Brigitte Bardot: Legendă a cinematografiei și frumusețea sa iconică

Brigitte Bardot: Legenda a cinematografiei si frumusetea sa iconica

Figura carismatica si seducatoare, Brigitte Bardot a fost o adevarata revolutie in lumea cinematografiei, precum si in lumea modelingului in anii ’50-’60. In cele ce urmeaza, vom arunca o privire detaliata la cariera acestei celebritati insemnate si la viata ei personala si vom descoperi cine este cu adevarat Brigitte Bardot dupa tot farmecul si talentul sau.

Numele complet al lui Bardot este Brigitte Anne-Marie Bardot si s-a nascut pe 28 septembrie 1934 intr-o familie burgheza, in Paris, Franta. In adolescenta, Bardot s-a dedicat dansului si a urmat o educatie stricta, conform canoanelor timpului. Ochii sai albastri si parul blond i-au conferit un sarm aparte, fapt care a determinat-o sa debuteze in cinematografie la varsta de doar 17 ani.

Averea lui Brigitte Bardot

Brigitte Bardot a acumulat o avere neta estimata la aproximativ 65 milioane de dolari. Mare parte din acest venit provine din activitatea sa in industria filmului, dar parte din averea sa provine si de la vanzarea drepturilor asupra numelui si imaginii sale.

Relatii si casatorii

Legendarul sex-simbol al anilor ’50-’60 a avut una dintre cele mai tumultoase vieti amoroase din lumea vedetelor. Brigitte Bardot a fost casatorita de patru ori. Prima casatorie a fost cu regizorul Roger Vadim, cu care a divortat din cauza relatiilor extraconjugale ale lui Vadim. Dupa acest divort, Bardot s-a casatorit cu actorul Jacques Charrier, cu care are si un fiu, si in sfarsit cu muzicianul Gunter Sachs si regizorul si scenaristul Bernard d’Ormale.

Premii si nominalizari

Cu o cariera bogata in cinematografie, Brigitte Bardot a avut parte de prestigiosul premiu Etoile d’or du cinema francais in anul 1958 pentru rolul sau din filmul „Et Dieu… crea la femme”. De asemenea, in anul 1963 a primit premiul pentru cea mai buna prestatie feminina pentru rolul sau din filmul „Le Mepris”. Bardot a fost nominalizata intre anii ’50-’60 la mai multe premii, printre acestea numarandu-se premii de la festivalul de la Cannes si Premiile BAFTA.

Cariera in cinematografie

Cariera in film a lui Bardot a inceput in anul 1952, cu aparitii scurte in filme precum „Crazy for Love” si „Le Trou normand”. A urmat o serie de succese cinematografice care au consacrat-o ca una dintre cele mai mari vedete ale lumii de la acea vreme. Printre cele mai memorabile filme in care a jucat Brigitte Bardot se numara titluri precum:

  1. „Et Dieu… crea la femme” („Si Dumnezeu a creat femeia”) – 1956
  2. „Le Mepris” („Dispret” sau „Contempt”) – 1963
  3. „L’ours et la poupee” („Ursul si papusa”) – 1969

In total, Brigitte Bardot a jucat in peste 40 de filme in decursul carierei sale.

Viata personala

Dupa retragerea din lumea cinematografiei in anul 1973, Brigitte Bardot s-a dedicat protectiei animalelor si a devenit o militanta activa pentru drepturile animalelor. In anul 1986, Bardot a infiintat Fondation Brigitte Bardot care se lupta impotriva maltratarii si abuzului fata de animale, iar in lumea mondena este cunoscuta pentru angajamentul sau si pentru pozitiile radicale pe care le-a luat. Aceasta schimbare majora in viata ei personala a determinat-o sa isi traiasca restul vietii in anonimat.

Brigitte Bardot si-a descris frumusetea salbatica ca fiind un dar si un blestem in acelasi timp, fapt ce a determinat-o sa-si schimbe fundamental stilul de viata si sa se preocupe de protectia animalelor.

Familia lui Brigitte Bardot

Brigitte Bardot este mama unui singur copil, fiul sau Nicolas Jacques Charrier, care s-a nascut in 1960 in cadrul celei de-a doua casatorii a actritei, cu Jacques Charrier. Relatia sa cu fiul ei a fost tumultuoasa si, din cauza divergentelor dintre cele doua personalitati, nu au pastrat un contact prea strans de-a lungul anilor.

Brigitte Bardot si-a pierdut ambii parinti. Tatal sau, Charles Bardot, a fost un inginer, iar mama sa, Anne-Marie „Toty” Bardot, a fost o actrita care a renuntat la cariera pentru a se ocupa de familie. Actrita are si un frate mai mic pe nume Mijanou Bardot.

In prezent, Brigitte Bardot traieste intr-o regiune linistita a Frantei, departe de tumultul lumii vedetelor.

Brigitte Bardot a fost o legenda si o adevarata icoana a cinematografiei, un simbol al frumusetii si seductiei care, intr-o epoca in care femeile nu erau incurajate sa fie sexi si sigure pe ele, a reusit sa iti impuna stilul unic si indraznet. Desi si-a schimbat directia catre protectia animalelor in ultimele decenii, Brigitte Bardot ramane in amintirea oamenilor drept una dintre cele mai mari vedete ale lumii.