Demis Roussos: Cariera și contribuția artistului în muzică

Demis Roussos: Cariera si contributia artistului in muzica

Demis Roussos s-a nascut pe 15 iunie 1946 in Alexandria, Egipt, intr-o familie de origine greaca. Inca de la o varsta frageda, si-a manifestat interesul pentru muzica, iar parintii sai l-au incurajat sa studieze acest domeniu. Familia Roussos s-a mutat in Grecia in anii ’60, iar Demis a inceput sa cante la diverse formatii locale.

Cariera muzicala

In 1967, Demis Roussos a devenit membru fondator al trupei progressive rock Aphrodite’s Child. Alaturi de membrii trupei, printre care se numara si muzicianul Vangelis, au lansat cateva albume de succes, precum 666. Trupa s-a desfiintat in 1972, iar Demis si-a inceput cariera solo de succes.

Succesul solo

Primul album solo al lui Demis Roussos, Fire and Ice, a fost lansat in 1971 si a avut un impact major, ducandu-l pe artist in varful topurilor europene. A urmat o serie de albume care i-au consolidat cariera si popularitatea, precum Forever and Ever, My Friend the Wind, Happy to Be si multe altele.

Demis Roussos a vandut peste 60 de milioane de discuri in intreaga lume de-a lungul carierei sale, cantand in diverse limbi, precum engleza, franceza, italiana, spaniola, greaca si araba.

Avere

In momentele sale de glorie, averea lui Demis Roussos a fost estimata la cateva milioane de dolari. Cu toate acestea, artistul a avut perioade de declin financiar, in mare parte din cauza stilului sau de viata extravagant si a cheltuielilor necontrolate.

Relatii

Demis Roussos a fost casatorit de trei ori de-a lungul vietii. Prima casatorie a fost cu Monique, cu care a avut o fiica, Emily. A doua sotie a fost Dominique, cu care a avut un fiu, Cyril. In cele din urma, s-a casatorit cu Pamela, cu care a ramas pana la moartea sa.

Premii

Artistul a fost recunoscut si premiat de-a lungul carierei sale pentru contributia sa la muzica. Printre cele mai notabile premii si recunoasteri se numara:

  • Discul de aur si de platina pentru vanzarile albumelor sale
  • Ordinul de cavaler al Ordinului Artelor si Literelor in Franta
  • Crucea de aur a Ordinului Elen al Fenixului in Grecia
  • Titlu de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea Nationala si Kapodistriana din Atena

Viata personala

Viata personala a lui Demis Roussos a avut suisuri si coborasuri, fiind influentata nu numai de cele trei casatorii, dar si de problemele cu drogurile, alcoolul si excesul de mancare, care i-au deteriorat sanatatea si l-au dus la o greutate de peste 140 de kilograme la un moment dat. Cu toate astea, in anii 2000, a reusit sa-si recapete sanatatea si sa slabeasca.

Familie

Demis Roussos a avut o fiica, Emily, si un fiu, Cyril. Emily a urmat cariera tatalui sau in muzica, inregistrand un duet cu el in 1994, numit Follow Me. Fiul sau, Cyril, a preferat sa ramana in afara lumii reflectoarelor si sa lucreze in afaceri.

Filmele in care a jucat

Demis Roussos a aparut in cateva filme si productii TV de-a lungul carierei sale, cele mai notabile fiind:

  1. Is talianetz (1989)
  2. Triumph of the Spirit (1989)
  3. Alone in the Night (1994)

Pe langa aceste aparitii cinematografice, Demis Roussos a fost invitat in multe emisiuni de televiziune si a avut numerosi colaborari cu numerosi artisti si muzicieni de renume mondial.

In inima fanilor, Demis Roussos va ramane mereu un artist extraordinar si o voce inconfundabila a muzicii internationale, care si-a lasat amprenta in istoria muzicii, daruindu-ne melodii nemuritoare.