Pavel Bartoș: Profilul actorului și umorul său inconfundabil

Pavel Bartos: Profilul actorului si umorul sau inconfundabil

Pavel Bartos este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati actori romani, iar talentul sau inconfundabil si simtul umorului l-au transformat intr-o figura emblematica a teatrului, filmului si televiziunii din Romania. Dar cine este de fapt Pavel Bartos si care este povestea sa? Haideti sa aruncam o privire asupra vietii sale personale si profesionale si sa descoperim cum a ajuns acest artist sa cucereasca inimile publicului romanesc.

Pavel Bartos s-a nascut in ziua de 28 aprilie, insa nu se cunoaste anul exact al nasterii lui. Actorul provine dintr-o familie de actori, mama sa fiind actrita Luminita Anghel, iar tatal sau fiind actorul si regizorul George Bartos. Pavel a crescut intr-un mediu artistic, ceea ce l-ainitiat in aceasta lume fascinanta a teatrului si filmului. In anul 2000️, Pavel a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ‘Ion Luca Caragiale’ (UNATC) din Bucuresti si a inceput sa joace in spectacole de teatru si filme.

Cariera

Cariera sa a cunoscut ascensiunea inca din perioada studentiei, cand a jucat in numeroase piese de teatru in cadrul UNATC. Dupa absolvire, Pavel a devenit actor la Teatrul Mic din Bucuresti, unde a jucat in numeroase piese precum „O noapte furtunoasa”, „Patul lui Procust” sau „Singur pe scena”. Actorul a avut roluri si in alte teatre din tara si a jucat in numeroase piese de teatru, atat dramatice, cat si comedii.

Inca de la inceputul carierei sale, Pavel Bartos a aparut in numeroase filme romanesti si a colaborat cu regizori cunoscuti precum Nae Caranfil, Dan Chisu sau Cristian Mungiu. Actorul a avut roluri in filme precum:

  • „Unde e casa mea?”
  • „Filantropica”
  • „Te pup, pa.”
  • „A fost sau n-a fost?”
  • „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”

Printre productiile recente in care a jucat se numara „Sieranevada” si „Morometii 2”. Insa, unul dintre rolurile care l-au facut celebru pe Pavel Bartos este in comedia romaneasca „Orice Om Are Doua Vieti”, unde l-am putut vedea in ipostaza dubla de avocat serios si interpret amator de manele.

In televiziune, Pavel a prezentat, impreuna cu Smiley, emisiunea-concurs „Vocea Romaniei” la Pro TV si a fost unul dintre juratii emisiunii „Umor la romana” de la Antena 1.

Averea si relatii

In ciuda succesului sau profesional, Pavel Bartos duce o viata destul de discreta si nu vorbeste mult despre averea sa personala. Cu toate acestea, se estimeaza ca averea sa ar fi in jur de 1 milion de euro.

In ceea ce priveste viata sa personala, actorul este casatorit cu Ioana Bartos, cu care are impreuna doi copii, un baiat si o fata.

Premii

De-a lungul carierei sale, Pavel Bartos a fost apreciat si rasplatit pentru talentul sau actoricesc prin diferite premii si nominalizari:

  • Premiul Gopo pentru cel mai bun actor intr-un rol principal (pentru filmul „Orice om are doua vieti”)
  • Premiul UCIN pentru interpretare (pentru filmul „Te pup, pa”)
  • Premiul UNITER pentru cel mai bun actor intr-un rol principal (pentru filmul „Patul lui Procust”)

Viata personala si familie

Pavel Bartos traieste o viata discreta. Casatorit cu Ioana, Pavel este unul dintre aceiasi artisti care reusesc sa mentina un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Cu o cariera prolifica si diversa, Pavel Bartos s-a impus in lumea teatrului, filmului si televiziunii din Romania, datorita calitatilor sale actoricesti si simtului sau aparte pentru umor. Atat pe scena, cat si pe platourile de filmare, Pavel Bartos este unul dintre cei mai apreciati actori romani, recunoscut si indragit atat pentru talentul sau, cat si pentru modul in care reuseste sa transmita emotie si autenticitate in fiecare interpretare.