Robin Tunney: Cuvinte și Intrigi în Cariera și Scrierile unei Actrițe Carismatice

Robin Tunney: Cuvinte si Intrigi in Cariera si Scrierile unei Actrite Carismatice

Robin Tunney este o actrita talentata si carismatica cunoscuta pentru rolurile sale memorabile in filme si seriale. Sa aruncam o privire detaliata la viata si cariera acestei actrite remarcabile, incepand cu biografia sa.

Nascuta pe data de 19 iunie 1972 in Chicago, Illinois, Robin Tunney este fiica lui Patrick si Cathy Tunney. A crescut intr-o familie cu origini irlandeze si a avut trei frati, iar unul dintre ei, Patrick Jr., este acum antrenor de lupta. Inca din copilarie, Robin Tunney a avut un talent natural pentru actorie si stia ca vrea sa urmeze aceasta cariera.

Averea

De-a lungul carierei, Robin Tunney a acumulat o avere de aproape 8 milioane de dolari. Averea sa provine in mare parte din rolurile din filme si seriale de televiziune.

Relatii

Actrita a fost casatorita de doua ori pana acum. A fost casatorita pentru prima data cu producatorul si regizorul Bob Gosse intre anii 1997 si 2002. In 2013, s-a casatorit cu designerul de interioare Nicky Marmet si au impreuna doi copii, Oscar si Colette.

Premii si recunoastere

Robin Tunney a castigat si a fost nominalizata la numeroase premii in industria cinematografica. Dintre cele mai remarcabile mentiuni, putem enumera:

 • Premiul Volpi Cup pentru cea mai buna actrita la Festivalul de film de la Venetia pentru rolul sau din „Scoala Vietii” in 2006
 • Nominalizarea la premiul Blockbuster Entertainment Award pentru cea mai buna actrita intr-un film de suspans, pentru rolul sau in „Focaraie” in 1999
 • Premiul MTV Movie Award pentru cel mai bun sarut intr-un film, pentru rolul sau in „Puterea” in 1996

Cariera

Cariera lui Robin Tunney a inceput in anii ’90, cand a aparut in filme independente precum „Encino Man”, „Empire Records” si „Puterea”. Ultimul film, in care a jucat alaturi de Fairuza Balk, Neve Campbell si Rachel True, a fost cel care a propulsat-o in lumina reflectoarelor si i-a adus recunoasterea criticilor de film.

In anii 2000, Robin Tunney a continuat sa joace in filme de succes si seriale de televiziune. Printre acestea se numara:

 • „Focaraie” (1999), alaturi de Robert De Niro si Keanu Reeves
 • „Scoala vietii” (2001), pentru care a castigat premiul Volpi Cup
 • „Veronica Deciziile” (2005), cu Ryan Reynolds

Robin Tunney este, de asemenea, cunoscuta pentru roluri de succes in seriale de televiziune. Printre cele mai remarcabile productii se numara:

 • „Prison Break” (2005-2009) in rolul lui Veronica Donovan
 • „The Mentalist” (2008-2015) in rolul agentului Teresa Lisbon, care i-a adus o nominalizare la People’s Choice Award pentru cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune

Viata personala si filantropie

Robin Tunney este implicata in numeroase actiuni caritabile si de constientizare a problemelor de sanatate mintala. A fost ambasadorul anual al evenimentului Out of the Darkness Community Walk, care strange fonduri pentru prevenirea sinuciderii.

In ceea ce priveste viata personala si intalniri, Robin a intrat in centrul atentiei si pentru relatia sa cu directorul Rupert Wainwright incepand cu anul 2016. Desi cei doi nu sunt casatoriti, au decis sa-si creasca impreuna copiii Oscar si Colette.

Familie

Robin Tunney provine dintr-o familie cu radacini irlandeze. Ea a crescut in Chicago, alaturi de fratii si surorile sale. Parintii sai, Patrick si Cathy Tunney, au fost intotdeauna sustinatori ai carierei lor copii, iar una dintre surorile lui Robin, Susan, este psihoterapeuta si autoare.

Filme importante si seriale TV

Robin Tunney este celebra pentru numeroasele si variatele roluri pe care le-a avut in filme si seriale de televiziune. Amintim aici doar cateva dintre cele mai iconice aparitii ale sale:

 1. „Empire Records” (1995)
 2. „Puterea” (1996)
 3. „Focaraie” (1999)
 4. „Scoala Vietii” (2001)
 5. „Veronica Deciziile” (2005)
 6. „Prison Break” (2005-2009)
 7. „The Mentalist” (2008-2015)

Robin Tunney continua sa impresioneze si sa inspire prin talentul si farmecul sau artistic. Cu o cariera infloritoare si o viata de familie fericita, Robin Tunney ramane una dintre cele mai apreciate si carismatice actrite ale generatiei sale.