Fictiune literara – Descopera opere de arta in cuvinte si povesti remarcabile
Fictiunea literara este una dintre cele mai convenabile metode prin care autorii pot crea opere de arta prin cuvinte si narative extraordinare. Din acest motiv, cititorii s-au indragostit de aceasta ramura a literaturii si au invatat sa aprecieze, sa analizeze si sa inteleaga fictiunea.
Pentru cei care sunt noi in aceasta lume si doresc sa descopere tehnici de citire a fictiunii, iata cateva dintre cele mai bune carti de fictiune literara:
Carti ale clasicilor:
- Moby Dick de Herman Melville – Un clasic al literaturii universale compus din 240.000 de cuvinte, \”Moby Dick\” il urmareste pe Ismael in explorarea sa mistica sub comanda lui Captain Ahab, care se lupta cu Moby Dick, imaginea personificata si epica a rezistentei, infricosarii si promisiunii supranaturale.
- Miasa de Fiodor Dostoievski – Acesta este unul dintre cele mai bune romane ale secolului al XIX-lea, ce relatati acest roman, creatorul se concentreaza pe personajul principal, Miasa, care se lupta cu principiile bisericii si binele si raul.
- Orgolii si prejudecati de Jane Austen – Este o satira sociala care vorbeste despre cei trei protagonisti – Elizabeth Bennet, Fitzwilliam Darcy si Jane Bennet – precum si despre presupunerile si constrangerile societatii si vremurilor acelora in care traiau.
Carti mai noi de fictiune literara:
- Simptomele emotiei de Lisa Genova – Acest roman spune povestea lui Alice, care invata sa-si (de)manageze boala ei – sindromul Parkinson. Personajul trece prin transformari emotionale si fizice, cautand alinare in cercul de prieteni si colegi de la locul de munca.
- Ghost Wall de Sarah Moss – Acest roman narativ arata povestea lui Sylvie, o femeie tanara care este fortata sa traiasca o perioada intr-un cadru rural, in care tatal ei incearca sa reconstruiasca viata populatiei preistorice, prin experimente academice neobisnuite.
- Nu stii niciodata ce se ascunde in adancuri de Zanna Sloniowska – Aceasta narativa ingrijorata, excentrica si fascinanta explica contradictiile si neajunsurile celor din clasa muncitoare din Franta si Europa Centrala in timpul anilor ’90, scrierea acoperind perioada de transformare catre un mediu profund neoliberal.
Prin vizionarea miscarilor si relatiilor vietii si ale procedurilor literare, aceste carti ofera cititorilor ocazia de a explora idei si sentimente multiple, antrenante, elaborate si incantatoare. Fictiunea literara reuseste sa atraga cititorii prin crearea de narative complexe, realiste si elaborate, pe care cititorii le pot invata si aprecia.