Elsa Pataky: Contribuția actriței în lumea cinematografiei

Elsa Pataky: Contributia actritei in lumea cinematografiei

Elsa Pataky s-a nascut pe 18 iulie 1976, in Madrid, Spania, cu numele de Elsa Lafuente Medianu. Pataky este actrita, model si producator spaniol, fiind cunoscuta mai ales pentru rolurile sale in filme precum Fast and Furious si Snakes on a Plane. Descendenta a familiei nobiliare romanesti Patarlagele si a unui stramos spaniol, aceasta a crescut intr-un mediu multicultural si a inceput sa studieze actoria de la o varsta frageda.

Averea si succesul financiar

In ceea ce priveste succesul financiar, Elsa Pataky are o avere estimata la aproximativ 40 de milioane de dolari. Aceasta avere s-a acordat datorita lucrarilor sale ca actrita, dar si datorita aparitiilor in diverse campanii publicitare si a colaborarilor cu diferiti designeri de marca. Elsa si-a demonstrat talentul si in domeniul producerii, o parte din fondurile sale provenind si din aceasta sursa.

Relatiile si viata personala

In ceea ce priveste viata sa personala, Elsa Pataky a avut mai multe relatii de-a lungul timpului. Intre anii 2004 si 2009, aceasta a fost cuplata in mod repetat cu actorului francez Michael Youn, dar relatia lor nu a fost una de lunga durata. In 2010, s-a casatorit cu actorul australian Chris Hemsworth, cunoscut pentru rolurile sale in Thor si Avengers. Cei doi au impreuna trei copii.

Premiile si recunoasterea in industria cinematografica

De-a lungul carierei sale, Elsa Pataky a primit numeroase premii si distinctii, menite sa-i recunoasca talentul si contributia sa in lumea cinematografiei. Dintre acestea amintim:

 • Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la San Sebastian (2001, pentru Ninette)
 • Premiul pentru cel mai bun debut la Premiile Goya (2001, pentru Ninette)
 • Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film de la Sitges (2003, pentru Beyond Re-Animator)
 • Premiul Fotograma de Plata pentru cel mai bun serial de televiziune (2007, pentru Ana y los 7)

Cariera in film si televiziune

Elsa Pataky si-a inceput cariera in anii ’90, participand la diverse seriale si filme spaniole. La scurt timp, aceasta a inceput sa atraga atentia si a aparut in mai multe productii internationale. Punctul ei de cotitura a fost in 2006, cand a fost distribuita in filmul horror Snakes on a Plane, alaturi de Samuel L. Jackson.

Cea mai notabila prezenta a Elsei in lumea cinematografiei o reprezinta seria de filme Fast and Furious, in care aceasta a jucat rolul Elenei Neves. Aceasta a avut mai intai un rol mic in Fast Five (2011), dar a devenit un personaj principal in urmatoarele filme din franciza.

Familia si viata in afara ecranului

In afara de succesul sau pe ecran, Elsa Pataky este cunoscuta si pentru viata sa in afara reflectoarelor. Impreuna cu sotul sau, Chris Hemsworth, si cu cei trei copii pe care ii au impreuna, traieste in Australia de cativa ani, preferand linistea departe de agitatia Hollywoodului. Cei doi investesc si in proiecte imobiliare, in timp ce sustin si cauzele filantropice.

Lista filmelor in care a jucat

Elsa Pataky a jucat in numeroase filme, printre care:

 1. Snakes on a Plane (2006)
 2. Fast Five (2011)
 3. Fast & Furious 6 (2013)
 4. The Fate of the Furious (2017)
 5. 12 Strong (2018)
 6. Tidelands (2018)
 7. The Wine of Summer (2013)
 8. Give ‘em Hell, Malone (2009)
 9. Di Di Hollywood (2010)

si multe altele.

Dedicarea si implicarea in proiecte filantropice

In afara de cariera sa in actorie si de viata de familie, Elsa Pataky si Chris Hemsworth se dedica proiectelor caritabile. Printre cauzele pe care acestia le sustin, se regaseste lupta impotriva schimbarilor climatice, protejarea mediului inconjurator, precum si imbunatatirea conditiilor de viata pentru copiii defavorizati. Ambii actori au raspuns prezent la evenimente si campanii menite sa adune bani si sa creasca gradul de constientizare in privinta acestor probleme.

In concluzie, Elsa Pataky reprezinta un exemplu de succes si implicare in industria cinematografica, avand o bogata cariera si fiind o inspiratie pentru multi alti artisti. Pe langa eforturile sale pe ecran, actrita se implica in proiecte filantropice si cauta sa sustina cauzele care ii sunt dragi. Intr-o lume in care celebritatile au un impact imens, Elsa Pataky demonstreaza ca implicarea sociala si constiintizarea problemelor inconjuratoare pot genera schimbari benefice.