Kaley Cuoco: Evoluția talentatei actrițe în industria televiziunii

Kaley Cuoco: Evolutia talentatei actrite in industria televiziunii

Kaley Christine Cuoco, cunoscuta in special pentru rolul sau din popularul serial „The Big Bang Theory”, s-a nascut pe 30 noiembrie 1985 in Camarillo, California. De origine italiana si germana, Kaley a avut o pasiune pentru actorie inca de la o varsta frageda si a inceput sa apara in reclame si filme la varsta de doar sapte ani. Talentul sau, ambitia si determinarea au facut ca actrita sa devina rapid una dintre cele mai cunoscute si apreciate figuri din industria televiziunii.

Avere

Se estimeaza ca avere neta a lui Kaley Cuoco este de aproximativ 100 de milioane de dolari, in mare parte datorita rolului sau din „The Big Bang Theory”. In timpul celor 12 sezoane ale serialului, actrita a castigat intre 200.000 si 1 milion de dolari pe episod, in functie de negocierile contractuale. Kaley a fost de asemenea membra a grupului principal de actori care au decis voluntar sa isi reduca salariul cu 100.000 de dolari pe episod pentru a oferi mai multe fonduri colegilor mai putin platiti. Pe langa cariera sa in televiziune, Kaley Cuoco este si o iubitoare de cai si o calareata talentata, cu numeroase premii castigate in competitii de echitatie.

Relatii

Kaley Cuoco a avut o viata amoroasa destul de publica, printre partenerii ei numarandu-se cativa barbati cunoscuti. In 2013, a inceput o relatie cu jucatorul de tenis Ryan Sweeting si au fost casatoriti in 2013 intr-o ceremonie fastuoasa. Cu toate acestea, cuplul a divortat in 2016. Actrita s-a casatorit apoi in 2018 cu Karl Cook, un calaret profesionist si fiul unui miliardar. Cei doi se inteleg de minune si impart in comun dragostea pentru cai.

Premii si realizari

De-a lungul timpului, Kaley Cuoco a primit numeroase premii si nominalizari pentru munca depusa in industria televiziunii. Printre cele mai notabile premii se numara:

 1. Premiul „Choice TV Breakout Star” la Teen Choice Awards in 2003 pentru rolul sau in „8 Simple Rules”.
 2. Premiul „Favorite TV Comedy Actress” la People’s Choice Awards in 2014 si 2015 pentru rolul sau in „The Big Bang Theory”.
 3. O nominalizare la „Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series” la Screen Actors Guild Awards in 2012, pentru echipa „The Big Bang Theory”.

Cariera

Cariera lui Kaley Cuoco in televiziune a inceput devreme, avand debutul la doar sapte ani, intr-un film de televiziune intitulat „Quicksand: No Escape”. In anii care au urmat, a aparut in roluri minore in seriale ca „My So-Called Life”, „Ellen” si „7th Heaven”. De asemenea, a avut un rol principal in sitcomul „Ladies Man” si a fost vocea lui Brandy Harrington in seria animata „Brandy & Mr. Whiskers”.

Rola care a consacrat-o a venit in 2002 cand a inceput sa interpreteze pe Bridget Hennessy in serialul „8 Simple Rules”. Dupa incheierea acestui serial, Kaley a primit un rol in „Charmed” si apoi in „The Big Bang Theory” care a rulat pentru 12 sezoane, intre 2007 si 2019.

Filmele in care a jucat

Kaley Cuoco a jucat in numeroase filme de televiziune si de cinema de-a lungul carierei sale. Unele dintre cele mai cunoscute sunt:

 1. „Quicksand: No Escape” (1992)
 2. „Toothless” (1997)
 3. „Alley Cats Strike” (2000)
 4. „Growing Up Brady” (2000)
 5. „Debating Robert Lee” (2004)
 6. „The Hollow” (2004)
 7. „Lucky 13” (2005)
 8. „The Penthouse” (2010)
 9. „Hop” (2011)
 10. „The Wedding Ringer” (2015)
 11. „Why Him?” (2016)

Viata personala

Kaley Cuoco este o persoana discreta in ceea ce priveste viata sa personala. Sora sa, Briana Cuoco, este tot actrita si a participat la sezonul 5 al concursului „The Voice”. In afara de familie si casatorie, o alta pasiune a sa este sportul. Actrita impartaseste deseori poze pe retelele ei de socializare in care apare facand exercitii fizice sau practicand kickboxing.