Moise Guran: Jurnalism, Discurs și Cărți – Viața Multifacetată a unui Cunoscut Gazetar

Moise Guran: Jurnalism, Discurs si Carti – Viata Multifacetata a unui Cunoscut Gazetar

Cuprins


Biografie Moise Guran

Moise Guran s-a nascut pe 30 iunie 1974 in Capitala Romaniei, Bucuresti. Este un jurnalist si analist economic bine-cunoscut in Romania, care si-a inceput cariera in presa in anul 2000. Moise Guran este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. De asemenea, Guran detine si o diploma de master in Comunicare si Relatii Publice de la Universitatea SNSPA.

Cariera in Jurnalism

 • De-a lungul carierei sale, Moise Guran a lucrat si a colaborat cu numeroase institutii si companii precum:

  1. Gazeta Romaneasca
  2. TVR
  3. BBC World Service
  4. B1TV
  5. Europa FM
  6. Realitatea TV
  7. Antena 3
  8. Evenimentul Zilei
  9. Romania TV
 • Guran si-a inceput drumul in jurnalism la Gazeta Romaneasca, apoi a lucrat pentru BBC World Service timp de mai multi ani, inainte de a prelua conducerea departamentului de economie de la TVR.

 • La B1TV, Moise Guran a prezentat diferite emisiuni si a realizat numeroase interviuri si reportaje pe teme economice si politice.

 • La Europa FM, Guran a prezentat popularul show de radio „Economia Vorbita”, care ulterior a fost transformat intr-o emisiune de televiziune la B1TV.

 • Biziday este o alta emisiune celebra prezentata de Moise Guran pentru B1TV. Scopul principal al emisiunii este de a aduce informatiile economice mai aproape de publicul larg, intr-un mod usor de inteles si accesibil.

Averea lui Moise Guran

Informatii exacte legate de averea lui Moise Guran nu sunt disponibile publicului larg. Cu toate acestea, se cunoaste faptul ca vorbim despre un jurnalist si analist economic cu un succes considerabil in acest domeniu, fiind unul dintre cei mai apreciati profesionisti din industria mass-media romaneasca.

Relatii si Viata Personala

In ceea ce priveste viata personala, Moise Guran este casatorit si are doi copii. El reuseste, in ciuda programului sau foarte incarcat, sa isi imparta timpul intre familie, profesia sa in jurnalism si pasiunile sale, precum lectura si calatoriile.

Premii si Distinctii

Moise Guran a fost recompensat pentru excelenta profesionala prin mai multe premii si distinctii, dintre care:

 1. Premiul Emmy International (‘2004) – Alaturi de echipa de jurnalisti de la TVR pentru acoperirea evenimentelor din Irak.
 2. Premiul Superscrieri (‘2012 si 2013) – Pentru jurnalismul sau curajos si integritatea profesionala.
 3. Premiul Gopo (‘2013) – In calitate de co-producator al filmului „Acasa la tata”.
 4. Gala Anuales Premio Periodismo (‘2015) – Pentru contributiile sale in domeniul jurnalismului economic.

Carti Publicate

Pe langa activitatea sa in mass-media, Moise Guran a scris si publicat doua carti de succes:

 1. „Economia Vorbita” (2012) – O sinteza a cunostintelor sale economice, abordand subiecte de actualitate intr-un limbaj accesibil cititorului obisnuit.
 2. „Cum sa traversezi Romania in cateva vieti” (2020) – O analiza a istoriei si evolutiilor Romaniei in ultimii 30 de ani, dublata de o investigare a viitorului tarii.

Proiecte de Viitor

In continuare, Moise Guran ramane un reper important in spatiul media romanesc si un promotor al jurnalismului de calitate. Publicul asteapta cu nerabdare viitoarele sale proiecte si analize, fie ca acestea implica lumea economiei, politicii, sau a culturii in general. Unde va ajunge acest varf de lance al jurnalismului romanesc in anii ce urmeaza? In orice caz, putem fi siguri ca Moise Guran va continua sa ne surprinda si sa ne informeze cu obiectivitate si tenacitate.