Ricky Gervais: Umor și Admirare

Ricky Gervais: Umor si Admirare

Ricky Gervais este un actor britanic care a reusit sa cucereasca publicul atat la nivel national, cat si international. Cu o cariera infloritoare in lumea filmului si a televiziunii, Gervais a demonstrat ca este un adevarat actor, regizor, scenarist si producator de talie mondiala.

Nascut pe 25 iunie 1961, in Reading, Marea Britanie, Ricky Gervais este cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei. A urmat cursurile de la University College London unde a studiat filosofia si a absolvit in anul 1982. In perioada studentiei, el a facut cunostinta cu Bill Macrae cu care a format duo-ul muzical Seona Dancing, insa nu au reusit sa se impuna pe scena de muzica pop.

Averea

De-a lungul carierei sale, Ricky Gervais a acumulat o avere considerabila, estimata in prezent la peste 140 milioane de dolari. Averea acestuia provine in mare parte din proiectele sale de succes din lumea televiziunii, dar si din colaborarile cu diverse branduri si contracte publicitare.

Relatii

Ricky Gervais este intr-o relatie de lunga durata cu partenera sa, autoarea Jane Fallon. Cei doi sunt impreuna de peste 30 de ani, insa nu s-au casatorit si nici nu au copii. Ricky Gervais si Jane Fallon locuiesc impreuna in Londra.

Premii si realizari

De-a lungul carierei sale, Ricky Gervais a primit numeroase premii si nominalizari pentru munca sa in domeniul filmului si televiziunii. Printre cele mai notabile premii se numara:

  • 7 Premii BAFTA
  • 5 Premii British Comedy
  • 3 Globuri de Aur
  • 2 Premii Emmy
  • 1 Premiu GQ Men of the Year

Cariera

Cariera lui Ricky Gervais a inceput cu stand-up comedy, unde si-a etalat talentul pentru umor si de a face oamenii sa rada. Primul sau spectacol de succes a fost „Rubbernecker”, care a avut premiera in anul 1999.

In 2001, Gervais a creat impreuna cu Stephen Merchant, serialul de comedie „The Office”, pe care l-a regizat si in care a interpretat rolul principal – un manager numit David Brent. Serialul a avut un succes enorm in Marea Britanie si a fost adaptat si in Statele Unite, unde interpretarea lui Steve Carell in rolul lui Michael Scott a fost, de asemenea, bine primita de critici si public.

Ricky Gervais a continuat sa colaboreze cu Merchant in alte proiecte de succes precum „Extras” si „Life’s Too Short”. In 2012, Gervais a creat serialul solo „Derek”, in care a interpretat rolul principal.

Datorita succesului inregistrat in televiziune, Gervais a castigat, de asemenea, recunoasterea si admiratia pe scena cinematografica. Printre cele mai importante filme in care a jucat se numara „Ghost Town”, „The Invention of Lying”, „Cemetery Junction” si „David Brent: Life On The Road”.

Viata personala

In afara carierei sale, Ricky Gervais este un sustinator infocat al protectiei animalelor si a luat pozitie in numeroase campanii de sensibilizare in acest sens. Este, de asemenea, ateu convins si nu se sfieste sa vorbeasca despre aceasta public.

Familie

Ricky Gervais provine dintr-o familie numeroasa, avand trei frati mai mari: Larry, Marsha si Bob. Parintii sai, Lawrence si Eva Gervais, s-au casatorit in 1955 si au locuit in Reading, Marea Britanie de-a lungul intregii lor vieti.