Heath Ledger: Amintirea actorului și rolurile sale remarcabile

Heath Ledger: Amintirea actorului si rolurile sale remarcabile

Heath Ledger a fost unul dintre cei mai talentati si carismatici actori ai Hollywood-ului, cunoscut pentru personaje profunde si diverse pe care le-a interpretat in cariera sa scurta si intensa. Debiutul sau in fata camerei s-a produs in 1992, odata cu prima serie australiana „Clowning Around”, iar numele sau a ajuns sa reprezinte un sinonim pentru talent si interpretare pe ecran. Cu toate acestea, povestea vietii lui nu a fost una lipsita de dificultati si probleme.

Heathcliff Andrew Ledger s-a nascut pe data de 4 aprilie 1979 in Perth, Australia. Heath provine dintr-o familie modesta, fiind fiul lui Sally Ledger si Kim Ledger. Era pasionat de actorie inca de la o varsta frageda si isi petrecea timpul liber participand la proiecte artistice alaturi de prietenii sai. La varsta de 19 ani, el si-a luat inima in dinti si s-a mutat la Los Angeles, impreuna cu cel mai bun prieten al sau, Trevor DiCarlo, si astfel incepe povestea sa in industria cinematografica.

Avere

Datorita rolurilor si proiectelor cinematografice care i-au adus renume, Heath Ledger a reusit sa adune o avere estimata la aproximativ 16 milioane de dolari. Acest lucru nu numai ca a influentat semnificativ calitatea vietii lui, dar si a celorlalti membri ai familiei care au mostenit o parte din bani, conform testamantului sau.

Relatii

In ceea ce priveste viata sa amoroasa, Heath Ledger a avut parte de o serie de relatii, majoritatea fiind cu actrite si personalitati din industria cinematografica. Printre cele mai de succes relatii cunoscute se numara cea cu Naomi Watts (intre 2002 si 2004) si cu Michelle Williams (intre 2004 si 2007). Ultima sa relatie a fost aceea cu Gemma Ward, ce a durat de la sfarsitul lui 2007 pana la moartea sa in 2008.

Premii

Heath Ledger a fost o prezenta constanta pe lista celor mai talentati si apreciati actori, fapt care i-a adus in palmaresul sau o serie de premii si nominalizari. Printre cele mai notabile premii mentionam:

 • Oscar pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar in filmul „Cavalerul negru” (2008)
 • Globul de Aur pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar in filmul „Cavalerul negru” (2008)
 • Premiul BAFTA pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar in filmul „Cavalerul negru” (2008)

Cariera

Heath Ledger a avut o cariera scurta, dar de succes. A avut roluri principale in filme ca:

 1. 10 lucruri care-mi plac la tine (1999)
 2. Patriotul (2000)
 3. Casanova (2005)

Totusi, cel mai cunoscut si apreciat rol al sau a ramas cel al Joker-ului in filmul Cavalerul negru (2008), o interpretare care i-a adus numeroase premii si care a intrat pentru totdeauna in istoria cinematografiei.

Viata personala

Oricat de stralucitoare ar fi fost cariera sa, viata personala a lui Heath Ledger a fost marcata de numeroase probleme si dificultati. Insomnii, stres, presiunea datorata succesului rapid si problemele conjugale au dus la o stare de anxietate si epuizare pentru actor.

Hobby-urile sale erau jurnalismul si fotografia, iar in timpul sau liber, Heath si-a investit pasiunea in aceste domenii.

Familie

Heath Ledger provine dintr-o familie modesta, avand in frunte parintii sai Sally si Kim Ledger. De asemenea, el a avut trei surori – Kate, Olivia si Ashleigh Bell.

Matilda Rose sa fiica sa nascuta in 2005 din relatia cu Michelle Williams, a fost centrul vietii lui si a vrut sa faca tot posibilul sa-i creeze un mediu propice si sigur pentru un trai fericit si linistit.

Filmele in care a jucat

Dupa rolul din „Clowning Around”, cariera lui Heath Ledger a luat avant, iar el a jucat intr-o serie de filme de succes, cum ar fi:

 1. Two Hands (1999)
 2. Orasul mascarilor (2001)
 3. Brokeback Mountain (2005)
 4. Aventurile lui Ned Kelly (2003)
 5. Rolul vitei neschimbarii (2006)

Pierderea timpurie a acestui actor extrem de talentat a lasat in urma o amintire vie, deoarece cinefilii si fani ai lui Heath Ledger continua sa-l onoreze si sa se bucure de rolurile sale remarcabile.

In ciuda succesului pe care l-a cunoscut si al faimei de care a avut parte, Heath Ledger si-a trait viata cu pasiune, curaj si daruire, luptandu-se cu propriile-i demoni, chiar si in mediul in care s-a afirmat. Povestea sa ne reaminteste de faptul ca talentul, sangele si determinarea nu sunt niciodata uitate, ci ca intotdeauna vor ramane in amintirile noastre si in istoria filmelor care ne-au facut sa traim si sa simtim.