Povesti enigmatice si intrigante ce iti vor pune la incercare imaginatia
In lumea literaturii exista multe genuri si subgenuri, de la comediile romantice si familie pana la carti pline de magie, supranatural si thriller. Dar unul dintre cele mai interesante genuri este misterul.
Misterul este un gen de fictiune narativa, de obicei caracterizat prin o investigatie intricata a unui caz criminal sau a unei misterioase intamplari. Subiectul misterului poate include detectivi amatori, detectivi profesionisti si/sau politisti.
Desigur, exista multe povesti misterioase incantatoare pline de suspans ce isi vor aduce aminte cititorilor si isi vor pune la incercare imaginatia. Iata cateva carti mister care vor atrage atentia voastra.
To Kill a Mockingbird by Harper Lee
„To Kill a Mockingbird” de Harper Lee este povestea narrata prin ochii lui sase ani, Scout Finch, care traieste in Maycomb, Alabama in anii 1930. Parintii ei, Atticus si Calpurnia, sunt figure de autoritate si de inspiratie pentru ea, in timp ce fratele ei mai mare, Jem, o insoteste pe calea cunostintelor tineresti. Aceasta fascinanta carte ne arata cum rasismul a fost tratat in sistemul curtii de justitie din America de Sud.
The Hound of the Baskervilles de Arthur Conan Doyle
The Hound of the Baskervilles de Arthur Conan Doyle este o carte ce descrie aventura dandysmului detectiv membru al Societatii Sfintilor si Raufacatorilor, Sherlock Holmes si doctorul Watson, in cautarea unui terifiant caine care infricosa pe locuitorii unui sat indepartat. Cartea are elemente fantastice, tensionate si suspans, fiind cufundata intr-o legenda misterioasa.
Fiinte umane de Donna Tartt
Donna Tartt, autor al bestseller-ului numit „Uiuirea”, si-a intrecut deceptia cu romanul „Fiinte umane”. Aceasta este povestea a trei prieteni – Richard, Edward si Charles – si a vietii lor ca studenti de bogatasi la o scoala exclusiva din Tennessee. In timp ce se distreaza, ei se obisnuiesc cu aspectele comune si mai putin comune ale maturizarii. Insa, toate astea iau o intorsatura neasteptata cand o tragedie de neimaginat ii loveste pe fiecare dintre ei.
The Da Vinci Code de Dan Brown
„The Da Vinci Code” are protagonistul sau, Robert Langdon, un profesor de simbolistica de la Harvard. El se afla in mijlocul unei batalii pentru dovezi antice si secrete religioase si masonice evocate de catre asasinul victimelor sale. Actiunea ii duce pe detectiv si pe asistenta sa, Sophie Neveu, in Franta intr-o cursa dramatica pentru a descifra codurile criptologice si legendele si simbolurile medievale. Aceasta carte enigmatica este un roller-coaster de suspans si de intriga.
Labyrinth de Kate Mosse
„Labyrinth” de Kate Mosse este un roman istoric de fictiune in care Alby, o tanara profesoara din secolul XXI, descopera misterul din spatele unui manuscris din secolul XIII. Ea se angajeaza intr-o aventura plina de pericole pentru a gasi secretul unei vraji si traseul unui labirint ascuns. Acest thriller uimitor se motivateaza pe tema bogatiei si a urmaririi duhurilor trecutului.
And Then There Were None de Agatha Christie
„And Then There Were None” de Agatha Christie este considerata ca fiind una dintre cele sase carti scrise de aceasta, ca fiind cea mai bine vanduta si cea mai cumparata carte din lume. Acest roman de mister se petrece pe un insula unica unde 10 straini se intalnesc, fiecare fiind invitat de catre posesorul insulei, si otravesc. Jocul de adevar sau provocare lansat de cel care i-a invitat devine deadly si fiecare dintre ei incepe sa fie suspect. Aceasta carte ne invata in mod socant cum adevarata natura a persoanelor poate fi cu totul nascocita printr-un experiment sociologic.
Angel de poarta de Susan Hill
„Angel de poarte” de Susan Hill este un mister psihologic despre Simon Serrailler, un detectiv din politie, care investigheaza moartea unei persoane dragi lui.