Ashton Kutcher: Evoluția și cariera talentatului actor

Ashton Kutcher: Evolutia si cariera talentatului actor

Ashton Kutcher, cunoscut si drept una dintre cele mai simpatice si talentate figuri ale filmului si televiziunii, a preluat lumina reflectoarelor la sfarsitul anilor ’90 si a continuat sa ii surprinda pe fanii din intreaga lume cu talentul sau, farmecul si angajamentul civic. Pentru a va aduce mai aproape de acest actor complex si versatil, exploram in acest articol evolutia si cariera acestuia.

Familie si educatie

Ashton Kutcher s-a nascut pe 7 februarie 1978 in Cedar Rapids, Iowa. Numele sau complet este Christopher Ashton Kutcher si este unul dintre cei trei frati ai sai. A urmat cursurile Universitatii din Iowa pentru a deveni inginer biochimic, dar a abandonat studiile dupa ce a participat la un concurs de modelling si a castigat un contract in New York. Asadar, cariera sa in industria divertismentului a inceput cu modeling pentru diverse branduri celebre la nivel mondial, printre care se numara si Calvin Klein.

Cariera de actor: Primele roluri si succesul rasunator

Deschiderea carierei lui Ashton Kutcher a fost in anul 1998, cand a debutat in serialul „That `70s Show„, in care a jucat rolul lui Michael Kelso timp de sapte sezoane. In acelasi timp, el a inceput sa apara si in alte productii cinematografice de succes, precum filmele de comedie „Dude, Where’s My Car?” (2000) si „Just Married” (2003).

In 2003, Kutcher si-a facut debutul producator si prezentator TV cu emisiunea „Punk’d„, in care asa-numitele celebritati sunt tachinate cu camerele ascunse. Acest show i-a consolidat faima si l-a transformat intr-o prezenta constanta pe micile ecrane.

A urmat o serie de aparitii in diverse filme, precum „The Butterfly Effect” (2004), „The Guardian” (2006), „Jobs” (2013) – in care a jucat rolul lui Steve Jobs, si mult-indragitul film de romantic comedie „No Strings Attached” (2011) alaturi de Natalie Portman.

In 2011, s-a alaturat distributiei serialului practic de succes, „Two and a Half Men„, inlocuindu-l pe Charlie Sheen. A jucat rolul lui Walden Schmidt pana la sfarsitul serialului, in 2015.

Detalii personale: Avere, relatii si filantropie

Potential surprinzator pentru unii, Ashton Kutcher se poate lauda si cu o foarte profitabila cariera de investitor in tehnologie, in afara lumii reflectoarelor. Se estimeaza ca averea sa se ridica la aproximativ 200 de milioane de dolari.

In ceea ce priveste viata sa personala, Ashton Kutcher a fost casatorit cu actrita Demi Moore intre anii 2005 si 2013. In 2015, s-a casatorit cu actrita Mila Kunis, pe care a intalnit-o in timpul filmarilor „That `70s Show„. Cuplul are doi copii: Wyatt Isabelle, nascuta in 2014 si Dimitri Portwood, nascut in 2016.

Pe langa cariera sa in actorie si investitii, Kutcher este si un cunoscut filantrop. A fondat Demi si Ashton Foundation (DNA) alaturi de prima sa sotie, Demi Moore, cu scopul de a combate exploatarea sexuala a copiilor si traficul de fiinte umane.

Premii si recunoastere

Talentul si cariera lui Ashton Kutcher au fost recunoscute cu diverse premii si nominalizari. Printre acestea se numara Teen Choice Awards pentru Favorite Movie Actor, TV Reality/Variety Star si Favorite TV Actor, precum si MTV Movie Awards si diferite nominalizari la Premiile Emmy.

Lista filmelor in care a jucat

Din abundenta de filme si seriale in care Ashton Kutcher a aparut, am alcatuit o lista cu cele mai populare si notabile dintre acestea:

 • That ’70s Show (1998 – 2006)
 • Dude, Where’s My Car? (2000)
 • Just Married (2003)
 • Punk’d (2003-2007, 2012)
 • The Butterfly Effect (2004)
 • Guess Who (2005)
 • A Lot Like Love (2005)
 • The Guardian (2006)
 • What Happens in Vegas (2008)
 • Spread (2009)
 • Valentine’s Day (2010)
 • No Strings Attached (2011)
 • Jobs (2013)
 • Two and a Half Men (2011–2015)
 • The Ranch (2016–2020)

De-a lungul carierei sale prolifice, Ashton Kutcher s-a distins nu numai ca actor de succes si prezenta fermecatoare pe marile si micile ecrane, ci si ca un om de afaceri cu abilitati deosebite si un filantrop dedicat. Reusita sa in diverse domenii este o dovada a pasiunii si discernamantului sau, iar creatiile sale pe ecran nu au incetat sa genera pe cinefili din intreaga lume.