Cabral: De la radio la televiziune și cariera în cinematografie

Cabral Ibacka: Povestea unui actor multifunctional

Cabral Ibacka este un actor, prezentator si personalitate tv celebra in Romania. A devenit cunoscut in special datorita rolurilor interpretate in diverse telenovele si seriale, dar si ca prezentator al unor emisiuni de succes. Cu un talent incontestabil in domeniul teatrului si al cinematografiei, Cabral a reusit sa se afirme si pe scena radio si televiziune.

Nascut pe 4 aprilie 1977 in Bucuresti, Cabral a crescut intr-o familie de actori si astfel a capatat o inclinatie spre arta inca de mic. Tatal sau, originar din Senegal, si mama sa, romanca, l-au incurajat sa isi exploreze talentul si sa urmeze o cariera in domeniul divertismentului.

Dupa absolvirea scolii generale si a liceului, Cabral a decis sa studieze la Facultatea de Teatru din cadrul Academiei de Teatru si Film „I.L. Caragiale” din Bucuresti, specializarile actorie si management teatral. A inceput sa joace in piese de teatru si a participat la numeroase festivaluri de profil.

Cariera sa in domeniul divertismentului a debutat in 1999, la varsta de 22 de ani, cand a prezentat emisiunea „Club Nautic” pe Radio 21. Aceasta a fost prima oportunitate care i-a deschis calea spre popularitate si succes.

Avere

Cabral Ibacka nu este unul dintre acei actori care se lauda cu averea lor, preferand sa mentina un profil discret in ceea ce priveste aspectele financiare ale vietii personale. Este insa cunoscut ca a reusit sa castige bine datorita talentului sau, investind in proprietati imobiliare si plasandu-si banii in diverse proiecte de afaceri.

Relatii

Cabral a fost casatorit cu Lavinia Lucaciu intre 2003 si 2011, iar, dupa divort, in 2013, s-a casatorit cu Andreea Ibacka, cu care are o fiica. Cuplul este foarte discret in ceea ce priveste viata personala si prefera sa nu isi expuna relatia in lumina reflectoarelor presei de scandal.

Premii si realizari

De-a lungul carierei sale, Cabral Ibacka a castigat numeroase premii si distinctii, printre care:

  • „Papucii de Aur” – premiul publicului pentru interpretarea din piesa „Infractorul” (2001)
  • „Cavaleri” – premiul pentru cel mai bun actor in rol principal la Festivalul de Film de la Bruxelles, Belgia (2012)

Cariera in televiziune si cinematografie

Dupa debutul in radio, Cabral Ibacka si-a indreptat atentia catre televiziune, prezentand si producand diferite emisiuni de succes in Romania precum „D-ID” si „Serviciul Roman de Comedie”. A reusit sa devina unul dintre cei mai apreciati prezentatori tv, colaborand si cu posturi internationale precum National Geographic.

Datorita talentului sau actoricesc, Cabral a primit oferte pentru roluri in seriale si filme, avand o cariera infloritoare in cinematografia romaneasca. Printre cele mai cunoscute productii in care a jucat se numara:

  • „Minte-ma frumos” (2012) – rolul principal, alaturi de Diana Dumitrescu
  • „Setea” (2013) – rolul protagonistului „Vlad”
  • „Las fierbinti” (2013-prezent) – interpretand personajul „Marin”
  • „Burlacii” (2020) – rolul principal, alaturi de Monica Barladeanu si Alina Chivulescu

Viata personala si familie

Cabral Ibacka este un familist convins si isi dedica timpul liber sotiei sale, Andreea Ibacka, si fiicei lor, Namiko. De asemenea, este pasionat de sport (practicand muay thai, MMA, kickboxing), de motoare si se implica in probleme sociale si in protejarea mediului inconjurator, sustinand diverse campanii si actiuni caritabile.

Cabral Ibacka este fara indoiala, unul dintre cei mai iubiti si apreciati actori si personalitati tv din Romania. Talentul si carisma sa, dar si dedicarea fata de familie si comunitate, au facut din el un model de urmat si o sursa de inspiratie pentru tinerele generatii care aspira sa-si urmeze visele in lumea artistica.