Ștefan Bănică: Profilul actorului și talentul său muzical

Stefan Banica: Profilul actorului si talentul sau muzical

Stefan Banica Jr. este, fara indoiala, unul dintre cei mai apreciati si talentati artisti romani, imbinand cu succes cariera de actor si cea de cantaret. Fiind fiul regretatului Stefan Banica Sr. – actor, cantaret si regizor – si al jurnalistei stiintifice Mioara Velicu, arta si instruirea au fost o parte fundamentala a copilariei si a vietii sale adulte. Haideti sa aruncam o privire la viata sa personala si profesionala, de-a lungul anilor.

Nascut la data de 18 octombrie 1967 in Bucuresti, Stefan Banica Jr. a urmat cursurile Liceului de Matematica si Fizica din Bucuresti si ulterior a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC) in 1990, la clasa profesorului de renume Dem Radulescu. A debutat intr-un film scurt-metraj, „Ciuciuleni”, iar primul rol cinematografic de anvergura a venit prin intermediul „Liceenii Rock ‘n’ Roll”, un film care a marcat generatia anilor ’90.

Avere

Despre averea si veniturile lui Stefan Banica Jr. se stie ca provin in principal din spectacolele muzicale, participarea sa ca jurat la emisiunea Vocea Romaniei, precum si din colaborarile cu diverse posturi de televiziune si producatori muzicali. Estimarile o plaseaza in jurul valorii de cateva milioane de euro. Aventurile regale ale domnului Banica in industria muzicala i-au adus nu numai respectul si admiratia fanilor, dar si o considerabila zestre financiara.

Relatii

In viata personala, Stefan Banica a fost casatorit de trei ori. Prima casatorie a fost cu Iulia, apoi cu Andreea Marin, si in prezent cu Lavinia Pirva. Impreuna cu Andreea Marin are o fiica pe nume Violeta, iar impreuna cu Lavinia are un fiu, numit Stefan Banica al III-lea.

Premii

Au fost de-a lungul anilor numeroase distinctii si premii obtinute de Stefan Banica Jr., atat pentru activitatea lui de actor, cat si pentru cea de cantaret. A castigat premiul APTR pentru cel mai bun actor in rol principal pentru interpretarea sa in „Numai Iubirea” si un premiu similar acordat de revista Avanpremiera, pentru acelasi rol. De asemenea, a fost distins cu numeroase premii la festivaluri de muzica si Gala Premiilor Muzicale Radio Romania, impartind aprecieri pentru cele mai bune albume si spectacole ale salile de teatru impresionante ale Romaniei.

Cariera

  • Actor: A jucat in numeroase filme si seriale de televiziune, precum „Liceenii Rock ‘n’ Roll”, „Numai Iubirea”, „Dansez pentru tine”, „Pariu cu viata” si „O noua viata”. A excelat in roluri dramatice, romantice, dar si in comediile care l-au consacrat.
  • Cantaret: A lansat mai multe albume de muzica, precum „Te Rock Frate” si „Veta”, iar cariera sa muzicala este presarata cu hituri de mare succes, precum „Veta”, „Te iubesc ca nu ma iubesti”, „Rodica” si „Am s-o astept mereu”.
  • Jurat al emisiunii „Vocea Romaniei”

Familie

Stefan Banica Jr. provine dintr-o familie cu traditie in artele spectacolului. Tatal sau, regretatul Stefan Banica Sr, a fost actor, regizor si cantaret, iar in memoria publicului ramane inscrierea celui de-al doilea nume al sau, de “Regele Comediilor”. Mama sa, Mioara Velicu, a fost o cunoscuta jurnalista stiintifica, iar din aceasta casnicie a rezultat si sora sa, Gabriela.

In prezent, este casatorit cu cantareata Lavinia Pirva, iar familia sa numara si doi copii – Violeta si Stefan Banica al III-lea.

Filmele in care a jucat

Stefan Banica Jr. a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune, unele dintre cele mai cunoscute fiind:

  • Liceenii Rock ‘n’ Roll
  • Numai Iubirea
  • Supermarket
  • Dansez pentru tine
  • Pariu cu viata
  • Iubire cu aroma de cafea

Acestea sunt doar cateva dintre insusirile care au consacrat cariera indragitului artist roman [Stefan Banica Jr.], caruia ii datoram momente de delectare artistica, care se inscriu o viata atat de plina de talent.