Lily James: Evoluția și cariera talentatei actrițe

Lily James: Evolutia si cariera talentatei actrite

Lily James s-a nascut pe 5 aprilie 1989, in Esher, Surrey, Anglia. Numele sau real este Lily Chloe Ninette Thomson, si a adoptat numele de scena James dupa ce si-a pierdut tatal, James Thomson, in 2008. A urmat cursurile prestigioasei scoli de teatru si film, Guildhall School of Music and Drama si a absolvit in 2010, inainte de a-si incepe calatoria in lumea entertainmentului.

Cariera

Cariera lui Lily James a inceput cu roluri de teatru in productii locale si regionale, iar primul sau rol intr-o productie teatrala profesionista a fost in piesa „Vernon God Little” in regia lui Rufus Norris, in 2011. Primul sau rol intr-un film a venit in 2012, cand a aparut in pelicula „Wrath of the Titans”.

In acelasi an, Lily James a fost distribuita in serialul de televiziune „Downtown Abbey”, in rolul lui Lady Rose MacClare. Acesta a marcat punctul de cotitura al carierei sale si o adevarata ascensiune pe plan international. Cu toate acestea, marele succes a venit in 2015, cand a primit rolul principal in filmul „Cinderella”, fiind distribuita in rolul celei care devine Cenusareasa.

Filme reprezentative in care a jucat

  1. Cinderella (2015) – Acesta este cel mai important rol al carierei lui Lily James. Alaturi de regizorul Kenneth Branagh si co-starul Richard Madden, Lily aduce pe ecran o Cenusareasa fermecatoare si curajoasa, care cucereste inimile spectatorilor.
  2. Baby Driver (2017) – Lily James este distribuita alaturi de Ansel Elgort, in rolul iubitei acestuia, Debora. Filmul, regizat de aclamatul Edgar Wright, este o combinatie energica de actiune, comedie si muzica, iar Lily James si-a dat cu succes silinta de a-si pune in valoare talentele muzicale si de actorie.
  3. Darkest Hour (2017) – Lily James joaca alaturi de Gary Oldman in acest film biografic despre Winston Churchill, in rolul secretarei sale, Elizabeth Layton.
  4. Mamma Mia! Here We Go Again (2018) – In acest musical inspirat de muzica trupei ABBA si sequel al filmului original din 2008, Lily James joaca rolul tinerei Donna Sheridan (rol interpretat in prezent de Meryl Streep in primul film).
  5. Rebecca (2020) – Adaptarea dupa romanul lui Daphne du Maurier, in regia lui Ben Wheatley, o aduce pe Lily James in rolul tinerei sotii a lui Maxim de Winter, cu Armie Hammer in rolul sotului sau.

Avere si premii

Pe langa succesul sau in toate filmele in care a jucat, Lily James a adunat de-a lungul anilor si premii importante pentru talentul sau in actorie. Printre acestea:

  • Screen Actors Guild Award: Premiu pentru cea mai buna distributie intr-un serial de televiziune drama (Downton Abbey, 2014)
  • Harper’s Bazaar Women of the Year Awards: Premiul „debutante of the year” (2014)
  • Glamour Awards: Premiul pentru cea mai buna actrita TV (2016)
  • Empire Awards: Premiul pentru cea mai buna actrita pentru filmul Baby Driver (2018)

Averea lui Lily James in 2021 este estimata la aproximativ $4 milioane.

Viata personala

In ceea ce priveste viata personala a actritei, Lily James a avut o relatie de lunga durata cu actorul Matt Smith, insa cei doi s-au despartit in 2019. In 2020, Lily a fost surprinsa in compania actorului Chris Evans, iar in 2021, a fost vazuta cu regizorul Michael Shuman.

Familie

Lily James provine dintr-o familie in care arta si creativitatea sunt la ordinea zilei. Mama ei, Ninette Mantle, este actrita si terapeut vocal, in timp ce tatal, James Thomson, a fost muzician si actor. In plus, bunicii sai din partea mamei au fost actori faimosi de teatru si opera.

Un viitor stralucit pentru Lily James

In ciuda succeselor de pana acum, cariera lui Lily James este inca in plina ascensiune. Actrita se pregateste sa apara intr-o serie de filme interesante si promitatoare, precum „The Pursuit of Love”, „Pam & Tommy” si „The Paris Trap”. Indiferent de ceea ce va urma, Lily James are deja un palmares impresionant de roluri si realizari, iar viitorul sau in lumea filmului promite sa fie la fel de luminos si talentat ca si pana acum.