Top Filme Biografice Pe Amazon Prime

Topul filmelor biografice de pe Amazon Prime

Amazon Prime este locul ideal pentru a face o sesiune de filme biografice. De la povesti inspirationale la cele dramatice, avem o selectie de filme pentru toate gusturile. In acest articol, am pregatit un top al celor mai bune filme biografice pe care le puteti urmari pe Amazon Prime acum. Toate filmele de mai jos aduc la viata povestile unor personalitati incredibile, fie ele istorice sau contemporane.

Lista filmelor biografice de pe Amazon Prime

  1. The King’s Speech (2010)
  2. The Theory of Everything (2014)
  3. The Imitation Game (2014)
  4. Stan and Ollie (2018)
  5. Lincoln (2012)
  6. 12 Years a Slave (2013)
  7. My Week with Marilyn (2011)
  8. The Young Victoria (2009)

The King’s Speech (2010)

Filmul The King’s Speech este bazat pe povestea adevarata a regelui George al VI-lea al Marii Britanii si Irlandei, interpretat de Colin Firth. Dupa ce succesoriul sau abdica, George (Bertie) este nevoit sa devina rege, dar are un impediment de vorbire. Cu ajutorul terapeutului sau de vorbire, Lionel Logue, regelui ii revine sarcina sa conduca tara in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si sa inspire poporul prin discursurile radio.

The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything infatiseaza viata genialul fizician britanic Stephen Hawking, interpretat de Eddie Redmayne, precum si relatia sa cu prima sotie, Jane. Filmul urmareste evolutia carierei lui Hawking, descoperirea sa privind gaurile negre si dezvoltarea teoriei timpului imaginar. In paralel, ne sunt prezentate si dificultatile in familie determinate de progresia bolii sale degenerative.

The Imitation Game (2014)

acest film biografic il are in centrul actiunii pe Alan Turing, interpretat de Benedict Cumberbatch. The Imitation Game prezinta povestea matematicianului si criptanalistului britanic care a reusit sa sparga enigma, codul folosit de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul exploreaza nu numai relatia lui Turing cu colegii sai si contributia sa la razboi, dar si viata personala si tratamentul discriminatoriu pe care il sufera din cauza orientarii sale sexuale.

Stan and Ollie (2018)

Stan and Ollie este un film biografic care ne introduce in viata si cariera celebrei perechi comice – Stan Laurel si Oliver Hardy, interpretate de Steve Coogan si John C. Reilly. Vom vedea relatia lor de-a lungul anilor, succesul lor in comediile mute si problemele financiare si de sanatate care le-au pus in pericol cariera. O privire emotionanta si hilara in acelasi timp asupra vietii a doi mari genii ai comediei.

Lincoln (2012)

Filmul realizat de Steven Spielberg, Lincoln, aduce povestea celui de-al saisprezecelea presedinte al Americii, Abraham Lincoln, interpretat de Daniel Day-Lewis. Desfasurandu-se in timpul Razboiului Civil American, filmul se concentreaza pe eforturile lui Lincoln de a aboli sclavia si de a pastra Uniunea. Day-Lewis a castigat un premiu Oscar pentru interpretarea sa in rolul lui Lincoln.

12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave este o drama biografica bazata pe memoriile lui Solomon Northup, un om liber de culoare din New York, care a fost rapit si vandut ca sclav in anii 1840. Filmul prezinta povestea terifianta si confruntarile lui Northup in sistemul sclavagist, precum si incercarea sa de a ramane pozitiv si a gasi o cale inapoi la libertate. Un film puternic si emotionant, cu o interpretare extraordinara a lui Chiwetel Ejiofor in rolul principal.

My Week with Marilyn (2011)

My Week with Marilyn este bazon pe relatia dintre Marilyn Monroe, interpretata de Michelle Williams, si asistentul de regie Colin Clark, in timpul filmarilor pentru filmul „The Prince and the Showgirl”. Filmul ofera o privire unica in viata personala a celei mai cunoscute dive a Hollywoodului, precum si dificultatile ei in cariera, desi avea un succes imens pe plan mondial.

The Young Victoria (2009)

Emily Blunt o interpreteaza pe Regina Victoria in acest film biografic, care ne arata primii ani de domnie ai tinerei regine si relatia sa cu Printul Albert. The Young Victoria detaliaza modul in care cei doi isi sprijina si ajuta tarile intr-o perioada turbulenta, saracie, razboaie si revolutii. Filmul a castigat un premiu Oscar pentru cele mai bune costume.

Final

Acum ai o lista completa a celor mai apreciate filme biografice pe Amazon Prime. Toate titlurile de mai sus sunt excelente optiuni pentru o sesiune de filme inspirationale si emotionante. Asa ca ia popcornul, asaza-te pe canapea si bucura-te de aceste capodopere cinematografice!