Jocuri Vechi

Totul despre jocuri vechi

Jocurile vechi reprezinta o parte importanta din istoria industriei de gaming si au fost primii pasi in evolutia jocurilor video. De-a lungul anilor, aceste titluri clasice au capatat o valoare sentimentala si nostalgica pentru multi dintre noi, determinandu-ne sa cautam si sa redescoperim aceste repere ale copilariei si adolescentei noastre.

**Istoria jocurilor vechi**

  • Anii ’60: Primele jocuri electronice au aparut in anii ’60, fiind dezvoltate de cercetatori de la universitati si laboratoare de cercetare. Acestea aveau scopuri didactice si nu erau destinate publicului larg. Un exemplu notabil este Spacewar!.

  • Anii ’70: In aceasta perioada a inceput dezvoltarea consolelor de jocuri si aparitia primelor jocuri arcade. Un nume emblematic si cunoscut este „Pong”, care a revolutionat industria la momentul aparitiei sale.

  • Anii ’80: Epoca de aur a jocurilor arcade si a consolelor de jocuri de-a doua si de-a treia generatie, precum Atari 2600 si NES (Nintendo Entertainment System).

  • Anii ’90: Dezvoltarea si evolutia jocurilor video pentru PC si aparitia consolelor de-a patra si de-a cincea generatie, precum Sega Genesis si PlayStation.

**Cele mai populare jocuri vechi**

  1. Pac-Man site oficial – unul dintre cele mai renumite jocuri arcade, creat in 1980.

  2. Tetris pagina Wikipedia – lansat in 1984, a devenit unul dintre cele mai apreciate jocuri din toate timpurile.

  3. Super Mario Bros – aparut in 1985, acest joc clasic este cel mai vandut joc pe platforma NES si a inregistrat diviziunea de jocuri a companiei Nintendo pe piata mondiala.

  4. The Legend of Zelda site oficial – lansat in 1987, acest joc de aventura si actiune a cunoscut in timp numeroase continuari de succes.

  5. Sonic the Hedgehog – simbol al consolei Sega Genesis, acest joc de platforma a fost lansat in 1991 si este considerat unul dintre cele mai bune jocuri ale perioadei respective.

  6. Doom site oficial – un titlu emblematic al genului first-person shooter (FPS), lansat in 1993.