Ionuț Iftimoaie: Profilul sportivului și actorului român

Ionut Iftimoaie: Profilul sportivului si actorului roman

Biografie

Ionut Iftimoaie (nascut pe 2 iulie 1974 in Craiova, Romania) este un fost luptator de K1, sportiv si actor roman. Este cunoscut pentru rolurile sale in filme si proiecte cinematografice precum The Whistleblower, The Necessary Death of Charlie Countryman si Killing Time.

El a debutat in lumea cinematografiei in 2010, cu filmul The Whistleblower, in care a interpretat rolul unui agent de securitate. Ionut a fost apoi distribuit in rolul Nelu in filmul The Necessary Death of Charlie Countryman (2013), alaturi de Shia LaBeouf si Evan Rachel Wood.

In 2016, Iftimoaie a jucat in serialul romanesc Baieti Buni, realizat de Prima TV. Alte productii tv in care l-a avut in distributie sunt: Uite cine danseaza (2014) si Dancing With The Stars (2019).

Avere

Averea actorului Ionut Iftimoaie nu este una publica sau larg cunoscuta. Cu toate acestea, este demn de mentionat faptul ca a avut o cariera de succes in domeniul sportului si a castigat mai multe copetitii care i-au adus premii in bani. Se estimeaza ca averea sa provine din contractele legate de competitiile sportive, veniturile din filme si aparitiile sale in diverse proiecte de televiziune.

In plus, in 2012, a fost numit managerul de marketing al companiei numarul unu in industria feroviara in Europa de Est si a participat la mai multe proiecte sociale si caritative.

Relatii si viata personala

Ionut Iftimoaie s-a casatorit cu sotia sa, Anamaria, in anul 2009. Cei doi au impreuna trei copii: Ionut Jr., Sonia Maria si Patrick Stefan. Familia sa este foarte importanta pentru el, iar acesta isi imparte timpul dintre cariera si momentele petrecute alaturi de cei dragi. Ionut a fost mereu discret in privinta vietii sale amoroase, oferind doar informatii minime despre relatiile personale.

Premii si realizari

  • 1997 – Campion National la Box Amatori;
  • 1999 – Campion National la Kickboxing;
  • 2001 – Campion WAKO-PRO European;
  • 2003 – Campion WAKO-PRO Mondial;
  • 2010 – Nominalizat „Cel mai bun actor intr-un rol secundar” la Festivalul de film de la Salerno, pentru rolul sau din The Whistleblower;
  • In 2016, a fost recompensat cu medalii de onoare la Sport si Tineret pentru intreaga sa cariera in sport si cinematografie.

Cariera in sport si film

Inainte de a-si incepe cariera in cinematografie, Ionut Iftimoaie si-a dedicat timpul sportului si a devenit unul dintre cei mai renumiti luptatori romani de K1. Acesta a castigat mai multe titluri nationale si internationale, precum Campion National la Box Amatori, Campion National la Kickboxing, Campion WAKO-PRO European si Campion WAKO-PRO Mondial.

Dupa retragerea sa din sport, Ionut Iftimoaie s-a concentrat asupra carierei sale de actor si a reusit sa castige aprecierea criticilor si a publicului pentru rolurile sale. A debutat in 2010 cu filmul [The Whistleblower](https://www.imdb.com/title/tt0896872/), in regia Larysei Kondracki, alaturi de actrita Rachel Weisz. A urmat apoi rolul Nelu, in filmul The Necessary Death of Charlie Countryman (2013) si alte productii cinematografice romanesti.

Filmele in care a jucat Ionut Iftimoaie

  1. 2010 – The Whistleblower;
  2. 2013 – The Necessary Death of Charlie Countryman;
  3. 2016 – Killing Time;
  4. 2019 – Un pas in urma serafimilor.

Ionut Iftimoaie este unul dintre putinii actori romani care au reusit sa obtina succes atat in domeniul sportului, cat si al cinematografiei. Gasindu-si puterea in perseverenta si pasiune, acesta a dovedit ca nimic nu este imposibil cand te straduiesti sa te autodepasesti.