Brooke Shields: Cariera și frumusețea actriței

Brooke Shields: Cariera si frumusetea actritei

Brooke Christa Shields s-a nascut pe 31 mai 1965 in New York City, SUA si a crescut intr-o familie de artisti. Mama ei, Teri Shields, a lucrat ca actrita si model, in timp ce tatal ei, Francis Alexander Shields, era in domeniul afacerilor. Desi parintii sai s-au despartit inainte de a se naste, Brooke a fost crescuta de mama ei, intr-un mediu artistic. Brooke a inceput sa lucreze ca model si actrita inca de la o varsta frageda si a devenit cunoscuta pentru rolul sau din filmul „Pretty Baby” in 1978.

Avere

Valoarea neta estimata a lui Brooke Shields este de aproximativ 40 de milioane de dolari. Ea si-a acumulat avere din lunga ei cariera in showbiz, in care a jucat in multe filme si seriale de televiziune. Acest lucru i-a castigat contracte publicitare si de colaborare cu diverse companii si branduri de succes.

Relatii

In ceea ce priveste viata sa amoroasa, Brooke Shields a fost casatorita de doua ori. Prima casatorie a fost cu tenismanul Andre Agassi in 1997, dar cei doi s-au despartit in anul 1999. Al doilea mariaj a fost cu scenaristul si producatorul Chris Henchy si cei doi au impreuna doua fiice, Rowan si Grier.

De-a lungul anilor, Brooke a avut si alte relatii, inclusiv cu actorii John Travolta si Liam Neeson, precum si cu muzicianul Michael Bolton.

Premii

De-a lungul anilor, Brooke Shields a primit mai multe premii si nominalizari pentru munca sa in lumea filmului si a televiziunii, printre care se numara:

 1. Young Artist Awards pentru „Best Juvenile Actress in a Motion Picture” in 1981 si „Best Young Actress in a Television Special” in 1982
 2. People’s Choice Awards pentru „Favorite Young Performer” in 1987 si 1988
 3. Theatre World Award in 1995
 4. Goldene Kamera Awards pentru „Best International Actress” in 1997
 5. TV Land Award in 2007
 6. GLAAD Media Awards in 2009

Cariera

Cariera lui Brooke Shields a inceput in momentul in care ea era doar un copil. La varsta de 11 luni, a aparut intr-o campanie de promovare pentru sapunul Ivory. Mai tarziu, a aparut in reviste precum Vogue si Harper’s Bazaar si a colaborat cu branduri de moda celebre, cum ar fi Calvin Klein, in anii ’80.

De-a lungul anilor, Brooke Shields a aparut in numeroase filme si seriale de televiziune, printre care se numara:

 • Filme:

  1. „Pretty Baby” (1978)
  2. „The Blue Lagoon” (1980)
  3. „Endless Love” (1981)
  4. „Sahara” (1983)
  5. „Brenda Starr” (1989)
  6. „Black and White” (1999)
  7. „Furry Vengeance” (2010)
 • Seriale de televiziune:

  1. „Suddenly Susan” (1996-2000)
  2. „Lipstick Jungle” (2008-2009)
  3. „Army Wives” (2013)
  4. „Jane the Virgin” (2015)
  5. „Law & Order: Special Victims Unit” (2017)

Viata personala si familie

Brooke Shields a fost crescuta de mama ei, Teri, care a fost si managerul ei artistic in primii ani de cariera. Teri a avut un rol important in viata actritei, ghidandu-i pasii in lumea modellingului si a cinematografiei. Brooke are un frate vitreg, iar mama ei a decedat in anul 2012 dupa o lupta cu cancerul.

Dupa casatoria cu Chris Henchy, Brooke a devenit mama a doua fiice, pe care le creste impreuna cu sotul ei. Actrita doreste sa le transmita valorile in care si ea a fost crescuta si sa le incurajeze sa-si urmeze visele.

Filmele in care a jucat

Cariera lui Brooke Shields in cinematografie a inceput cu rolul sau controversat in „Pretty Baby” in 1978. De atunci, a jucat in multe alte filme si seriale de televiziune. Iata cateva dintre cele mai de succes creatii in care a aparut:

 1. „Pretty Baby” (1978) – un film despre o fata de 12 ani care traieste intr-un bordel in New Orleans in secolul al XX-lea
 2. „The Blue Lagoon” (1980) – o poveste despre doi tineri naufragiati pe o insula tropicala
 3. „Endless Love” (1981) – o drama romantica despre dragostea dintre doi tineri si problemele parintilor lor
 4. „Suddenly Susan” (1996-2000) – un serial de televiziune in care Brooke joaca rolul principal
 5. „Lipstick Jungle” (2008-2009) – un serial despre trei femei puternice care isi dezvolta carierele in New York City

Brooke Shields este una dintre cele mai talentate si frumoase actrite de la Hollywood. Desi cariera ei a inceput de cand era copil, Brooke a reusit sa se reinventeze si sa mentina succesul pe parcursul decadelor care au urmat. Fiindca a stiut sa-si gestioneze munca si sa faca alegeri importante in materie de relatii si cariera, iar Brooke Shields reprezinta un bun exemplu pentru femeile de pretutindeni.