Jocuri Nintendo Switch

**Totul despre jocuri Nintendo Switch: Cele mai bune jocuri si recomandari**

Jocuri Nintendo Switch

Jocuri exclusive Nintendo Switch

Nintendo Switch a fost lansat in martie 2017 si, de atunci, a cucerit milioane de jucatori datorita portabilitatii sale si a jocurilor exclusive de calitate. Iata o lista cu cele mai populare jocuri exclusive pentru Nintendo Switch:

 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – un joc de aventura open-world, care a revolutionat seria Legend of Zelda prin introducerea unor elemente noi, precum lumea vasta si posibilitatea de a explora in orice ordine doresti.
 2. Super Mario Odyssey – un joc de platforma in care Mario porneste intr-o noua aventura pentru a salva Printesa Peach, alaturi de un nou personaj numit Cappy. Jocul aduce numeroase inovatii in ceea ce priveste gameplay-ul.
 3. Splatoon 2 – un joc de actiune si strategie in care jucatorii controleaza personaje numite Inklings si se lupta cu alti jucatori online. Scopul este de a acoperi cat mai multa suprafata din harta de joc cu cerneala de culoarea propriei echipe.
 4. 1-2-Switch – un joc pentru petreceri, bazat pe mini-jocuri care folosesc Joy-Conurile si senzorii de miscare.

Jocuri multiplayer pe Nintendo Switch

Unul dintre principalele avantaje ale Nintendo Switch este posibilitatea de a juca jocuri multiplayer cu familia si prietenii. Iata cateva dintre cele mai populare jocuri multiplayer pentru aceasta consola:

 1. Mario Kart 8 Deluxe – versiunea imbunatatita a jocului Mario Kart 8 pentru Wii U, ce aduce mai multe piste, personaje si moduri de joc.
 2. Super Smash Bros. Ultimate – un joc de lupta in care se intalnesc mai multe personaje din universul Nintendo si nu numai.
 3. Mario Tennis Aces – un joc de sport si competitie cu minigame care iti permit sa te distrezi in acelasi timp.
 4. Overcooked! 2 – un joc cooperativ in care trebuie sa gatiti impreuna cu prietenii, in timp ce treceti prin niveluri tot mai dificile.

Jocuri indie pe Nintendo Switch

Alianta dintre Nintendo si dezvoltatorii independenti a condus la aparitia unor jocuri indie deosebite pentru Switch. Iata o selectie cu cateva jocuri indie de calitate disponibile pe platforma:

 1. Hollow Knight – un joc de aventura si explorare in stil Metroidvania, cu o lume intunecata si misterioasa.
 2. Stardew Valley – un joc de gestionare a unei ferme, in care jucatorul trebuie sa-si dezvolte ferma, sa interactioneze cu alti locuitori din sat si sa exploreze mediul din jur.
 3. Dead Cells – un joc de actiune-platforma, cu gameplay roguelike, in care jucatorul controleaza un personaj intr-un mediu in continua schimbare.
 4. Celeste – un joc de platforma foarte provocator, cu o poveste emotionanta si un gameplay extrem de satisfacator.

Accesorii si controlere pentru Nintendo Switch

In afara de jocurile propriu-zise, Nintendo Switch are in jurul sau o serie de accesorii si controlere care pot imbunatati experienta de joc:

 1. Pro Controller – un controler mai traditional, ideal pentru jocuri cu un gameplay mai avansat sau pentru sesiuni lungi de joc.
 2. Joy-Con Charging Grip – un accesoriu ce permite conectarea Joy-Conurilor intr-o singura piesa, care poate fi totodata si incarcata.
 3. Amiibo – figurine NFC care interactioneaza cu anumite jocuri, aducand personajul in joc sau oferind avantaje si recompense.
 4. Nintendo Labo – accesorii din carton pe care le construiesti singur, iar apoi le conectezi cu Nintendo Switch pentru a controla diverse jocuri si aplicatii.

Criterii de selectie pentru a alege jocul potrivit

Inainte de a achizitiona un joc pentru Nintendo Switch, iata cateva criterii de selectie care te pot ajuta:

 1. Genul jocului – in functie de gusturile tale, alege un joc de actiune, platforma, sport, RPG sau strategie.
 2. Modul de joc – daca joci mai des cu familia sau prietenii, opteaza pentru un joc multiplayer sau cooperativ. Daca preferi sesiuni de joc individuale, poti alege un joc single-player.
 3. Dificultatea jocului – ia in considerare nivelul tau de experienta si cat de mult timp ai la dispozitie pentru a juca. Jocurile cu o dificultate mare pot fi frustrante, in timp ce cele prea simple pot deveni plictisitoare.
 4. Bugetul disponibil – jocurile exclusive Nintendo Switch au adesea un pret mai ridicat, dar exista si numeroase jocuri indie cu preturi mai accesibile.

Conectarea la Internet si Nintendo Switch Online

Nintendo Switch ofera posibilitatea de conectare la Internet si accesul la serviciul Nintendo Switch Online. Acesta din urma permite accesul la jocuri online, o colectie de jocuri NES si Super NES si alte functii utile, precum posibilitatea de a face backup al datelor de pe consola in cloud. Serviciul exista in mai multe variante de abonament – informatii functie.

Conectarea la Nintendo Switch Online este necesara pentru a juca jocuri precum Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe sau Super Smash Bros. Ultimate in modul online. Alaturi de acestea, serviciul permite si accesul la abonamente de 3 luni sau 1 an pentru a beneficia de reduceri si promotii la unele jocuri.

Un alt element util al conectarii la Internet este faptul ca jocurile beneficiaza periodic de actualizari. Acestea pot include imbunatatiri ale performantei, remedierea unor posibile probleme sau chiar adaugarea de noi continut in joc.

Previous Article
Next Article