Orlando Bloom: Evoluția și cariera talentatului actor

Orlando Bloom: Evolutia si cariera talentatului actor

Orlando Bloom, actorul britanic cunoscut de-a lungul carierei sale printr-o serie de roluri marcante in filme populare precum „Piratii din Caraibe” si „Stapanul Inelelor”, a incantat mereu publicul cu prestatiile sale. In acest articol, vom parcurge impreuna evolutia sa in industria cinematografiei, explorandu-i biografia, averea, relatiile, premiile castigate, cariera, viata personala, familia si filmele in care a jucat.

Biografie

Orlando Jonathan Blanchard Copeland Bloom s-a nascut pe 13 ianuarie 1977 in Canterbury, Kent, Marea Britanie. Crescut in orasul sau natal, Bloom si-a descoperit pasiunea pentru actoria in adolescenta, fiind inspirat de multiplele spectacole de teatru pe care le viziona in timpul sau liber.

In 1993, la varsta de 16 ani, a decis sa urmeze o cariera in actorie si s-a mutat la Londra pentru a studia la British American Drama Academy. In 1998 a absolvit prestigiosul Guildhall School of Music and Drama, unde a studiat alaturi de instalarea de actori britanici precum Daniel Craig si Ewan McGregor.

Avere

Potrivit Celebrity Net Worth, avere a lui Orlando Bloom este estimata la aproximativ 40 de milioane de dolari, acumulata in cea mai mare parte din filmele in care a jucat si din campaniile publicitare in care a fost implicat.

Relatii

In ceea ce priveste relatiile amoroase, Orlando Bloom a avut intalniri cu mai multe celebritati de-a lungul timpului. In perioada 2007-2013, a fost casatorit cu modelul australian Miranda Kerr, cu care are un fiu, nascut in 2011. Dupa divortul de Kerr, actorul a fost implicat intr-o relatie cu cantareata Katy Perry. Cei doi s-au despartit pentru o scurta perioada in 2017, dar s-au impacat in 2018 si s-au logodit in februarie 2019. In 2020, au devenit parintii unei fetite.

Premii

Orlando Bloom a fost nominalizat si a castigat numeroase premii de prestigiu pentru stilul sau de actoria in cadrul filmelor in care a jucat. Printre cele mai notabile premii si nominalizari se numara:

 1. Empire Award pentru cel mai bun debut, in 2002, pentru rolul sau din „Stapanul Inelelor”
 2. MTV Movie Award pentru cel mai bun echipaj de lupta si cel mai bun debut, in 2003, pentru rolul sau din „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Nere”
 3. National Movie Award pentru cel mai bun duo de actori, in 2007, pentru rolul sau din „Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort”
 4. Teen Choice Award pentru cel mai bun actor intr-un film de actiune/aventura, in 2007, pentru rolul sau din „Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort”

Cariera

Cariera lui Orlando Bloom a inceput in 1997 cu un rol minor in filmul „Wilde”. Asa cum probabil stiti, primul sau rol major, care i-a adus faima internationala, a fost acela al lui Legolas, elful arcas din trilogia „Stapanul Inelelor”.

Dupa succesul urias pe care l-a inregistrat in „Stapanul Inelelor”, Bloom a continuat sa joace intr-o serie de filme care au avut succes la box office, precum „Piratii din Caraibe”, „Troia”, „Kingdom of Heaven” si „Elizabethtown”. Talentul sau de actor si carisma sa i-au adus rapid faima si recunoastere pe plan global, transformandu-l intr-unul dintre actorii de top ai industriei de film din aceasta perioada.

Filmele in care a jucat

De-a lungul carierei sale, Orlando Bloom a jucat in peste 30 de filme, unele dintre cele mai cunoscute si apreciate fiind:

 1. Trilogia „Stapanul Inelelor” (2001-2003)
 2. Seria „Piratii din Caraibe” (2003-2017)
 3. „Troia” (2004)
 4. „Kingdom of Heaven” (2005)
 5. „Elizabethtown” (2005)
 6. „Simpatico” (2017)
 7. „Carnival Row” (2019-)

Viata personala si familia

Orlando Bloom are o sora mai mare pe nume Samantha Bloom, care este avocat de asemenea in Marea Britanie. Pana la varsta de 13 ani, Orlando credea ca tatal sau biologic era fostul activist pentru drepturile omului Harry Saul Bloom. A aflat ca tatal sau era de fapt un prieten de familie, Colin Stone, un fotograf si romancier britanic, atunci cand Orlando avea 13 ani.

In prezent, Bloom traieste in Los Angeles, Califonia, alaturi de iubita lui Katy Perry, iar impreuna formeaza o familie frumoasa cu cei doi copii, fiul sau din casatoria cu Miranda Kerr si fiica sa cu Perry.

Orlando Bloom: Un actor talentat si de succes

Nu este surprinzator sa vedem ca Orlando Bloom a avut o cariera stralucita si plina de succes in industria cinematografiei. Forta sa in actorie si carisma sa au contribuit la succesul sau in numeroase filme, iar prestatia sa in roluri atat de diverse a fost apreciata atat de critica, cat si de admiratori. In ciuda popularitatii sale si a faimei, Bloom pare sa aiba picioarele bine infipte in pamant si continua sa ne bucure, in timp ce jocul sau de actor in cele mai recente proiecte incanta publicul.