Red Dead Redemption 2 – PS4

Red Dead Redemption 2 – PS4: Povestea si personajele

Red Dead Redemption 2 este un joc de actiune-aventura produs de Rockstar Games si lansat in 2018. Este al treilea titlu din seria Red Dead si un prequel pentru Red Dead Redemption (2010). Jocul este situat in Vestul Salbatic in anul 1899 si urmareste povestea lui Arthur Morgan, un membru al bandei Van der Linde. Pe parcursul aventurii sale, jucatorii exploreaza un mond deschis vast si variabil din punct de vedere meteorologic.

In Red Dead Redemption 2 intalnim o serie impresionanta de personaje, inclusiv cativa veterani din jocul precedent precum <John Marston> si Dutch van der Linde. Personajele principale cu care interactionam sunt:

 1. Arthur Morgan – protagonistul jocului si membru de incredere al bandei Van der Linde;
 2. Dutch van der Linde – liderul bandei, un om cu un cod moral complex, care joaca un rol cheie in povestea jocului;
 3. John Marston – personajul principal din primul Red Dead Redemption si membru al bandei Van der Linde in acest joc;
 4. Micah Bell – membru neincredere al bandei si principalul antagonist al jocului;
 5. Sadie Adler – singura femeie din banda si o cautatoare de razbunare impotriva celor care i-au distrus viata.

Mecanici si gameplay

Red Dead Redemption 2 este un joc cu perspectiva in treimea persoanei, ceea ce inseamna ca actiunea se vede de la o distanta din spatele personajului principal. Jocul se bazeaza pe mecanici clasice de actiune-aventura, cu lupte cu arme de foc, mistiuni secundare, explorare prin calarie si multe altele.

Jocul se distinge prin sistemul de onoare, care masoara comportamentul moral al lui Arthur in functie de actiunile sale. Acesta influenteaza modul in care NPC-urile si personajele principale reactioneaza la jucator. In plus, pentru a-si supravietui in Vestul Salbatic, Arthur trebuie sa se ingrijeasca de el insusi si sanatatea, stamina si culoarea se reflecta in HUD-ului.

Jocul ofera o abordare realista a calariei, ia in considerare nivelul de ingrijire si legatura cu calul. Ca in jocul precedent, exista 5 nivele de cautare:

 1. Serifii si forta politiei;
 2. Detectivii Pinkerton;
 3. Vanatorii de recompense;
 4. Banditi de drum mari;
 5. Mortii Vi (Un mort viu).

Red Dead Online

Pe langa modul de campanie single-player, Red Dead Redemption 2 vine si cu un mod multiplayer numit Red Dead Online. Acesta permite jucatorilor sa exploreze impreuna lumea jocului, sa vaneze animale, sa indeplineasca misiuni sau sa se infrunte in diverse moduri de joc, printre care:

 1. Battle-Royale;
 2. Eliminarea echipei;
 3. Modele de cursa;
 4. Mod de joc cooperativ;
 5. Concuri de-a vanatoarea.

Criticile si vanzarile

La scurt timp dupa lansare, Red Dead Redemption 2 a primit recenzii pozitive din partea criticilor. Jocul a fost laudat pentru grafica, poveste, personaje si realism. In plus, a fost vazut un mare succes comercial, cu peste 29 de milioane de copii vandute in intreaga lume. Un link extern despre vanzarile jocului se poate gasi aici.

Concluzie

Red Dead Redemption 2 stabileste noi standarde in materie de narativa, gameplay si realizari vizuale pentru genul de actiune-aventura. Este un joc cu o atmosfera captivanta, cu o poveste de neuitat si un mod online care extinde semnificativ durata de viata a jocului. Pentru fanii genului, este o experienta de neratat.