Cătălin Bordea: Umor și interpretări remarcabile în lumea teatrului și filmului

Catalin Bordea: Umor si interpretari remarcabile in lumea teatrului si filmului

Catalin Bordea este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati actori romani ai momentului, cu o bogata experienta in teatru, televiziune si film.

Cariera

Catalin Bordea s-a nascut in data de 20 februarie 1981 in Oradea, judetul Bihor, Romania. Fiul unei familii modeste, Catalin isi petrece copilaria in orasul natal. A descoperit pasiunea pentru actorie inca de mic si a reusit sa transforme acest vis in realitate.

Studii si inceputul carierei

In 2003, Catalin Bordea a absolvit Liceul de Arte “George Calinescu”, si ulterior, in 2007, a absolvit si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti. Inca de pe timpul studentiei, si-a invatat primele roluri si si-a dezvoltat talentul actoricesc.

Leonte

Debutul sau profesional a avut loc in piesa de teatru „Leonte”, in care a jucat alaturi de mari actori romani si straini. Acesta a fost primul pas catre o cariera de succes in teatru si film.

Divertis

In 2009, Catalin Bordea se alatura trupei de teatru Divertis, unde lucreaza indeaproape cu Paul Prisecaru. Impreuna dau nastere unor momente memorabile de comedie si ajung sa fie apreciati de un public larg. Datorita acestei colaborari, Catalin devine un nume sonor in lumea umorului romanesc.

Calatorie in teatrul si filmul romanesc

Catalin Bordea are in palmares o serie de spectacole de succes si filme apreciate de critici si public. Iata o lista cu cele mai reprezentative creatii ale sale:

Filme

  1. Calatoria lui Gruber (2008) in regia lui Radu Gabrea, rolul lui Pacala
  2. Iata-ma! (2011) in regia lui Marie Gaumont
  3. Satucul meu cel lenes (2015) in regia lui Carmen Feteanu

Piese de teatru

  1. Don Quijote (2009), in regia lui Valeria Sitaru
  2. Bufoni (2010), in regia lui Mihai Ionescu
  3. Leonce si Lena (2012), in regia lui Lucian Costin
  4. Visul unei nopti de vara (2014), in regia lui Maxi Deianov

Averea si relatiile lui Catalin

Catalin Bordea isi imparte timpul intre teatru si film, pastrand totodata o relatie apropiata cu fanii sai. Averea sa este estimata la peste 1 milion de euro. Este cunoscut faptul ca actorul prefera sa nu isi etaleze opulenta si este modest in viata de zi cu zi.

In 2013, Catalin se casatoreste cu Luminita, si impreuna au o fetita pe nume Maria-Teodora.

Recunoasterea muncii si a talentului

Una dintre cele mai mari performante ale carierei lui Catalin Bordea este rolul principal in filmul Calatoria lui Gruber, care i-a adus aprecierea criticilor si a publicului si l-a transformat intr-un nume cunoscut pe plan national.

Viata personala si valorile actorului

In viata lui personala, Catalin Bordea este un om deschis, cu valori solide si o mare pasiune pentru munca sa. El este dedicat familiei sale, dar si prietenilor si colegilor sai de scena. Este un adept al umorului echilibrat si uneori iesit din comun.

Familia si activitatile preferate

Catalin este casatorit cu Luminita de mai bine de opt ani, iar impreuna au o frumoasa fetita, Maria-Teodora. Familia ocupa un loc central in viata actorului, care isi regaseste echilibrul si marea sursa de putere in cercul familial. Actorul isi petrece timpul liber alaturi de cei dragi, la evenimente culturale si sportive, sau pe diverse platouri de filmare.

Catalin Bordea este un actor de teatru si film talentat si apreciat, care a reusit sa isi construiasca o cariera frumoasa si durabila in lumea scenei romanesti. Calindu-se in peste o duzina de piese de teatru si filme cinematografice, el este un exemplu viu al succesului obtinut prin ambitie, pasiune si munca.