Luke Perry: Amintiri și Cuvinte

Luke Perry: Amintiri si Cuvinte

Luke Perry, pe numele sau complet Coy Luther Perry III, a fost un actor talentat si respectat in industria cinematografica, cunoscut indeosebi pentru rolurile sale in serialele „Beverly Hills, 90210” si „Riverdale”. In acest articol, vom explora detaliat viata si cariera lui Luke, sagetand lumina asupra unui om care a lasat un impact profund asupra cinematografiei.

Nascut pe 11 octombrie 1966, in Mansfield, Ohio, Luke Perry a fost crescut de parintii sai, Coy Luther Perry Jr. si Ann Bennett. El si-a petrecut in mare parte copilaria in Fredericktown, Ohio, unde a absolvit liceul. Perry avea doi frati si o sora, si familia lor era de origine engleza, irlandeza, scotiana si germana.

Dupa ce a parasit Ohio, Luke s-a mutat la Los Angeles pentru a-si incepe cariera de actor. In timpul sederii sale la Los Angeles, a muncit ca si vanzator de pantofi si macra in timp ce-si cauta un agent si auditions pentru diverse roluri.

Cariera

Inainte de a reusi in rolul care l-a consacrat – Dylan McKay in „Beverly Hills, 90210” – Luke Perry a jucat in diverse roluri secundare si episodice in diverse seriale:

 1. Loving
 2. Another World
 3. 21 Jump Street
 4. Lifestories

In 1990, a primit rolul lui Dylan McKay, care i-a adus faima si recunoastere internationala. De-a lungul anilor, Perry a jucat in cele 10 sezoane ale serialului, parasindu-l temporar pe parcurs.

Dupa ce a parasit serialul „Beverly Hills, 90210”, Luke Perry a continuat cariera sa, jucand in multe alte filme si seriale TV:

 • Buffy the Vampire Slayer (film)
 • The Fifth Element
 • Lifebreath
 • Oz
 • Jeremiah
 • Windfall
 • John From Cincinnati
 • Ties That Bind
 • Body of Proof

In 2016, a devenit Fred Andrews in serialul „Riverdale”,avand un rol important pana la moartea sa din 2019.

Avere

In timpul carierei sale, Perry a reusit sa-si construiasca o avere considerabila, estimata la aproximativ 10 milioane de dolari pana in momentul decesului sau.

Relatii si viata personala

Luke Perry a fost casatorit cu Minne Sharp, intre anii 1993 si 2003. Cuplul a avut doi copii impreuna – Jack si Sophie, care au ramas foarte apropiate de tatal lor. Dupa divort, Perry a avut o relatie de lunga durata cu actrita Madison Bauer, inainte de a se indragosti de Wendy Madison Bauer, cu care a fost logodit pana la moartea sa.

Luke a fost un iubitor de animale si a posedat numeroase animale de companie de-a lungul vietii sale, inclusiv caini, vaci si un paun.

Pe 27 februarie 2019, Perry a suferit un masiv atac de ischemie cerebrala, care a adus un trist sfarsit vietii si carierei sale la varsta de 52 de ani.

Premii

Vorbind despre premii, Luke Perry a fost recunoscut pentru munca sa cu diferite premii si nominalizari, cum ar fi:

– Satellite Award pentru cel mai bun actor intr-o serie dramatica – 2007 (este vorba despre serialul „Jeremiah”);
– Premiul Bravo Otto pentru cel mai bun actor de televiziune – 1993, 1994 si 1995 (este vorba despre serialul „Beverly Hills, 90210”);
– Premiul Teen Choice pentru cea mai buna colaborare cinematografica – 1993, 1994 (este vorba despre serialul „Beverly Hills, 90210”).

Concluzie

Luke Perry va ramane in amintirea fanilor sai ca un actor talentat si cu un caracter deosebit, iubit si apreciat atat pentru rolurile sale, cat si pentru altruismul si spiritul blajin. Mostenirea pe care Luke Perry a lasat-o ne reaminteste ca in cele din urma, viata si cariera sa nu se rezuma doar la celebritate si succes – a fost si despre pasiuni, familie si bunavointa.