Cole Sprouse: Cariera și evoluția talentatului actor

Cole Sprouse: Cariera si evolutia talentatului actor

Cuprins

 1. Biografie
 2. Avere
 3. Relatii si viata personala
 4. Premii si realizari
 5. Cariera
 6. Familie si copilarie
 7. Filme si proiecte televizive notabile

Biografie

Nascut pe 4 august 1992 in Arezzo, Italia, Cole Sprouse si-a inceput cariera la o varsta foarte frageda. Fiind gemeni identici, Cole si fratele sau Dylan au aparut pentru prima data pe micile ecrane in rolurile lor de copii in reclame, dar si intr-un serial de succes, „Grace Under Fire”.

Cole Mitchell Sprouse si fratele sau, Dylan, sunt acum celebre pentru rolurile lor in serialul „The Suite Life of Zack and Cody”, filmat in perioada 2005 – 2008, dar si pentru aparitiile in diferite filme si seriale de succes. Intre timp, Cole a devenit o figura proeminenta in industria cinematografica si una dintre cele mai apreciate tinere talente de la Hollywood.

Avere

In prezent, averea lui Cole Sprouse este estimata la aproximativ 8 milioane de dolari. Munca sa din diferite proiecte cinematografice si televizive, precum si contributiile pe retelele de socializare, l-au ajutat sa acumuleze aceasta avere impresionanta in ultimii ani.

Relatii si viata personala

Viata amoroasa a lui Cole Sprouse a atras multa atentie de-a lungul anilor. Intre 2017 si 2020 s-a intalnit cu colega sa din serialul „Riverdale”, Lili Reinhart. Relatia lor a fost intens publicizata si in mare parte privita cu simpatie de fani, dar pana la urma s-au despartit.

In prezent, Cole Sprouse este intr-o relatie cu modelul Ari Fournier. Cei doi au fost surprinsi impreuna in mai multe ocazii si par sa aiba o relatie fericita.

Premii si realizari

Cole Sprouse a castigat mai multe premii de-a lungul anilor pentru munca sa de actor. Printre aceste premii se numara:

 • Teen Choice Award pentru Choice TV Actor: Drama (2017, 2018 si 2019) pentru serialul „Riverdale”
 • Premiul Kid’s Choice Awards pentru cel mai bun actor intr-un serial de televiziune (2008) pentru „The Suite Life of Zack and Cody”

In plus, Cole a fost nominalizat pentru alte premii, inclusiv People’s Choice Awards, Saturn Awards si iHeartRadio Music Awards.

Cariera

Dupa aparitiile lor in serialul „Grace Under Fire”, gemenii Sprouse au inceput sa apara in numeroase ori in alte productii de televiziune si cinema, cum ar fi:

 • „Big Daddy”
 • „The Master of Disguise”
 • „Eight Crazy Nights”
 • „Apple Jack”

Prima lor aparitie semnificativa intr-un sitcom de succes a fost in serialul de televiziune „Grace Under Fire”. In perioada 2005 pana in 2008, au devenit vedete ale serialului Disney „The Suite Life of Zack and Cody”.

Ulterior, ei au continuat sa-si dezvolte carierele, Cole preluand rolul lui Jughead Jones in adaptarea de succes a benzilor desenate Archie, serialul „Riverdale”, in vreme ce Dylan a deschis un bar la New York si a continuat sa lucreze in industria filmului.

Cole a aparut si in alte filme de succes, cum ar fi „Five Feet Apart” si „Banana Split”.

Familie si copilarie

Cole Sprouse s-a nascut la cincisprezece minute inaintea fratelui sau geaman, Dylan. Parintii lor, Matthew Sprouse si Melanie Wright, lucrau in Italia la vremea respectiva. Familia Sprouse s-a mutat inapoi in SUA dupa intoarcerea de la serviciu a tatalui lor si, la incurajarea bunicii lor, baietii au inceput sa apara inainte de a implini un an.

Mama lor, Melanie, a fost actrita si profesoara inainte de a deveni managerul celor doi copii. Familia a locuit in Los Angeles o vreme, apoi s-a mutat in Calabasas. Dupa ce au absolvit liceul, Cole si Dylan s-au inscris la Universitatea din New York, unde au studiat arheologia si video game design-ul, respectiv.

Perioada petrecuta la New York a ajutat-o pe Cole sa-si dezvolte pasiunea pentru fotografie, si astazi este recunoscut ca fiind un fotograf talentat in afara carierei sale actoricesti.

Filme si proiecte televizive notabile

 • The Suite Life of Zack and Cody (2005 – 2008)
 • The Suite Life on Deck (2008 – 2011)
 • Big Daddy (1999)
 • Eight Crazy Nights (2002)
 • The Master of Disguise (2002)
 • Apple Jack (2003)
 • Five Feet Apart (2019)
 • Banana Split (2018)
 • Riverdale (2017 – prezent)
 • Friends (1994) – Au jucat rolul lui Ben Geller, fiul lui Ross de pe Friends.
 • The Astronaut’s Wife (1999)

Cariera si evolutia lui Cole Sprouse in lumea filmului si-a castigat recunoasterea ca un actor talentat, iar popularitatea sa arata faptul ca el va ramane in continuare o figura importanta in industria divertismentului.