Chloë Grace Moretz: Cariera și interpretările talentate ale actriței

Chloe Grace Moretz: Cariera si interpretarile talentate ale actritei

Chloe Grace Moretz este o actrita americana talentata si un model in varsta de doar 24 de ani, care a reusit sa cucereasca Hollywoodul prin farmecul sau si prin rolurile impresionante pe care le-a interpretat.

Biografie si inceputurile in actorie

Chloe s-a nascut pe 10 februarie 1997, in Atlanta, Georgia, dar a crescut in Cartersville, Georgia. Ea si familia ei s-au mutat la New York cand avea doar cinci ani pentru ca fratele sau mai mare, Trevor, sa urmeze o cariera in actorie. Chloe a inceput si ea sa participe la auditii, impresionandu-si fratele si agentii de casting.

Primul sau rol a fost in serialul „The Guardian”, insa debutul sau pe marele ecran a fost in filmul „Heart of the Beholder” in 2005, urmat de „The Amityville Horror” in 2005.

Filmele care i-au marcat cariera si rolurile de succes

Chloe si-a consolidat reputatia si notorietatea in industria cinematografica jucand intr-o serie de filme de succes:

  • Kick-Ass – Unul dintre cele mai cunoscute filme cu Chloe este „Kick-Ass” (2010), in care a interpretat-o pe Mindy, alias Hit-Girl, o adolescenta care se lupta cu criminalitatea alaturi de tatal ei.
  • Let Me In – In acelasi an, 2010, a jucat in filmul de groaza „Let Me In”, un remake american al filmului suedez „Let the Right One In”. Chloe a fost apreciata pentru interpretarea sa ca vampir adolescent.
  • Hugo – In 2011, a aparut in filmul „Hugo”, un film de aventura scris si regizat de Martin Scorsese. Chloe avea doar 14 ani atunci cand a filmat aceasta productie.
  • Dark Shadows – In 2012, a jucat in filmul „Dark Shadows”, alaturi de Johnny Depp si regizat de Tim Burton. Ea a interpretat-o pe Carolyn Stoddard, un personaj complex si misterios.
  • Carrie – In 2013, a jucat rolul principal intr-un nou remake al unui film de groaza, „Carrie”, bazat pe romanul lui Stephen King. Chloe a avut parte de recenzii mixte pentru interpretarea sa ca adolescenta cu puteri supranaturale.
  • The Miseducation of Cameron Post – In 2018, Chloe a jucat in rolul titular al filmului „The Miseducation of Cameron Post”, care a castigat Marele premiu al juriului la Sundance Film Festival.

Lista cu filme in care a jucat Chloe este extrem de lunga, iar talentul sau continua sa impresioneze publicul si criticii deopotriva.

Premii si nominalizari

Chloe Grace Moretz a fost nominalizata si a castigat numeroase premii pe parcursul carierei sale, printre care:

  • Young Artist Award pentru cea mai buna interpretare a unei actrite tinere intr-un film – „(500) Days of Summer”
  • Empire Award pentru cea mai buna actrita in rol secundar – „Kick-Ass”
  • Saturn Award pentru cea mai buna actrita – „Let Me In”
  • Scream Awards pentru cea mai buna prezenta intr-un film – „Dark Shadows”

Averea si proiectele viitoare

Potrivit unor estimari, averea lui Chloe Grace Moretz se ridica la aproximativ 12 milioane de dolari. In calitate de actrita, Chloe continua sa primeasca oferte pentru diverse proiecte si este de asteptat ca averea sa-i creasca in continuare.

Pe langa actorie, Chloe este si model, lucrand cu diverse marci si reviste pentru a-si promova imaginea si a-si spori castigurile.

Relatii si viata personala

Chloe a avut cateva relatii de-a lungul timpului, una dintre cele mai cunoscute fiind cu Brooklyn Beckham, fiul lui Victoria si David Beckham. Cei doi s-au intalnit in 2014 si desi au fost separati si au avut relatii intermitente, au incheiat oficial relatia in 2018.

Viata personala a lui Chloe include si legatura stransa cu fratele sau mai mare, Trevor, care este mentorul ei in actorie. In plus, actrita este cunoscuta pentru activismul ei in sprijinul comunitatii LGBTQ.

Familia actritei

Chloe provine dintr-o familie cu cinci copii, patru baieti si o fata. Ea este fiica lui McCoy Lee Moretz si a Teri Duke, asistenta medicala si o femeie care se ocupa de copiii ei. Parintii s-au despartit atunci cand Chloe era mica, iar mama ei a crescut-o, impreuna cu fratii ei, in cartierul newyorkez Hell’s Kitchen. Chloe si fratii ei au pastrat legatura cu tatal lor biologic.

Chloe Grace Moretz este o actrita de succes in varsta de doar 24 de ani, care a cucerit Hollywoodul cu perfomantele sale remarcabile in filme precum „Kick-Ass”, „Let Me In” si „Carrie”. De-a lungul carierei sale, ea a lucrat cu regizori renumiti si a jucat alaturi de actori celebri. Cu toate acestea, Chloe pastreaza legatura cu familia si prietenii sai si se implica in cauze care-i sunt dragi, luptand pentru drepturi si acceptare.