Alexis Bledel: Cariera și interpretările talentate ale actriței

Alexis Bledel: Cariera si interpretarile talentate ale actritei

Alexis Bledel s-a nascut pe 16 septembrie 1981 in Houston, Texas, fiica parintilor nascuti in Mexic, Nanette si Martin Bledel. A fost crescuta intr-un mediu bilingual, vorbind atat engleza, cat si spaniola. Parintii ei au incurajat-o sa isi dezvolte abilitatile artistice si sa exploreze lumea artei inca de la o varsta frageda.

Alexis a inceput sa frecventeze cursuri de teatru si-a dezvoltat pasiunea pentru actorie. A absolvit liceul St. Agnes Academy din Houston si a studiat la Universitatea din New York, inainte de a se muta in Los Angeles pentru a-si urma cariera in actorie.

Avere

Alexis Bledel este estimata a avea o avere de aproximativ 9 milioane de dolari. Aceasta a fost acumulata in principal datorita succesului sau ca actrita in diferite proiecte de televiziune si film.

Relatii

In 2012, Alexis Bledel s-a intalnit cu actorul si co-starul sau, Vincent Kartheiser, pe platourile de filmare ale serialului de televiziune Mad Men. Cei doi s-au casatorit in 2014 si impreuna au un fiu nascut in 2015.

Premii

Alexis Bledel a fost nominalizata si a castigat mai multe premii in cariera sa, cel mai notabil fiind premiul Emmy pentru rolul sau din serialul The Handmaid’s Tale. De asemenea, a primit premii pentru performantele sale in Gilmore Girls si The Sisterhood of the Traveling Pants.

Cariera

 • Gilmore Girls: Probabil cel mai cunoscut rol al lui Alexis Bledel este acela al lui Rory Gilmore din serialul de televiziune Gilmore Girls. Acesta s-a difuzat intre anii 2000-2007 si a ajutat-o pe Alexis sa isi construiasca o baza solida de fani si sa fie recunoscuta in lumea actoriilor. Serialul a revenit in 2016 cu „Gilmore Girls: A Year in the Life” o miniserie de succes difuzata de Netflix.

 • The Sisterhood of the Traveling Pants: Un alt proiect de succes al actritei a fost cel al seriei de filme The Sisterhood of the Traveling Pants in care a jucat rolul personajului Lena Kaligaris. A jucat in doua filme din aceasta serie, primul aparand in 2005 si cel de-al doilea in 2008.

 • Mad Men: In 2012, Alexis Bledel a avut un rol secundar in serialul de televiziune Mad Men in care a interpretat personajul misterios Beth Dawes.

 • The Handmaid’s Tale: Cu toate acestea, rolul care i-a adus cel mai mare succes si recunoastere critica a fost cel al lui Emily/Ofglen/Ofsteven in serialul The Handmaid’s Tale bazat pe romanul lui Margaret Atwood. Acest serial este inca in derulare si a castigat numeroase premii, inclusiv un premiu Emmy pentru performanta lui Alexis.

Viata Personala

Alexis Bledel duce o viata destul de privata si prefera sa mentina detaliile vietii personale departe de ochii publicului. Are relatii stranse cu membrii familiei sale si considera educatia drept o prioritate in viata sa. Ea isi dedica timpul in afara muncii pentru a calatori si a se bucura de natura.

Filmele in care a jucat

In continuare sunt enumerate cateva filme si seriale in care Alexis Bledel a jucat de-a lungul carierei sale:

 1. Gilmore Girls (2000-2007)
 2. Tuck Everlasting (2002)
 3. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) si The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008)
 4. Sin City (2005)
 5. Post Grad (2009)
 6. Violet & Daisy (2011)
 7. Mad Men (2012)
 8. Parts Per Billion (2014)
 9. Gilmore Girls: A Year in the Life (2016)
 10. The Handmaid’s Tale (2017-prezent)

Alexis Bledel este o actrita talentata care a reusit sa se afirme drept una dintre cele mai iubite si apreciate actrite moderne. Interpretarile ei au captivat si au inspirat generatii de fani, iar Alexis continua sa-si dezvolte cariera in directii interesante si provocatoare.