Jennifer Connelly: Talent și frumusețe pe ecran

Jennifer Connelly: Talent si frumusete pe ecran

Jennifer Connelly s-a nascut pe 12 decembrie 1970 in Cairo, New York, dar si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei in Brooklyn Heights, New York. Parintii sai, Ilene si Gerard Connelly, au recunoscut talentul si frumusetea tinerei si au incurajat-o sa isi incerce norocul in industria divertismentului. Inca de la o varsta frageda, Jennifer a inceput sa lucreze ca model, iar mai tarziu a devenit actrita, fiind cunoscuta pentru rolurile sale dintr-o serie de filme de succes.

Jennifer a studiat la Saint Ann’s School din Brooklyn Heights si, mai tarziu, la Dwight-Englewood School din New Jersey. Ea si-a incheiat educatia secundara la The Young Adult Institute din Manhattan, pentru a se concentra apoi pe cariera sa in actorie.

Jennifer Connelly a fost una dintre cele mai apreciate si talentate actrite de la Hollywood, fiind binecuvantata cu o frumusete si un intelect iesite din comun. Ea a reusit sa isi mentina succesul pe ecran de-a lungul timpului, trecand cu brio de la rolurile de copil la cele de adult.

Avere

Conform Celebrity Net Worth, Jennifer Connelly are o avere estimata la 50 de milioane de dolari, acumulata in special din cariera sa in actorie, dar si din contracte de modeling.

Relatii si viata personala

Pe plan amoros, Jennifer Connelly a avut parte de cativa parteneri celebri inainte de a se aseza la casa ei. Printre acestia se numara fotograful David Dugan, cu care are un copil, si actorul Billy Crudup.

In prezent, Connelly este casatorita cu actorul britanic Paul Bettany, cu care s-a intalnit pe platourile de filmare ale peliculei „A Beautiful Mind”. Cei doi s-au casatorit in 2003 si au impreuna doi copii: un fiu pe nume Stellan si o fiica pe nume Agnes.

Premii si realizari

Jennifer Connelly este o actrita foarte premiata si apreciata pentru talentul sau. In palmaresul sau se numara o serie de premii si nominalizari prestigioase, precum:

 • Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar (2001) – pentru rolul din „A Beautiful Mind”
 • Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar (2001) – tot pentru „A Beautiful Mind”
 • Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol secundar (2001) – din nou, pentru „A Beautiful Mind”
 • Saturn Award pentru cea mai buna actrita (1991) – pentru rolul din „Career Opportunities”

Cariera in actorie

Jennifer Connelly a debutat in actorie la varsta de 14 ani, cand a jucat in filmul „Once Upon a Time in America”. Pana in prezent, actrita are in portofoliu peste 50 de filme de succes. Vom enumera in continuare doar cateva dintre cele mai cunoscute:

Filmele cele mai cunoscute ale Jennifer Connelly:

 1. Once Upon a Time in America (1984)
 2. Labyrinth (1986)
 3. The Rocketeer (1991)
 4. Career Opportunities (1991)
 5. Mulholland Falls (1996)
 6. Requiem for a Dream (2000)
 7. A Beautiful Mind (2001)
 8. Hulk (2003)
 9. House of Sand and Fog (2003)
 10. Blood Diamond (2006)
 11. The Day the Earth Stood Still (2008)
 12. Noah (2014)
 13. Alita: Battle Angel (2018)

Viata in afara ecranului

In afara carierei sale de succes in actorie, Jennifer Connelly se implica si in diferite activitati filantropice. Este Ambasadoarea Bunei Vointe pentru organizatia Save the Children si a sustinut numeroase campanii pentru promovarea educatiei si a sanatatii copiilor defavorizati din intreaga lume.

Actrita a participat la numeroase evenimente de strangere de fonduri si campanii de constientizare despre problemele si drepturile copiilor, precum si despre problemele de mediu. De-a lungul anilor, a reusit sa stranga o suma impresionanta de bani pentru aceste cauze.

Jennifer Connelly este o actrita talentata si frumoasa, cunoscuta pentru rolurile sale memorabile dintr-o serie de filme de succes. Ea a reusit sa se mentina in centrul atentiei in industria divertismentului de-a lungul a trei decenii, demonstrandu-si talentul si versatilitatea in numeroase genuri de filme.

In ciuda succesului sau, Connelly nu a uitat sa isi foloseasca notorietatea in scopuri caritabile, implicandu-se in numeroase proiecte umanitare. Prin eforturile sale, Jennifer Connelly a devenit un adevarat model pentru numerosi fani din intreaga lume.