Ellen Pompeo: Profilul actriței și rolul iconic în serialul TV

Ellen Pompeo: Profilul actritei si rolul iconic in serialul TV

Cuprins:

 1. Biografie
 2. Avere
 3. Relatii si viata personala
 4. Premii si distinctii
 5. Cariera in actorie
 6. Familie
 7. Filme si seriale in care a jucat

Biografie

Nascuta pe 10 noiembrie 1969, in Everett, Massachusetts, Ellen Pompeo este o frumoasa si talentata actrita americana, cel mai bine cunoscuta pentru rolul dr. Meredith Grey din serialul de succes „Anatomia lui Grey” (Grey’s Anatomy).

Ellen Kathleen Pompeo a crescut intr-o familie de origine italiana si irlandeza, ea fiind mezina unei familii cu cinci copii. Moartea mamei sale, cand Ellen avea doar patru ani, a lasat o profunda amprenta asupra viitorului ei. Cu toate astea, actrita si-a descoperit pasiunea pentru actorie, iar dupa ce a absolvit liceul, s-a mutat in New York pentru a-si urma visurile.

Puteti afla mai multe informatii despre Ellen Pompeo pe site-ul ei oficial.

Avere

Ellen Pompeo si-a construit o avere impresionanta datorita carierei sale de succes in televiziune si film. Ea este considerata una dintre cele mai bine platite actrite din lume, avand o avere estimata la peste 25 de milioane de dolari. O mare parte din veniturile sale provin din reusita serialului „Anatomia lui Grey”, unde este nu numai actrita, ci si producatoare executiva.

Relatii si viata personala

In ceea ce priveste viata personala a lui Ellen Pompeo, in 2007 s-a casatorit cu Chris Ivery, cu care a inceput sa se intalneasca inca din 2003. Cuplul are trei copii impreuna si, in ciuda zvonurilor despre posibile probleme in casnicie, cei doi pastreaza o viata privata discreta si lipita de familie. Se pare ca baza relatiei lor este comunicarea deschisa si partajarea valorilor comune.

Premii si distinctii

De-a lungul carierei sale, Ellen Pompeo a fost nominalizata si a castigat numeroase premii pentru munca sa in actorie. Printre cele mai importante distinctii obtinute se numara:

 • Satellite Award for Best Actress in a Drama Series (2007)
 • Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series (2007)
 • Golden Globe Award for Best Actress in a Television Series – Drama (nominated in 2006)
 • People’s Choice Award for Favorite Dramatic TV Actress (2013, 2015 si 2020)

Cariera in actorie

Ellen Pompeo a inceput sa primeasca oferte dupa ce a ajuns in New York. In 1995, a debutat in lumea filmului cu un rol minor in filmul „Do You Remember Love?”, iar apoi apare in cateva filme si seriale de televiziune de scurta durata, printre care „Law & Order” si „Friends”.

Cariera sa ia insa o intorsatura in 2001, cand participa la filmul „Moonlight Mile”, in care isi imparte ecranul cu sustinutul Susan Sarandon si Dustin Hoffman. Incepand cu 2005, Ellen Pompeo devine vedeta principala a serialului TV „Grey’s Anatomy” in rolul dr. Meredith Grey, iar acest personaj devine cel mai reprezentativ pentru cariera ei si o adevarata legenda in lumea serialelor.

Familie

Ellen Pompeo are origini italiene si irlandeze din partea parintilor ei, Joseph si Kathleen Pompeo. Fratele ei, Dean Pompeo, este proprietarul unei firme de panificatie si pasticerie in Massachusetts si Ellen a povestit de mai multe ori despre copilaria lor petrecuta impreuna in umbra familiei numeroase.

In prezent, Ellen este casatorita cu Chris Ivery, iar impreuna au trei copii: Stella Luna, nascuta in 2009, Sienna May, nascuta in 2014 si Eli Christopher, nascut in 2016.

Filme si seriale in care a jucat

De-a lungul carierei sale, Ellen Pompeo a jucat in numeroase filme si seriale. Printre cele mai notabile, se numara:

 1. Do You Remember Love? (1995)
 2. Strangers with Candy (2001)
 3. Moonlight Mile (2002)
 4. Catch Me If You Can (2002)
 5. Daredevil (2003)
 6. Art Heist (2004)
 7. Life of the Party (2005)
 8. Grey’s Anatomy (2005 – prezent)
 9. Untitled Kanye West HBO Project (2010)
 10. Station 19 (2018)

Ellen Pompeo ramane o sursa de inspiratie pentru multi tineri aspiranti la o cariera in actorie, datorita stilului sau autentic, perseverentei si succesului intampinat pe scena internationala.