Rosie Huntington-Whiteley: Cariera și rolurile distincte ale actriței și modelului

Rosie Huntington-Whiteley: Cariera si rolurile distincte ale actritei si modelului

Biografie

Nascuta pe 18 aprilie 1987 in Plymouth, Devon, Anglia, Rosie Huntington-Whiteley este o actrita si model britanic de renume international. A crescut intr-o ferma din Devon si a frecventat in copilarie scoala locala Tavistock College. Visul ei de a deveni model a inceput sa se contureze cand avea numai 15 ani si a in continuare modelat pentru numeroase marci si companii notabile in lumea modei.

Cariera de model

Cariera lui Rosie a inceput sa se dezvolte odata cu deschiderea unui portofoliu de modelare la varsta de 16 ani. In 2003, a fost descoperita de Profile Model Management, o agentie de modeling din Londra. De atunci, a aparut in numeroase campanii publicitare pentru branduri precum Burberry, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Versace si Victoria’s Secret, printre altele. In 2008, Rosie a jucat pentru prima data in „Victoria’s Secret Fashion Show” si a fost numita un „Angel” in 2009.

Cariera in actorie

In afara de a fi un model de succes, Rosie Huntington-Whiteley a stiut sa-si imbine pasiunea pentru moda si cu cea pentru actorie. In 2011, a primit primul sau rol intr-un film de lung metraj. A aparut in productia blockbuster „Transformers: Dark of the Moon”, unde a interpretat personajul principal feminin, Carly Spencer. In ciuda opiniilor mixte ale criticilor, filmul a avut un succes comercial urias.

Dupa succesul sau in „Transformers”, Rosie a continuat sa apara in productii de succes precum „Mad Max: Fury Road” (2015), unde a interpretat personajul Splendid Angharad. Aceasta a dovedit maturitatea sa in domeniul actritei, interpretand rolul femeii gravide care lupta pentru viata ei si cea a copilului ei nenascut. Reprezentatia ei a fost bine primita atat de critici, cat si de spectatori, consolidand in continuare cariera sa in cinematografie.

Relatii si viata personala

Rosie Huntington-Whiteley a avut o relatie de lunga durata cu actorul Jason Statham. Cei doi s-au cunoscut in 2010 si au fost impreuna de atunci, logodindu-se in ianuarie 2016. In iunie 2017, Rosie a nascut primul lor copil, Jack Oscar Statham. Viata cuplului este in general privata in afara reflectoarelor, dar acestia nu ezita sa impartaseasca fericirea de a fi parinti si parteneri in viata lor de zi cu zi pe retelele de socializare.

Familie si strangerea de fonduri pentru cauze bune

Familia este foarte importanta pentru Rosie. Are doi frati mai tineri: Florence, care este si ea model si Toby. Rosie a mentionat in mai multe interviuri cat de apropiata este de familia ei si cum incearca sa o sustina in toate aspectele vietii. In afara rampelor de moda si a platourilor de film, Rosie este pasionata de strangerea de fonduri pentru cauze bune. Ea a fost ambasador pentru UNICEF in Marea Britanie si a activat in numeroase campanii pentru sustinerea copiilor si a drepturilor omului.

Avere si recunoastere

In timpul carierei sale de succes ca model si actrita, Rosie a devenit una dintre cele mai bine platite femei din industria de divertisment. Mentionata pe lista Forbes, averea ei este estimata la aproximativ 22 milioane de dolari. In plus, a primit multe premii si recunostinte pentru munca sa in cadrul Industria Modei, precum si in acting. In 2009, a castigat premiul Elle Style pentru „Modelul anului”, iar in 2011, Maxim a numit-o „Cea mai sexy femeie din lume” in topul lor anual.

Filmele in care a jucat Rosie Huntington-Whiteley

  1. „Transformers: Dark of the Moon” (2011) in rolul Carly Spencer
  2. „Mad Max: Fury Road” (2015) in rolul Splendid Angharad
  3. „Love Me Tender… Or Else” (2009) – scurtmetraj

Pe langa aceste roluri in filme, Rosie a aparut in mai multe videoclipuri muzicale si documentare despre lumea modei si recenziile de moda.

Impactul asupra generatiilor viitoare

Rosie Huntington-Whiteley este un model pentru numeroase tinere care doresc sa-si urmeze visurile si sa lucreze in industria divertismentului si a modei. Succesul ei in ambele domenii demonstreaza cat de important este sa-ti urmaresti visurile si sa lucrezi cu pasiune pentru a le implini. Formarea puternica in modeling, asociata cu aparitiile sale in filme de succes precum „Transformers: Dark of the Moon” si „Mad Max: Fury Road”, au consolidat in mod clar statutul ei ca influencer si inspiratie pentru generatiile viitoare.