care l-au consacrat ca unul dintre „Brat Packers” – un grup de actori tineri si talentati care “au cucerit” Hollywood-ul in acea perioada
  • Wayne’s World (1992) – o comedie de succes in care a jucat alaturi de Mike Myers si Dana Carvey
  • Austin Powers: International Man of Mystery (1997) – unde a jucat alaturi de creatorul si actorul principal Mike Myers si si-a dovedit talentul pentru comedie si auto-parodie
  • The West Wing (1999-2003) – unul dintre cele mai apreciate seriale politice ale tuturor timpurilor, in care Rob a jucat rolul consilierului prezidential Sam Seaborn
  • Parks and Recreation (2010-2015) – un alt serial de succes in care a interpretat personajul Chris Traeger, un om pasionat de fitness si sanatate

Pe langa aceste realizari, Rob Lowe a mai jucat si in mai multe adaptari de carti, rescrierea filmului clasic „Masquerade”, si a fost vocea lui Captain Marvel in animatia „Young Justice” (2011 – 2013).

Activitatea in industria cartilor

In afara carierei sale actoricesti, Rob Lowe s-a remarcat si ca autor. A publicat doua carti autobiografice: “Stories I Only Tell My Friends” (2011) si “Love Life” (2014), in care a povestit despre viata sa personala si profesionala si despre momentele care l-au marcat de-alungul timpului. Cartile sale au fost apreciate pentru sinceritatea si umorul cu care sunt scrise, si au primit recenzii pozitive atat din partea criticilor, cat si a cititorilor.

Relatiile si viata de familie

In 1991, Rob s-a casatorit cu Sheryl Berkoff, o artista in machiaj pe care a cunoscut-o in timpul filmarilor la “Bad Influence”, si impreuna au doi copii: Edward, nascut in anul 1993, si John Owen, nascut in anul 1995. Rob si familia sa traiesc in prezent in Santa Barbara, California, iar actorul este cunoscut pentru implicarea sa in activitati caritabile si ecologiste.

Averea si implinirile personale

Potrivit unor surse, averea actorului Rob Lowe este estimata la aproximativ 60 de milioane de dolari. De-a lungul carierei sale, el a diploma 2 premii Satellite Awards si un Teen Choice Award, si a fost nominalizat la 6 premii Golden Globe si un premiu Screen Actors Guild.

Rob Lowe a reusit sa se impuna in industria cinematografica, si sa-si dezvolte o cariera variata, de succes si de durata, si sa devina un nume de referinta pe scenele Hollywood-ului. A dovedit in mai multe randuri ca este talentat si capabil sa interpreteze cele mai diverse roluri, iar cariera sa de autor si de activist social il evidentiaza ca un om cu multiple talente si preocupari.