Ryan Gosling: Cariera și interpretările remarcabile ale actorului

Ryan Gosling: Cine este acest actor remarcabil?

Ryan Gosling este un actor canadian, producator, muzician si activist, care s-a nascut pe 12 noiembrie 1980, in London, Ontario, Canada. Este cunoscut pentru rolurile sale memorabile in filme de succes, precum „The Notebook”, „La La Land”, „Drive” si „Blade Runner 2049”. De-a lungul carierei sale, Gosling a castigat numeroase premii si nominalizari, devenind un actor de renume la nivel mondial.

Cariera

Ryan Gosling si-a inceput cariera in actorie la varsta de 12 ani, cand a fost distribuit in serialul televizat „The Mickey Mouse Club” (1993-1995). Dupa incheierea serialului, a jucat in mai multe seriale si filme pentru televiziune, inclusiv „Goosebumps” si „Young Hercules”.

In 2001, Gosling a obtinut primul sau rol in filmul „The Believer”, in care a interpretat un evreu neonazist. Acest film a atras atentia asupra talentului sau, iar in urmatorii ani, Gosling a primit aprecieri si recunoastere atat din partea criticilor, cat si a publicului.

Filme popularitate

 • „The Notebook” (2004)
 • „Half Nelson” (2006)
 • „Blue Valentine” (2010)
 • „Drive” (2011)
 • „The Ides of March” (2011)
 • „Crazy, Stupid, Love.” (2011)
 • „La La Land” (2016)
 • „Blade Runner 2049” (2017)

Avere

Potrivit surselor, averea lui Ryan Gosling este estimata la aproximativ 70 de milioane de dolari. Aceasta avere notabila a fost acumulata in mare parte datorita rolurilor sale de succes in filme si a altor proiecte artistice.

Figura 1. Avere: $70,000,000

Relatii si viata personala

Ryan Gosling a avut mai multe relatii in trecut, insa cea mai cunoscuta este relatia sa cu actrita americana Eva Mendes. Cei doi s-au cunoscut in 2011 pe platourile de filmare ale peliculei „The Place Beyond the Pines” si au inceput sa se intalneasca de atunci. Impreuna, au doua fiice, Esmeralda si Amada.

Cu toate ca Gosling si Mendes sunt extrem de discreti in ceea ce priveste viata lor personala, impreuna formeaza unul dintre cele mai iubite si admirate cupluri de la Hollywood.

Premii si recunoastere

De-a lungul carierei sale, Ryan Gosling a primit numeroase premii si nominalizari pentru performantele sale impresionante.

 1. Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie sau musical – „La La Land” (2016)
 2. Nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal – „La La Land” (2016)
 3. Premiul Independent Spirit pentru cel mai bun actor in rol principal – „Half Nelson” (2006)
 4. Nominalizare la Premiile BAFTA pentru cel mai bun actor in rol principal – „Blue Valentine” (2010)
 5. Premiul Satellite Awards pentru cel mai bun actor intr-un film dramatic – „Half Nelson” (2006)

Muzician

Pe langa cariera sa in actorie, Gosling este, de asemenea, un muzician talentat. In 2007, impreuna cu prietenul sau, Zach Shields, a format trupa de rock „Dead Man’s Bones”. Grupul a lansat un album in 2009 si a cantat in cateva turnee.

Activism

Ryan Gosling este, de asemenea, implicat in numeroase cauze caritabile si de justitie sociala. A fost ambasador pentru Organizatia Mondiala pentru Conservarea Naturii, s-a implicat in protejarea drepturilor animalelor si a militeaza pentru consilierea abuzului fata de copii.

Este cert ca Ryan Gosling continua sa impresioneze pe ecran si in afara lui datorita talentului sau actoricesc, sufletului sau de artist si implicarilor in numeroase cauze sociale. Iubitorii de filme vor astepta cu nerabdare sa vada evolutia carierei si realizarile sale viitoare.