Arnold Schwarzenegger: Cariera impresionantă a celebrului actor

Arnold Schwarzenegger: Cariera impresionanta a celebrului actor

In lumea filmului, putini actori si-au pus amprenta in mod remarcabil ca Arnold Schwarzenegger. Nascut in Austria, acesta a reusit sa faca fata provocarile si sa devina un simbol al succesului si puterii. In acest articol, va vom prezenta biografia, averea, relatiile, premiile, viata personala, familia si filmele in care Arnold Schwarzenegger a jucat.

Viata timpurie si inceputurile carierei

Nascut la 30 iulie 1947, in Thal, Styria, Arnold Schwarzenegger a crescut intr-o familie modesta, alaturi de parintii si fratele sau mai mare. A avut o adolescenta complicata, autoritarismul tatalui sau impingandu-l sa isi doreasca o viata diferita de cea pe care o traia in Austria.

La varsta de 20 de ani, Arnold incepe sa se dedice culturismului si in scurt timp reuseste sa castige primul sau titlu de Mr. Universe, pentru ca mai apoi sa devina campion mondial al concursului pentru cinci ani consecutivi. In paralel, debutul in actorie avea loc in 1969, in filmul „Hercules in New York”, alaturi de Arnold Stang.

Averea si succesul in afaceri

Averea lui Arnold Schwarzenegger este estimata la peste 400 de milioane de dolari si in principal se datoreaza carierei sale remarcabile din lumea filmului si a culturismului. Insa acesta nu s-a oprit aici si a investit in domeniul imobiliar si a detinut mai multe restaurante si magazine specializate in produse pentru culturism.

Relatiile si familia lui Arnold Schwarzenegger

La capitolul relatii, Arnold Schwarzenegger a avut mai multe idile, insa cea mai cunoscuta este cea cu jurnalista Maria Shriver, nepoata a fostului presedinte american John F. Kennedy. Cei doi s-au casatorit in 1986 si au impreuna patru copii, insa in 2011 au decis sa divorteze in urma unui scandal mediatic: Arnold a recunoscut ca are un fiu nelegitim cu menajera familiei.

Cariera sa in politica

Arnold Schwarzenegger a intrat in politica in 2003, cand a devenit guvernatorul Californiei, functie pe care a ocupat-o pana in 2011, obtinand o serie de realizari si popularitate printre cetatenii Californiei.

Premiile si recunoasterea in lumea filmului

Arnold Schwarzenegger a primit diverse premii si nominalizari pentru rolurile sale in filme. Printre premiile castigate, se numara:

  1. Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un musical sau comedie (1977) – „Stay Hungry”
  2. Castigator al unei stele pe Walk of Fame in Hollywood (1999)

In plus, Arnold a fost nominalizat de mai multe ori la premiile Saturn si a primit o serie de trofee din partea industriei de filme pentru intreaga cariera.

Filmele in care a jucat Arnold Schwarzenegger

Lungmetrajele in care a aparut Arnold Schwarzenegger sunt numeroase si ne dorim sa va reamintim o serie de filme marcante din cariera sa:

  • Conan barbarul (1982) – filmul care i-a adus faima si l-a transformat intr-un simbol al puterii si fortei.
  • Terminator (1984) – rolul care l-a transformat intr-un superstar international. Arnold trebuia sa interpreteze initial rolul antagonistului, insa James Cameron a hotarat sa-l distribuie pe acesta in rolul principal.
  • Predator (1987) – film de actiune iconic, in care Arnold lupta impotriva unei creaturi extraterestre.
  • Gemenele (1988) – o surpriza placuta in cariera sa, in care au fost prezentate si calitatile sale pentru comedie. In film, Arnold apare alaturi de Danny DeVito.
  • Total Recall (1990) – alt film marcant al carierei lui Arnold, in care acesta trece printr-o serie complexa de evenimente si identitati.
  • True Lies (1994) – o imbinare inteligenta intre actiune si comedie.
  • Junior (1994) – rolul de tatic intr-un film dinamic si amuzant, in care Arnold arata si latura sa comica.

Evident, aceasta este doar o parte dintre filmele in care a jucat Arnold Schwarzenegger, iar cariera sa a continuat, chiar si in ultimii ani, cu noi aparitii in filme cu priza la public.

Arnold Schwarzenegger este cu siguranta un fenomen in lumea cinematografiei mondiale, reusind sa-si faca un nume si un renume in actorie, dar si in celelalte domenii in care a dorit sa patrunda. Actorul austriac este un simbol al ambitiei si al puterii de a depasi obstacolele, povestea sa de viata fiind un model de inspiratie pentru zeci de milioane de oameni. In lumea filmului, putini actori au avut o cariera atat de impresionanta ca Arnold Schwarzenegger si succesul sau este inca prezent.