Eddie Redmayne: Talent de Excepție

Eddie Redmayne: Talent de Exceptie

Eddie Redmayne este unul dintre cei mai apreciati si talentati actori britanici ai generatiei sale. Cu o cariera care cuprinde filme de succes, premii prestigioase si colaborari cu personalitati marcante din industrie, acest actor s-a impus in mod remarcabil in lumea cinematografiei. In acest articol, vom explora traseul sau profesional, personal si viata sa in afara ecranului.

Biografie

Eddie Redmayne s-a nascut pe 6 ianuarie 1982 in Westminster, Londra, fiind cel mai mic dintre cei cinci copii ai familiei Redmayne. A urmat internatul Eton College si, mai tarziu, Universitatea Cambridge, unde a studiat Istoria Artelor. Inca din copilarie, a fost atras de lumea teatrului si a participat la diverse spectacole si piese, incepand cu rolul Viola in spectacolul „Twelfth Night”, in adolescenta.

Dupa ce a terminat studiile, Eddie a intrat in lumea teatrului si a filmului, parcurgand un drum plin de provocari si impliniri care l-a transformat intr-unul dintre cei mai apreciati actori din industrie.

Cariera si Succese

Eddie Redmayne si-a facut debutul pe marele ecran cu rolul William Stafford in filmul The Other Boleyn Girl (2008), alaturi de Natalie Portman, Scarlett Johansson si Eric Bana. Insa a fost filmul My Week with Marilyn (2011), in care a jucat alaturi de Michelle Williams si Kenneth Branagh, cel care i-a adus primele critici favorabile si succesul international.

In 2014, a avut rolul principal in filmul The Theory of Everything, inspirat din viata fizicianului Stephen Hawking. Acest rol i-a adus cel de-al doilea premiu Oscar pentru cel mai bun actor si a fost considerat de multi ca fiind cel mai bun interpret al acestui personaj.

Alti regizori cu care Eddie Redmayne a colaborat de-a lungul timpului sunt:

 • Tom Hooper, in Les Miserables (2012)
 • Lana si Lilly Wachowski, in Jupiter Ascending (2015)
 • David Yates, in seria Fantastic Beasts (2016, 2018 si viitoarele noi filme)

  Avere, Viata Personala si Familie

  Potrivit Celebrity Net Worth, Eddie Redmayne are o avere estimata la aproximativ 20 de milioane de dolari. Aceasta include atat castigurile sale din filme, cat si alte investitii si proiecte publicitare.

In ceea ce priveste viata sa personala, Redmayne s-a casatorit in 2014 cu antreprenoarea britanica Hannah Bagshawe, cu care are doi copii. De asemenea, este cunoscut pentru discretia sa si pentru faptul ca nu isi expune viata privata in mass-media.

Filmele in care a jucat

De-a lungul carierei sale, Eddie Redmayne a participat in urmatoarele filme celebre:

 1. The Good Shepherd (2006)
 2. Savage Grace (2007)
 3. The Other Boleyn Girl (2008)
 4. My Week with Marilyn (2011)
 5. Les Miserables (2012)
 6. The Theory of Everything (2014)
 7. The Danish Girl (2015)
 8. Jupiter Ascending (2015)
 9. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
 10. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Premii si recunoastere

Eddie Redmayne s-a situat in topul celor mai talentati si premiati actori britanici. Iata cateva dintre premiile pe care le-a obtinut de-a lungul carierei sale:

 • Oscar (Cel mai bun actor) pentru The Theory of Everything (2015)
 • BAFTA (Cel mai bun actor) pentru The Theory of Everything (2015)
 • Golden Globe (Cel mai bun actor intr-un film – drama) pentru The Theory of Everything (2015)
 • SAG Award (Cel mai bun actor) pentru The Theory of Everything (2015)
 • Tony Award (Cel mai bun actor in rol principal intr-o piesa) pentru Red (2010)
 • Olivier Award (Cel mai bun actor in rol secundar) pentru Red (2010)

Charitable Involvement si Donatii

Eddie Redmayne si-a folosit succesul si recunoasterea pentru a sprijini anumite cauze si organizatii. El este un sustinator devotat al Organizatiei Internationale pentru Scleroza Laterala Amiotrofica (ALS Association), ca urmare a pregatirii sale pentru rolul lui Stephen Hawking in filmul The Theory of Everything, unde a avut oportunitatea sa cunoasca persoane afectate de aceasta boala.

De asemenea, Redmayne este un ambasador activ al Casei Benefice Carlton, o institutie care ofera sprijin persoanelor fara adapost din Londra.

In concluzie, Eddie Redmayne este intruchiparea talentului, pasiunii si dedicarii in lumea cinematografiei, demonstrand ca talentul sau nu se limiteaza doar la ecran, ci si in activitatea sa filantropica, implicandu-se activ in cauzele in care crede.