Arsinel: Amintirea marelui actor și rolurile sale marcante

Arsinel: Amintirea marelui actor si rolurile sale marcante

In acest articol veti avea ocazia sa descoperiti o parte din viata celebrului actor roman Alexandru Arsinel, cunoscut drept Arsinel. Vom explora cateva dintre cele mai memorabile momente ale carierei sale, precum si cateva detalii despre viata sa personala si familie.

Copilarete si primele pasi in lumea teatrului

Alexandru Arsinel s-a nascut pe 4 iunie 1939, in Bucuresti, Romania. Este un actor si regizor cunoscut in special pentru rolurile sale in comedie. Cu toate ca nu provine dintr-o familie de artisti, Arsinel a fost pasionat de teatru inca de mic, iar talentul sau nativ a fost bine-cunoscut printre colegii si profesorii sai.

A urmat cursurile Liceului Gheorghe Lazar din Bucuresti, apoi a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, in anul 1961, avandu-l ca profesor pe marele actor George Demetru.

Avere

Desi exista multe estimari cu privire la averea lui Arsinel, nu avem o cifra exacta in acest sens. Cu toate acestea, putem spune ca, datorita carierei sale de succes, Arsinel este un actor bogat si recunoscut pe scena teatrala si cinematografica.

Relatii si viata personala

Arsinel este casatorit din 1963 cu sotia sa, Mirela Anghel, o fosta balerina. Cuplul nu are copii, insa relatia lor de iubire si respect este de notorietate in lumea artistica. Impreuna, ei au decis sa puna pe picioare multe proiecte artistice si sociale, fiind dedicati meseriei lor si activitatilor caritabile.

Premii si recunoastere

De-a lungul carierei sale, Alexandru Arsinel a primit numeroase premii si distinctii pentru munca si talentul sau. In 2004, el a primit Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler, iar Premiul pentru intreaga activitate i-a fost acordat de catre Uniunea Teatrala in anul 2011. Arsinel a avut de-a lungul timpului si numeroase alte nominalizari si premii pentru rolurile sale din teatru si cinema.

Cariera – roluri de exceptie in teatru si film

Arsinel a debutat in teatru in anul 1961, iar de atunci a jucat pe multe scene importante, precum Teatrul de Comedie, Teatrul Tanase si Teatrul National din Bucuresti. De-a lungul carierei sale a jucat o gama variata de roluri, de la cele dramatice pana la cele comice.

Enumeram mai jos doar cateva dintre cele mai cunoscute piese de teatru in care a jucat:

  • Esca in „O scrisoare pierduta” de I. L. Caragiale
  • Varlaam in „Boris Godunov” de A. Puskin
  • Iftinica in „Moftul românesc” de I. L. Caragiale
  • Firuta in „Divizorul de impozit” de Tudor Popescu

In cinema, Alexandru Arsinel a jucat in numeroase filme de succes, precum:

  • „Brigada Diverse intra in actiune” (1970)
  • „Patima” (1975)
  • „B.D. la munte si la mare” (1971)
  • „Eu, tu, si… Ovidiu” (1977)
  • „B.D. in alerta” (1970)

In toate aceste filme si piese, talentul sau nativ si simtul umorului au facut deliciul publicului. Arsinel este de asemenea si regizor, semnand regia la cateva spectacole de teatru, in special in genul comedie.

Familia – sprijin pentru cariera si viata personala

De-a lungul anilor, Arsinel a avut o relatie foarte apropiata cu familia sa. In special relasia cu sotia sa, Mirela Anghel, a fost si este un suport emotional important pentru amandoi. Impreuna, formeaza un cuplu indragit si admirat de public si colegi.

Legaturi

Pentru a afla mai multe despre acest mare actor roman si a vedea o lista detaliata a rolurilor & proiectelor sale, puteti accesa un site dedicat lui vara cum sunt Alexandru Arsinel – IMDb sau Airactor – Alexandru Arsinel.

Marelui Actor – o amintire vie

Desi a trecut prin anumite perioade dificile in viata sa, precum probleme de sanatate sau trecerea in nefiinta a unor prieteni apropiati, Arsinel a reusit sa se mentina activ pe scena si sa ramana unul dintre cei mai apreciati actori romani. Prin talentul sau, charisma si numeroasele proiecte realizate, Alexandru Arsinel va ramane vesnic in memoria publicului si a amatorilor de teatru si cinema.