Susan Sarandon: Cariera și rolurile puternice ale actriței

Susan Sarandon: Cariera si rolurile puternice ale actritei

Actrita premiata la Oscar, Susan Sarandon, s-a impus in lumea filmului ca una dintre cele mai versatile si talentate actrite. In timp, a jucat in numeroase filme de succes si s-a pozitionat drept un personaj puternic al cinematografiei. In acest articol, vom explora viata si cariera indelungata si remarcabila Susan Sarandon, concentrandu-ne asupra realizarilor sale in domeniul teatral si cinematografic, precum si despre viata personala, familie si o varietate de detalii picante.

Susan Sarandon, nascuta la 4 octombrie 1946, in New York, SUA, ca Susan Abigail Tomalin, si-a inceput cariera in anii 1970, ca model si apoi actrita. Ea a crescut intr-o familie numeroasa, avand noua frati si surori. A urmat cursuri de la liceul The Roman Catholic High School of Edison si Vanderbilt Catholic High School, inainte de a absolvi cu o diploma in arte dramatice de la Universitatea Catolica a Americii in 1968.

Averea si succesul acumulat

Pe parcursul carierei sale, Susan Sarandon a acumulat o avere estimata la aproximativ 60 de milioane dolari, datorita rolurilor bogate si succesului in industria cinematografica, conform Celebrity Net Worth. Averea ei este rezultatul talentului sau stralucit, combinat cu rolurile de succes in filme si seriale de televiziune, precum si a aparitiilor sale in diverse campanii publicitare si de caritate.

Relatiile notabile si viata de familie

Susan Sarandon a avut de-a lungul anilor cateva relatii de notorietate. Prima sa casatorie a fost cu actorul Chris Sarandon, pe care l-a intalnit in timp ce studia la Universitatea Catolica a Americii, si cu care a fost casatorita intre anii 1967 si 1979. Desi cei doi nu au avut copii impreuna, Susan a imprumutat numele de familie al acestuia.

Insa, cea mai faimoasa relatie a actritei a fost cu actorul Tim Robbins, cu care s-a intretinut intre anii 1988 si 2009. Cei doi au avut impreuna doi copii – Jack si Miles – si au colaborat profesional in mai multe filme, cel mai notabil fiind „Bull Durham” in care s-au intalnit. Desi au renuntat la relatie, ei pastreaza relatia prieteneasca.

Din 2010 pana in 2015, Susan a avut o relatie cu Jonathan Bricklin, intreprinzator in domeniul de afaceri si fiul scriitorului Malcolm Bricklin. Acesta este cu 30 de ani mai tanar decat actrita.

Palmaresul premiilor si distinctiilor cineste

Cariera indelungata si talentul incontestabil al lui Susan Sarandon au fost rasplatite cu numeroase premii si nominalizari. In 1995, a castigat Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru interpretarea ei in filmul „Clientul”. Alte nominalizari la Oscar au venit cu filmele „Atlantic City”, „The Thelma & Louise”, „Lorenzo’s Oil” si „Dead Man Walking”.

Susan a castigat si Globul de Aur si Premiul BAFTA pentru cel mai bun rol secundar in filmul „Dead Man Walking”. De-a lungul anilor, a mai primit zeci de onoruri si premii pentru performanta sa in lumea filmului.

Filmele notabile si cariera in ascensiune

Susan Sarandon a jucat in multe filme de succes, iar aici vom enumera cateva dintre cele mai notabile aparitii ale sale pe ecranul mare:

 1. „The Rocky Horror Picture Show” (1975)
 2. „Pretty Baby” (1978)
 3. „Atlantic City” (1980)
 4. „The Hunger” (1983)
 5. „Bull Durham” (1988)
 6. „White Palace” (1990)
 7. „Thelma & Louise” (1991)
 8. „A Dry White Season” (1989)
 9. „Lorenzo’s Oil” (1992)
 10. „The Client” (1994)
 11. „Dead Man Walking” (1995)
 12. „Stepmom” (1998)
 13. „Cradle Will Rock” (1999)
 14. „Igby Goes Down” (2002)
 15. „Enchanted” (2007)
 16. „The Lovely Bones” (2009)
 17. „Cloud Atlas” (2012)
 18. „The Meddler” (2015)

In plus, Susan Sarandon a aparut in numeroase seriale de televiziune si filme realizate pentru televiziune, precum „Malcolm in the Middle”, „Feud: Bette and Joan” si „Ray Donovan”.

O privire asupra vietii personale si a activitatii caritabile

In afara de viata sa pe ecran si de activitatea in lumea filmelor si a televiziunii, Susan Sarandon s-a implicat activ in numeroase organizatii caritabile si cauze umanitare. Actrita este o cunoscuta sustinatoare a drepturilor LGBTQ+, activismului social si ecorezistentei. Susan afiseaza o pozitie ferma impotriva razboiului din Irak si oricaror alte conflicte armate, si a fost aspru criticata pentru aceasta in lumea media.

Sarandon este, de asemenea, o sustinatoare a drepturilor pentru animale si a promovat adoptia pentru animalele fara casa. Actrita a declarat intr-un interviu ca intelege importanta adoptiei si a implicarii sale in lucruri mai mari decat ea insasi, in acest mod transmitandu-le adultilor si tinerei generatii despre constientizarea sociala si responsabilitate.

Fara indoiala, Susan Sarandon a devenit o figura emblematica pentru lumea artei si cinematografiei. Cu o cariera unica si o viata indelungata, actrita continua sa impresioneze publicul si sa implineasca si sa modeleze istoria in lumea filmului.